Playa del Cañuelo – meest oostelijke strand van Costa del Sol

Nét voordat je de grens naar de provincie Granada overgaat, ligt er in de provincie Málaga nog een klein geïsoleerd strand in een baai: de Cala del Cañuelo. Playa del Cañuelo is het favoriete strand van Eduardo, de eignaar van het La Tahona restaurant in Frigiliana. Onze verwachtingen waren dus hoog toen we naar het meest oostelijk strand aan de Costa del Sol gingen... 

Playa del Cañuelo in een baai aan de Costa del Sol in Zuid Spanje

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Hier lees je meer over het soort strand, de ligging, bereikbaarheid en toeristische voorzieningen op het Cañuelo strand in Andalusië.

Kiezelstrand in prachtige inham

Net als de andere geïsoleerde stranden in de inhammen ten oosten van Nerja ligt Cala del Cañuelo in een prachtige inham, met ruwe, rotsachtige berghellingen waar ondanks alles toch nog olijfbomen en avocadobomen tegenaan groeien.
Ook deze baai in Andalusië heeft een kiezelstrand. Wat voor ons persoonlijk een minpuntje is. Maar met strandschoenen en strandstoelen merk je niets van de steentjes.

Olijfbomen in de baai Cala del Cañuelo in Málaga (Andalusië)

Parkeren boven langs de weg

Om dit laatste strand in het oostelijk deel van de Costa del Sol te komen, dien je je auto te parkeren op de parkeerplaats langs weg (achter een rots). In de zomer rijdt er vanaf de parkeerplaats vervolgens een bus naar het strand, maar als wij er begin juni zijn, rijdt de bus nog niet.

Voetpad richting strand

Voetpad omlaag naar het Cañuelo strand in Andalusië

Als er geen bus rijdt, ga je te voet  naar het strand. Eerst over een wandelpad. En dan over geasfalteerde en niet-geasfalteerde weg.
Het is een steile en lange wandeling van ruim een kwartier (en als je terug naar de auto gaat ongeveer een half uur). Waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten onderweg: over de Middellandse Zee, de kust met zijn vele inhammen en de berghellingen.

Strandtent Paraíso del Cañuelo

Op het Cañuelo strand ligt een strandtent: Paraíso del Cañuelo. Het is een eenvoudig, maar gezellig restaurant. Waar je wat kunt drinken, eten, ijsjes kopen en naar de wc gaan.

Restaurant Paraíso del Cañuelo aan het Cañuelo strand

TIP! Wil je buiten het zomerseizoen met de bus omlaag, dan kun je gaan eten in het strandrestaurant Paraíso del Cañuelo in Cala del Cañuelo. Als je van tevoren boekt (via telefoonnummer +34 722 238 094), komt een busje van het restaurant je op de parkeerplaats halen.

Ligging Cala del Cañuelo

Bushalte voor bus omlaag naar Playa del Cañuelo

Cala del Cañuelo is de laatste baai in de provincie Málaga. En ligt aan de N-340 weg, de kustweg tussen Nerja en Motril, iets na het km301-bord. De parkeerplaats van het Cañuelo strand ligt bij een rotonde. Waarbij je aan de linker kant een restaurant ziet, plus het viaduct van de snelweg AP-7.
Vanuit Frigiliana is het ongeveer 20 minuten rijden naar deze baai in Zuid Spanje.

Andere stranden in baaien tussen Nerja en Almuñecar

Andere geïsoleerde stranden in inhammen tussen Nerja en Motril zijn van west naar oost:

Al deze stranden zijn te bereiken via de kustweg N-340, tussen Nerja (provincie Málaga) en Motril (provincie Granada).

Conclusie

Het laatste strand van de provincie Málaga is een kiezelstrand, dat ligt in een prachtige baai. En al is Cala del Cañuelo al lang geen baai meer waar je helemaal alleen op het strand kunt zijn, het is er minder druk dan op het Burriana strand in Nerja.
Het is echter een behoorlijke klim om Cala del Cañuelo te bereiken. Wat de baai minder aantrekkelijk maakt voor gezinnen met kleinere kinderen of voor mensen die minder goed ter been zijn.

Ook interessantNieuwe pagina's

 1. Een stedentrip Zaragoza (Aragón) – geschiedenis, kunst en winkelen

  Apr 14, 21 05:34 AM

  Maak een stedentrip naar Zaragoza in Aragón (M-Spanje)! De stad aan de Ebro heeft een prachtige oude binnenstad, mooie kunstmusea, winkels, restaurants e.m.

  Lees meer

 2. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Apr 09, 21 02:40 AM

  Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla zijn topsteden voor een stedentrip naar Spanje. Maar wist je dat er nog veel meer prachtige steden zijn...?

  Lees meer

 3. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord-Spanje)

  Apr 08, 21 11:12 AM

  Bezoek het dierenopvangcentrum Basondo als je op vakantie in Baskenland (Noord-Spanje) bent! Lees meer over dieren, openingstijden en bereikbaarheid.

  Lees meer