Playa Cantarriján – meest westelijke strand van Costa Tropical

Als je vanuit Nerja (Málaga) de kustweg N-340 richting Motril (Granada) neemt, rij je langs talrijke baaien met idyllische stranden. Na een kwartier rijden verlaat je de Costa del Sol en begint de Costa Tropical: de kustlijn van de provincie Granada. Hier zie je al heel snel aan je rechter hand een bordje naar Playa Canatrriján. Oftewel het Cantarriján strand.

Nudistenstrand Playa Cantarriján aan de Costa Tropical in Andalusië

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Op deze pagina lees je wat ik van dit strand in Zuid Spanje vind. Plus vind je informatie over de ligging, bereikbaarheid van toeristische voorzieningen van Playa Cantarriján.

Steenstrand in prachtige inham

Het Cantarriján strand is gelegen in een vrij grote baai en wordt omgeven door prachtige ruwe rotsen. Het strand is helaas geen zandstrand, maar een kiezelstrand, met vele platte stenen. Die onze kinderen overigens prachtig vinden om te beschilderen…

Op Playa Cantarriján liggen vele platte stenen..

Ligstoelen, waterfietsen en restaurants

Het meest westelijke strand aan de Costa Tropical is al lang geen verlaten strand meer. Je kunt er tegenwoordig ligstoelen en waterfietsen huren. En er liggen maar liefst twee gezellige restaurants: restaurant La Barraca en Bola Marina. Waar je wat kunt drinken, maar ook uitgebreid kunt eten.

Restaurant La Barraca op Playa Cantarriján aan de Costa Tropical in Andalusië

TIP! In de provincie Granada krijg je bij ieder drankje dat je bestelt een gratis kleine tapa (=klein hapje)! Bv. een schaaltje met olijven of een stukje brood met aardappeltortilla. Dus ook in de restaurants van Playa Cantarriján...

Nudistenstrand

Kijk niet raar op als er iemand naakt rondloopt op het Cantarriján strand. Want dit strand in Andalusië is een nudistenstrand. Je hoeft er niet helemaal uit je kleren, maar dat mag wel. Andere nudistenstranden in de provincie Granada zijn overigens El Muerto (Almuñecar), La Joya (Torrenueva) en Cala del Ruso (Albuñol).

Steile weg met haarspeldbochten

Haarspeldbochtenweg van ruim een km omlaag naar Playa Cantarriján

Vanaf de kustweg N-340 rijdt er een vrij steile, doch geasfalteerde haarspeldbochten -weg van ongeveer 1,5km omlaag. Vervolgens is er een vrij grote parkeerplaats bij het strand. Je moet dus niet bang zijn om in de bergen te rijden als je naar dit strand in Zuid Spanje wilt gaan.

Bus in zomer

Bordje naar Playa Cantarriján aan de kustweg N-340 (en slagboom die omlaag is als je NIET met de auto naar het strand mag rijden)

In juli en augustus wordt de weg afgesloten, omdat er dan te veel toeristen komen. Gedurende deze tijd rijdt er een busje op en neer vanaf de kustweg naar het strand. Je parkeert je auto dan op de parkeerplaats boven langs kustweg (achter een rots). 

Andere stranden in baaien tussen Nerja en Almuñecar

Andere geïsoleerde stranden in inhammen tussen Nerja en Motril zijn van west naar oost:

Al deze stranden zijn te bereiken via de kustweg N-340, tussen Nerja (provincie Málaga) en Motril (provincie Granada).

Ook interessantNieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer