Restaurant La venta de Frigiliana: prachtig uitzicht en Flamenco shows

Wat hebben we genoten bij restaurant La Venta de Frigiliana, in het Axerquía gebied in Zuid-Spanje. Van het prachtige uitzicht, het heerlijke eten en de vriendelijkheid van de gastheren.

Een heerlijk terras met schitterend uitzicht bij restaurant La Venta de Frigiliana in Andalusië

Lees hier meer over het restaurant dat ligt op 5 minuten rijden van bergdorp Frigiliana en 15 minuten rijden van kustplaats Nerja.

Een terras met verbluffend uitzicht

Als we de oprit oprijden, zijn we heel even in twijfel of het restaurant in de bergen bij Frigiliana wel open is. Maar we zijn de auto nog niet uitgestapt, of Maria komt ons al tegemoet om ons welkom te heten.

Een verbluffend uitzicht vanaf het terras van Restaurant La Venta de Frigiliana

We gaan zitten op het terras. En voordat we überhaupt denken aan eten of drinken, laten we eerst het geweldige uitzicht op ons inwerken. We kijken uit over bergdorp Frigiliana, kustplaats Nerja en de Middellandse Zee. Wat een plaatje!

Heerlijk eten met groente uit eigen tuin

Dan komt Hector met de menukaarten naar buiten. We kunnen kiezen uit verschillende salades, vis, verschillende vleesgerechten, een vegetarische ovenschotel, spaghetti en meer. Voor ieder wat wils dus, ook voor kinderen.

Heerlijk eten zonder poespas bij restaurant La Venta de Frigiliana in het Axarquia gebied

Ik neem een vegetarische ovenschotel met seizoensgroenten, Ricco een ossenhaas (solomío de ternera), onze oudste dochter visfilet (merluza) met patat en onze jongste dochter spaghetti bolognese.

Alle gerechten zijn vers bereid, met groenten uit eigen tuin. De frietjes zijn knapperig bruin en het vlees is precies goed gebakken. Eenvoudig, maar lekker eten. Zonder poespas.

We genieten alle vier. Van het heerlijke eten, de stilte om ons heen en het fantastische uitzicht vanuit dit berggebied in Zuid Spanje.

Flamenco shows in gezellig restaurant

Binnen is het restaurant op een gezellige Andalusische manier ingericht. En doet me denken aan het Flamenco restaurant in Cádiz waar we een aantal jaren geleden zijn geweest.

Het gezellige restaurant met Flamenco podium in restaurant La Venta de Frigiliana in de bergen van provincie Malaga

In het kleine restaurant ligt ook een houten vloer. Ik kom er achter dat er iedere woensdag avond een kleine Flamenco show gegeven wordt in restaurant La Venta de Frigiliana. Waarbij vader, moeder en hun twee kinderen optreden. Terwijl je heerlijk dineert, kun je er dan genieten van Flamenco zang en dans. Dat moeten we zeker een keer gaan doen als we op vakantie in Frigiliana zijn…

Gastheer Hector en gastvrouw Maria

Restaurant La Venta de Frigiliana wordt gerund door Hector en Maria uit Uruguay. Twee vriendelijke en attente mensen, die hun gasten graag in hun kleine paradijsje verwennen met goed eten en een gezellige Andalusische sfeer.

Hector en Maria van restaurant La Venta de Frigiliana

In 1988 werden zij verliefd op dit prachtig stukje Andalusië. Zij besloten er een stukje land te kopen. In de bergen net buiten Frigiliana. En openden bij hun huis een restaurant-bar. Met een groot terras dat uitkijkt op het witte bergdorp én de Middellandse Zee.

2-persoons appartement

Hector en Maria verhuren overigens ook een eenvoudig maar gezellig appartement. Dat op hetzelfde terrein als het restaurant ligt. Maar wel een aparte ingang en apart terras heeft.

Appartement onder restaurant La Venta de Frigiliana

Je kunt er overigens niet koken. Maar dat doet Maria met alle plezier voor je. Of je kunt eten in een van de meer dan 40 restaurants in het nabijgelegen Frigiliana.

Praktische info la Venta de Frigiliana

Ligging

Restaurant La Venta de Frigiliana ligt 3 km buiten Frigiliana en 9km buiten Torrox Pueblo. Aan de bergweg tussen Frigiliana en Torrox. Als je vanuit Frigiliana richting Cómpeta rijdt, ligt het na 3km in een bocht aan linker kant.

Openingstijden

Vanaf 15 maart tot 1 mei en vanaf 15 oktober tot 15 november is restaurant la Venta de Frigiliana geopend van 13 tot 19 uur. Van 1 mei tot 15 oktober is het open van 13 tot 16 uur en van 19.30 tot 23 uur. En van 15 november tot 15 maart is het restaurant gesloten.
O ja, op zaterdag is het restaurant ook altijd gesloten.

Flamenco show

De Flamenco show met diner vindt iedere woensdag avond plaats vanaf 20 uur. Wil je de Flamenco show zien? Denk er dan wel aan om van tevoren te reserveren! Dit kan tussen 13 en 15.30 uur. Op telefoonnummer +34 952030286 of email laventadefrigiliana@hotmail.com.