Playa Cantarriján – meest westelijke strand van Costa Tropical

Als je vanuit Nerja (Málaga) de kustweg N-340 richting Motril (Granada) neemt, rij je langs talrijke baaien met idyllische stranden. Na een kwartier rijden verlaat je de Costa del Sol en begint de Costa Tropical: de kustlijn van de provincie Granada. Hier zie je al heel snel aan je rechter hand een bordje naar Playa Canatrriján. Oftewel het Cantarriján strand.

Nudistenstrand Playa Cantarriján aan de Costa Tropical in Andalusië

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden (naar de rest van Spanje worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden)! Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Op deze pagina lees je wat ik van dit strand in Zuid Spanje vind. Plus vind je informatie over de ligging, bereikbaarheid van toeristische voorzieningen van Playa Cantarriján.

Steenstrand in prachtige inham

Het Cantarriján strand is gelegen in een vrij grote baai en wordt omgeven door prachtige ruwe rotsen. Het strand is helaas geen zandstrand, maar een kiezelstrand, met vele platte stenen. Die onze kinderen overigens prachtig vinden om te beschilderen…

Op Playa Cantarriján liggen vele platte stenen..

Ligstoelen, waterfietsen en restaurants

Het meest westelijke strand aan de Costa Tropical is al lang geen verlaten strand meer. Je kunt er tegenwoordig ligstoelen en waterfietsen huren. En er liggen maar liefst twee gezellige restaurants: restaurant La Barraca en Bola Marina. Waar je wat kunt drinken, maar ook uitgebreid kunt eten.

Restaurant La Barraca op Playa Cantarriján aan de Costa Tropical in Andalusië

TIP! In de provincie Granada krijg je bij ieder drankje dat je bestelt een gratis kleine tapa (=klein hapje)! Bv. een schaaltje met olijven of een stukje brood met aardappeltortilla. Dus ook in de restaurants van Playa Cantarriján...

Nudistenstrand

Kijk niet raar op als er iemand naakt rondloopt op het Cantarriján strand. Want dit strand in Andalusië is een nudistenstrand. Je hoeft er niet helemaal uit je kleren, maar dat mag wel. Andere nudistenstranden in de provincie Granada zijn overigens El Muerto (Almuñecar), La Joya (Torrenueva) en Cala del Ruso (Albuñol).

Steile weg met haarspeldbochten

Haarspeldbochtenweg van ruim een km omlaag naar Playa Cantarriján

Vanaf de kustweg N-340 rijdt er een vrij steile, doch geasfalteerde haarspeldbochten -weg van ongeveer 1,5km omlaag. Vervolgens is er een vrij grote parkeerplaats bij het strand. Je moet dus niet bang zijn om in de bergen te rijden als je naar dit strand in Zuid Spanje wilt gaan.

Bus in zomer

Bordje naar Playa Cantarriján aan de kustweg N-340 (en slagboom die omlaag is als je NIET met de auto naar het strand mag rijden)

In juli en augustus wordt de weg afgesloten, omdat er dan te veel toeristen komen. Gedurende deze tijd rijdt er een busje op en neer vanaf de kustweg naar het strand. Je parkeert je auto dan op de parkeerplaats boven langs kustweg (achter een rots). 

Andere stranden in baaien tussen Nerja en Almuñecar

Andere geïsoleerde stranden in inhammen tussen Nerja en Motril zijn van west naar oost:

Al deze stranden zijn te bereiken via de kustweg N-340, tussen Nerja (provincie Málaga) en Motril (provincie Granada).

Ook interessantNieuwe pagina's

 1. Rust, comfort en zwembad in vakantiehuis van La Casita (Andalusië)

  Oct 23, 20 09:07 AM

  Een rustige vakantie in Andalusië? Kik dan eens naar de landelijke vakantiehuizen met zwembad van La Casita op 30-60min rijden van de Costa del Sol stranden.

  Lees meer

 2. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 3. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer