Playa del Cañuelo – meest oostelijke strand van Costa del Sol

Nét voordat je de grens naar de provincie Granada overgaat, ligt er in de provincie Málaga nog een klein geïsoleerd strand in een baai: de Cala del Cañuelo. Playa del Cañuelo is het favoriete strand van Eduardo, de eignaar van het La Tahona restaurant in Frigiliana. Onze verwachtingen waren dus hoog toen we naar het meest oostelijk strand aan de Costa del Sol gingen... 

Playa del Cañuelo in een baai aan de Costa del Sol in Zuid Spanje

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Hier lees je meer over het soort strand, de ligging, bereikbaarheid en toeristische voorzieningen op het Cañuelo strand in Andalusië.

Kiezelstrand in prachtige inham

Net als de andere geïsoleerde stranden in de inhammen ten oosten van Nerja ligt Cala del Cañuelo in een prachtige inham, met ruwe, rotsachtige berghellingen waar ondanks alles toch nog olijfbomen en avocadobomen tegenaan groeien.
Ook deze baai in Andalusië heeft een kiezelstrand. Wat voor ons persoonlijk een minpuntje is. Maar met strandschoenen en strandstoelen merk je niets van de steentjes.

Olijfbomen in de baai Cala del Cañuelo in Málaga (Andalusië)

Parkeren boven langs de weg

Om dit laatste strand in het oostelijk deel van de Costa del Sol te komen, dien je je auto te parkeren op de parkeerplaats langs weg (achter een rots). In de zomer rijdt er vanaf de parkeerplaats vervolgens een bus naar het strand, maar als wij er begin juni zijn, rijdt de bus nog niet.

Voetpad richting strand

Voetpad omlaag naar het Cañuelo strand in Andalusië

Als er geen bus rijdt, ga je te voet  naar het strand. Eerst over een wandelpad. En dan over geasfalteerde en niet-geasfalteerde weg.
Het is een steile en lange wandeling van ruim een kwartier (en als je terug naar de auto gaat ongeveer een half uur). Waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten onderweg: over de Middellandse Zee, de kust met zijn vele inhammen en de berghellingen.

Strandtent Paraíso del Cañuelo

Op het Cañuelo strand ligt een strandtent: Paraíso del Cañuelo. Het is een eenvoudig, maar gezellig restaurant. Waar je wat kunt drinken, eten, ijsjes kopen en naar de wc gaan.

Restaurant Paraíso del Cañuelo aan het Cañuelo strand

TIP! Wil je buiten het zomerseizoen met de bus omlaag, dan kun je gaan eten in het strandrestaurant Paraíso del Cañuelo in Cala del Cañuelo. Als je van tevoren boekt (via telefoonnummer +34 722 238 094), komt een busje van het restaurant je op de parkeerplaats halen.

Ligging Cala del Cañuelo

Bushalte voor bus omlaag naar Playa del Cañuelo

Cala del Cañuelo is de laatste baai in de provincie Málaga. En ligt aan de N-340 weg, de kustweg tussen Nerja en Motril, iets na het km301-bord. De parkeerplaats van het Cañuelo strand ligt bij een rotonde. Waarbij je aan de linker kant een restaurant ziet, plus het viaduct van de snelweg AP-7.
Vanuit Frigiliana is het ongeveer 20 minuten rijden naar deze baai in Zuid Spanje.

Andere stranden in baaien tussen Nerja en Almuñecar

Andere geïsoleerde stranden in inhammen tussen Nerja en Motril zijn van west naar oost:

Al deze stranden zijn te bereiken via de kustweg N-340, tussen Nerja (provincie Málaga) en Motril (provincie Granada).

Conclusie

Het laatste strand van de provincie Málaga is een kiezelstrand, dat ligt in een prachtige baai. En al is Cala del Cañuelo al lang geen baai meer waar je helemaal alleen op het strand kunt zijn, het is er minder druk dan op het Burriana strand in Nerja.
Het is echter een behoorlijke klim om Cala del Cañuelo te bereiken. Wat de baai minder aantrekkelijk maakt voor gezinnen met kleinere kinderen of voor mensen die minder goed ter been zijn.

Ook interessantNieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer