Patrick van der Meer, marketing partner van Spanje voor jou

Hallo, mijn naam is Patrick van der Meer. Ik ben als marketing partner verbonden aan Spanje voor jou. In het kort: Ria levert de informatie over Spanje, ik de kennis om er een succesvolle website van te maken.

Patrick van der Meer in Nou Camp Barcelona

Maar er valt natuurlijk wel wat meer over te vertellen. Om te beginnen over mijn achtergrond.

Ik heb gestudeerd aan de TU Delft, en heb er daarna nog een paar jaar aan vastgeknoopt om er ook te promoveren. Digitale Video was mijn specialisatie.

Hierna rolde ik de Telecommunicatie in, eerst in technische functies, later verschuivend richting de commerciële kant. Die brug tussen techniek en commercie, daar lag mijn kracht. Totdat ik wat anders ontdekte...

Reizen en websites

Tijdens onze wereldreis in Bako National Park, Sarawak Maleis Borneo

Dat andere was de wereld. Samen met mijn (toen nog) vriendin Sabine maakte ik diverse reizen, uiteindelijk resulterend in een wereldreis van 15 maanden.

Over die wereldreis maakte ik een website, een blog eigenlijk, voordat dat woord überhaupt bestond. En na terugkomst lieten die wereldreis en die website me niet meer los.

De website bleef namelijk bezoekers trekken, en ik bleef bezig om te bekijken hoe ik daar meer uit kon halen. Via diverse cursussen leerde ik alles over online marketing, en ik begon meerdere websites te maken, ook voor anderen.

Vakantie met kinderen

Met de kinderen op een familiefiets in Sevilla

Inmiddels was mijn vriendin mijn vrouw geworden, en kregen we kinderen. En toen we daarmee op vakantie wilden, kon Sabine online niet goed vinden wat ze zocht: informatie over een vakantie met kinderen.

Wat er niet is moet je zelf maar maken, en zo bouwde ik voor haar de website vakantie-met-kinderen.com.

Sabine wist de website uit te bouwen tot een enorm succes. Mijn bedrijfje in online marketing werd al snel in omzet overtroffen door haar bedrijf.

Het bleek voor mij ook veel beter om mijn tijd in Vakantie met Kinderen te steken. Met daarnaast nog een paar projecten en activiteiten die mijn interesse hebben

Werkzaamheden voor Spanje voor jou

Patrick en Ria tekenen de samenwerkingsovereenkomst voor Spanje voor Jou

Zo kwam ik, via Sabine, in contact met Ria. Die ondanks verwoede pogingen haar website niet echt van de grond kreeg. En zij vroeg ons hoe wij dat toch deden...

Een lang verhaal kort: we besloten samen te werken. Ria levert de informatie over Spanje, en ik de kennis en kunde om een succesvolle website op te zetten.

Wat dat inhoudt? De techniek, natuurlijk. Maar daarvoor gebruik ik een pakket waardoor ik er weinig naar hoef om te kijken (hetzelfde pakket als we voor Vakantie met Kinderen gebruiken).

Veel belangrijker is de marketing kennis. SEO, niche marketing, social media etcetera. Ik onderzoek de onderwerpen waarover geschreven kan worden. En analyseer de resultaten.

Ik help Ria ook om de site ten gelde te maken. Affiliate marketing is daarbij belangrijk. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Waarbij altijd voorop staat dat we een toegevoegde waarde bieden aan iedere Spanje voor jou bezoeker.

Door mij geschreven pagina's

En dan komen wij ook nog wel eens in Spanje. Bij voorkeur op plekjes waar Ria nog niet geweest is. Zo kan ik ook zo af en toe eens een pagina voor Spanje voor Jou schrijven. Zoals deze: