De kathedraal van de zee - eerste meesterwerk van Ildefonso Falcones

Jaren geleden heb ik de historische roman "De kathedraal van de zee" van Ildefonso Falcones al een keer gelezen. Toen we tijdens onze vakantie in Barcelona de Santa Maria del Mar kerk bezochten, schoot me het boek weer te binnen.

Ik wist nog dat het boek ging over de bouw van de Santa Maria del Mar kerk en dat er een wraakzuchtige monnik in voorkwam. Maar daar hield het mee op.

Ik heb het boek dus weer uit de kast getrokken. En het in één adem uitgelezen. Wat een meesterwerk!

Lees hier meer over het boek De Kathedraal van de Zee. En over de schrijver van deze prachtige historische roman over Barcelona in de veertiende eeuw!

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones wordt in 1958 in Sierra (in de buurt van Barcelona) geboren. Hij woont al vele jaren in Barcelona. Waar hij in het dagelijkse leven advocaat is. In zijn vrije tijd schrijft hij historische romans. 

In 2006 verschijnt zijn debuutroman De kathedraal van de zee, die meteen wereldwijd een bestseller wordt. In 2010 komt vervolgens het boek De hand van Fatima uit. Dat in 2014 gevolgd wordt door Koningin op blote voeten. En in 2017 door het boek De erfgenamen.

De boeken van Ildefonso Falcones zijn stuk voor stuk meesterwerken, die een stukje Spaanse geschiedenis weer tot leven brengen.

De kathedraal van de zee

De historische roman “De kathedraal van de zee” speelt zich af in het Barcelona van de veertiende eeuw. En vertelt het levensverhaal van Arnau. Die als zoon van twee horigen wordt geboren op het platteland van Catalonië.

Samen met zijn vader vlucht hij naar Barcelona, om hier een nieuwe toekomst op te bouwen. Hier raakt hij al snel betrokken bij de Santa Maria del mar kerk. Die op dat moment gebouwd wordt.

Vanaf dat moment is zijn leven voor altijd verstrengeld met de Santa Maria del mar kerk in Barcelona.

Barcelona in de veertiende eeuw

Het boek “De kathedraal van de zee” is niet alleen een goed geschreven boek met een boeiend en meeslepend verhaal.

Het eerste meesterwerk  van Ildefonso Falcones laat de lezer ook proeven aan het echte leven in Barcelona en Catalonië in de veertiende eeuw. Een leven waarin horigen dienden te gehoorzamen aan hun heren, waarin een heer het recht had om de eerste nacht met de bruid van een van zijn horigen te slapen, waarin een verkrachte vrouw gedwongen kon worden tot een huwelijk met haar verkrachter en ga zo door.

Zoals in het boek beschreven, werd rond die tijd ook daadwerkelijk de Santa Maria del mar kerk gebouwd voor en door het gewone volk. En is Barcelona inderdaad aangevallen door Pedro de Wrede, koning van Catalonië.

De Kathedraal van de Zee is dus niet alleen een meeslepend, maar ook een leerzaam boek.

Voorbereiding voor vakantie Barcelona

Door het lezen van De Kathedraal van de Zee, werd mijn vakantie in Barcelona nog interessanter. En kwam deze kuststad in Spanje met de Santa Maria del Mar kerk tot leven voor me.

Ik kan iedereen die op vakantie naar Barcelona gaat van harte aanbevelen om van tevoren vind dit boek van Ildefonso Falcones te lezen.

En natuurlijk ook anderen die meer willen weten over het leven in Barcelona in de veertiende eeuw. En die graag historische romans lezen.

De Kathedraal van de Zee kopen

De historische roman De Kathedraal van de zee van Ildefonso Falcones is te koop via Bol.com. In paperback of als e-book.
Nieuwe pagina's

 1. Een kindervakantie in Catalonië, pret in de bergen en aan de Costa's

  Sep 05, 19 06:06 AM

  Een kindervakantie in Catalonië, dat zal wel aan het strand zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. In de binnenlanden vind je volop leuke activiteiten voor de kinderen, lees maar.

  Lees meer

 2. Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

  Sep 02, 19 04:36 AM

  Review over de vakantiehuizen van Casa Mauri in een op een rotspunt gelegen bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Cabo de Gata in Almería – grootste beschermd kustgebied van Andalusië

  Aug 29, 19 10:46 AM

  Info en tips voor een vakantie in natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería (Andalusië): bezienswaardigheden, georganiseerde reizen en accommodaties.

  Lees meer