Playa de Maro – in baai gelegen strand naast Nerja

Een paar kilometer buiten de kustplaats Nerja ligt het Maro strand, in een kleine inham in het rustige deel van de Costa del Sol in Zuid Spanje. Wij zijn er geweest. Om te kijken hoe verlaten deze baai in werkelijkheid is. En of het zand er zacht en de zee er blauw is.

Het Maro strand bij Nerja aan de Costa de Sol in Spanje

Lees snel verder om erachter te komen wat wij van Playa de Maro in Zuid Spanje vinden!

Een aparte weg richting strand

Bij onze vorige vakantie in Frigiliana hebben we al het Burriana strand (het bekendste strand van Nerja) bezocht. Maar op het Maro strand net buiten Nerja zijn we nog niet eerder geweest. Zou het net zo mooi en rustig zijn als het Alberquillas strand verder ten oosten van Nerja? Er is maar één manier om hier achter te komen: door er zelf naartoe te gaan.

Dus daar gaan we: na onze heerlijke lunch bij restaurant La Venta de Frigiliana rijden we vanuit Nerja in oostelijke richting, over de kustweg richting Almuñecar en Motril. Na een paar minuten rijden we al het dorpje Maro in. Nadat we de doorgaande weg door Maro uit zijn gereden, zien we dat het strand (playa) naar rechts staat aangegeven.

We rijden nu over een kronkelende weg, die langzaam maar zeker naar beneden slingert. Een mooie weg kan ik het niet noemen. Omdat de weg langs de kassen van Maro gaat. Goed natuurlijk voor het inkomen van de plaatselijke bevolking. Maar knap zo mooi vanuit toeristisch oogpunt.

Na een paar bochten zien we auto’s langs de weg geparkeerd staan. “Wat zouden die hier doen?” denk ik even. Maar al snel dringt het tot me door dat deze auto’s wel eens van strandgasten zouden kunnen zijn…

Een mini parkeerplaats

Na wat gekronkel komen we uit bij een mini parkeerplaats, met plek voor 3 auto’s. We hebben geluk dat er net een auto wegrijdt. Van hieruit moeten we te voet nog een stukje verder naar beneden (na ongeveer 10 meter is een trap direct naar het strand, maar je kunt ook verder over het weggetje naar beneden blijven lopen).

Het laatste stukje te voet afdalen naar Playa de Maro in Andalusië

Een mooie maar druk bezochte inham

Vanaf de parkeerplaats zien we al dat we niet de enigen zijn. De auto’s die we langs de weg hebben gezien, zijn inderdaad van de strandgasten van Playa de Maro in het oostelijke deel van Andalusië!

Srandstoelen, strandtent en openbare wc's op het strand van Maro in de provincie Malaga

Ik moet bekennen dat ik wat teleurgesteld ben nu ik zoveel mensen zie. En strandstoelen om te huren, met bijbehorend strandtentje en wc’s. Een verlaten en ongerept strand kan ik het Maro strand dus niet noemen. 

Maar eerlijk is eerlijk: het strand van Maro ligt in een mooie inham met doorschijnend water. Alleen is het zand weer behoorlijk grof. Waardoor we het pijn vinden doen om op blote voeten te lopen.

Conclusie

Ben je voor je vakantie in Zuid Spanje op zoek naar een rustig strand in een verlaten en ongerepte baai, dan is Playa de Maro niet de plek waar je naar op zoek bent. Maar ben je op zoek naar een klein strand met basisvoorzieningen in het rustige deel van de Costa del Sol, kom dan zeker eens naar het strand van Maro.