Costa Adeje op Tenerife: luxe badplaats of complete kust?

Ten noorden van Los Cristianos en Playa de las Americas, de eerste badplaatsen van Tenerife, is Costa Adeje ontwikkeld. Een nieuwe luxe badplaats, of eigenlijk een kustgebied met meerdere stranden en plaatsen langs de westkust van het Canarisch eiland.

Uitzicht over de Costa Adeje

Costa Adeje is genoemd naar de nabijgelegen plaats Adeje, maar heeft er in feite niets mee te maken. Het is eind jaren negentig ontwikkeld op braakliggend terrein ten Noorden van Playa de las Americas.

En die ontwikkeling is nog steeds gaande. Steeds meer strandjes langs de westkust worden erbij betrokken. Hoewel die ook een eigen naam hebben, wordt de naam Costa Adeje steeds meer gebruikt als aanduiding voor een groot deel van de westelijke kustlijn.

Ieder deel heeft toch ook weer zijn eigen karakteristieken. Hier zullen we dus de belangrijkste gebieden aan de Costa Adeje benoemen.

Bovendien delen we onze favoriete hotels aan deze Spaanse Costa:

Kustgebied aan zuidwest kust Tenerife

Costa Adeje is ontstaan toen Playa de las Américas zo goed als vol was. En hoewel de officiële grens tussen Costa Adeje en Playa de las Américas de droge rivierbedding van de Barranco de Troya is, valt het Playa de Troya strand ten noorden van de rivierbedding nog duidelijk onder Playa de las Americas.

Dat heeft vooral te maken met het karakter van dat strand: druk en lawaaiig. Er zijn nachtclubs en bars met live muziek.

Een betere scheidslijn tussen de twee kustgebieden ligt dus een stukje noordelijker, bij de jachthaven van Puerto Colón.

Puerto Colón: zuidgrens Costa Adeje

De jachthaven van Puerto Colón

Puerto Colón is de jachthaven, waar vandaan je diverse boottochten kan maken. Om dolfijnen en walvissen te spotten bijvoorbeeld, een aanrader!

Bij de jachthaven ligt ook Playa de la Pinta, een klein, rustig strand.

Ten noorden daarvan ligt Playa Fañabé, een strand dat eveneens een stuk rustiger is dan de stranden van Playa de las Américas.

Er is wel genoeg te beleven, maar minder gericht op de feestvierende jongeren.

Tip: Vanuit de haven van Puerto Colón kun je talrijke boottochten langs de westkust van Tenerife maken!

Playa del Duque

Playa del Duque in Costa Adeje

Nog wat verder naar het noorden vormt het gebied rond het Playa del Duque strand het meest luxe gedeelte van de Costa Adeje. Hier bevinden zich tal van 4- en 5-sterren hotels.

Ook de winkels richten zich hier duidelijk op het hogere segment. Met winkelcentrum Plaza del Duque als hoogtepunt.

Het strand van Playa del Duque is opgespoten met geel zand, over het oorspronkelijke zwarte lava-zand. Dat geldt overigens ook voor de stranden ten zuiden hiervan, helemaal tot aan Los Cristianos.

Diverse zwarte stranden tot La Caleta

Playa del Veril met zwart zand in Costa Adeje

Ten noorden van Playa del Duque zijn de stranden zwart. Nog wel tenminste,  want de kans bestaat dat ook hier geel zand zal worden geïmporteerd.

De mooie promenade van de Costa Adeje, evenals de luxe hotels, loopt door tot bij het plaatsje La Caleta. Dit is één van de weinige nog enigszins authentieke plaatsjes langs dit kustgebied in het zuidwesten van Tenerife.

Ga hier vooral naartoe als je lekker wilt eten in een vis- of tapasrestaurant. Een zandstrand is er echter niet bij La Caleta. De golven beuken er op de rotskust met keien en tegen de muur die de boulevard voor die golven beschermt.

Playa Paraíso: noordgrens Costa Adeje

Roca Negra bij Playa Paraíso

De promenade langs de Costa Adeje houdt voorlopig op bij La Caleta. Maar een stukje noordelijker is er nog wel een gebied in ontwikkeling dat ook bij de Costa Adeje hoort: Playa Paraíso.

In dit gebied bevinden zich een aantal grote hotels tussen verschillende kleine zwarte strandjes. Een mooie wandelpromenade wordt daar nu (eind 2020) aangelegd.

Behalve strandjes ligt hier ook de Roca Negra (=Zwarte Rots): een prachtig stukje kust met zwarte lavarotsen waar de golven spectaculair op breken en waar waaghalzen ook kunnen zwemmen.

Nog verder noordwaarts

Playa Paraíso is het noordelijkste gebied dat officieel tot de Costa Adeje behoort. Ten noorden daarvan liggen hier en daar nog kleine plaatsjes plus enkele (grote) hotels.

De enige wat grotere badplaats ten noorden van de Costa Adeje is de plaats Puerto de Santiago, vlakbij de hoge rotsen van Los Gigantes.

De kans bestaat echter dat de Costa Adeje steeds meer naar deze badplaats toegroeit...

All-inclusive hotels aan de Costa Adeje

GF Isabel Hotel Costa Adeje****

Een van mijn favoriete all-inclusive hotels op Tenerife is absoluut het GF Hotel Isabel aan de Costa Adeje in het zuiden van het Canarische eiland. En weet je waarom? Vanwege de uitstraling van het hotel. 

De gezellige resort is gebouwd als een klein dorpje. Met gezellige straatjes, huizen, restaurants en winkeltjes. En daarnaast natuurlijk verschillende zwembaden plus vermaak als een minigolfbaan, speeltuin, voetbalveld en meer.

Wat me bovendien aanspreekt aan deze resort aan zee is het feit dat je er verblijft in appartementen die voorzien zijn van een keukenblok.

Bovendien sta je vanuit dit kindvriendelijk hotel via een trap zo aan het strand (het witte zandstrand van Playa Fañabé) én heb je een prachtig uitzicht op de bergen.

O ja, en wist je dat Europa's grootste waterpark op korte rij-afstand van dit bijzonder hotel ligt? Een absolute aanrader voor een gezinsvakantie op Tenerife!

Hovima la Pinta Beachfront Hotel****

Een ander all-inclusive hotel op Tenerife dat ik ideaal vind voor gezinnen met kleine kinderen vind ik het volledig gerenoveerde Hovima la Pinta Beachfront hotel, dat uitkijkt op de jachthaven van Puerto Colón.

Het kindvriendelijke hotel beschikt over een erg leuk kinderzwembad plus een mooie speeltuin en binnenspeeltuin voor de kleintjes.

Bovendien overnacht je er in moderne appartementen, zodat je kinderen op een aparte kamer kunnen slapen én je eventueel zelf eten kunt klaarmaken.

En verder vind ik het ideaal dat het hotel direct aan het strand plus aan de promenade van de Costa Adeje ligt. En dichtbij de haven vanwaar uit talrijke boottochten vertrekken om walvissen en dolfijnen te spotten.

Hotel Riu Buenavista****

En dan is er nog het Riu Buenavista hotel aan het Playa Paraíso strand, iets ten noorden van de plaats Adeje, maar wel nog aan de Costa Adeje.

Dit all-inclusive hotel aan de zuidwestkust van Tenerife is in hoefijzer-vorm gebouwd rond maar liefst 5 zwembaden: een infinity pool met uitzicht op zee voor volwassenen, een veilig omheind kinderzwembadje, een activiteitenbad en nog twee zwembaden aan het strand. Het hotel is dus een echt zwemparadijs!

Daarnaast beschikt deze resort aan zee over mooie moderne kamers, een speeltuin plus een binnenspeelruimte voor kinderen. En worden er voor kinderen en volwassenen allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

En let je er bij het boeken van een vakantie op of een accommodatie duurzaam is? Dan kun je met een gerust hart het Riu Buenavista hotel boeken. Want deze accommodatie gaat duurzaam om met water, energie plus afval, gebruikt in de restaurants zo veel mogelijk regionale producten en betaalt zijn medewerkers een eerlijk loon.

Ik vind hotel Riu Buenavista een eerlijk en heerlijk hotel voor een kindervakantie op de Canarische eilanden.

Let op: bij dit strand is nog geen promenade aangelegd.

Terug naar boven>>

Luxe hotels aan de Costa Adeje

Hotel Suite Villa María*****

Hotel Suite Villa Maria is een rustig gelegen en kindvriendelijk hotel aan de Costa Adeje, dat ligt op een paar minuten rijden van het Caleta strand en Enramada strand. Je verblijft in dit luxe 5-sterren hotel in comfortabele villa's (sommigen hebben een eigen zwembad of jacuzzi!).

Verder is er op deze resort vermaak én ontspanning voor jong en oud. Zo zijn er twee zwembaden, een KidsClub, een Wellness centrum en meer. Bovendien ligt deze resort op Tenerife naast twee golfbanen.

Ik kan Hotel Suite Villa Maria daarom aanbevelen voor een ontspannende zonvakantie én een golfvakantie op de Canarische eilanden! Met zijn tweetjes, maar ook met het hele gezin.

Bahia del Duque*****

De koning te rijk voel ik me ook in het Bahia del Duque hotel aan de Costa Adeje. Dit luxe hotel aan de zuidwestkust van Tenerife heeft een oogverblindende subtropische tuin met door palmbomen omringde zwembaden.

Bovendien kun je goddelijke ontspannen in het wellness centrum met mogelijkheid voor pilates, yoga en meditatie van dit 5-sterren hotel dat direct aan zee ligt.  

Om te overnachten kun je er kiezen uit super-de-luxe kamers of prachtige villa's met privé zwembad!

En ga je met kinderen op vakantie naar deze prachtige resort? Voor de kleintjes is er een kinderzwembad (in de winter verwarmd), speeltuin plus minclub. En de groteren kunnen zich amuseren met tafeltennis, tafelvoetbal, beachvolley, windsurfen en meer.

Andere absolute toppers van 5-sterren hotels aan de Costa Adeje op Tenerife vind ik verder:

Terug naar boven>>


Meer sfeervolle accommodaties op Tenerife

Vakantietips voor Tenerife

Terug naar boven>>