De Food Trucks van Madrid

Hou jij ook zo van de sfeer rond Food Trucks? Ga dan naar de Food Trucks van Madrid als je op vakantie in Madrid bent! Met overheerlijk slowfood eten uit de Spaanse én internationale keuken.

De Food Trucks van Madrid in AZCA, het commerciële centrum van Madrid

Lees snel verder en ontdek waar en wanneer je de Food Trucks van Madrid kunt vinden. En wat mijn ervaringen zijn.

Een gezellige sfeer

Er heerst een gezellige sfeer als we aankomen bij de Food Trucks van Madrid. Een dertigtal food trucks staat over twee beschutte, rustig gelegen pleintjes verspreid. Verschillende food trucks spelen vrolijke achtergrondmuziek. Her en der staan tafeltjes opgesteld, waar je met je uitgekozen streetfood kunt neerstrijken. En mensen lopen al kijkend, ruikend, proevend en genieten langs de verschillende wagens.

Een ontspannen sfeer bij de Food Trucks van Madrid

Wat ik ook leuk vind, is om te zien welke busjes en caravans gebruikt zijn als food truck. Het zijn oude caravans en (volkswagen-)busjes in vele verschillende kleuren. En er is zelfs een oud politiebusje bij (mijn persoonlijke favoriet).

Internationaal slowfood streetfood

Bij de Food Trucks van Madrid vind je hartige, maar ook zoete hapjes. Eten, dat met zorg en verse en goede kwaliteit ingrediënten is bereid. Van talrijke bekende en minder bekende restaurants en patisserieën in deze stad in Midden Spanje. Die de streetfood markt in Madrid ook gebruiken om nieuwe recepten en dergelijke uit te proberen.

Mijn favoriete Food Truck: Moose City Burger Truck

Wat deze gastronomische markt bovendien interessant maakt, is de vertegenwoordiging van talrijke verschillende internationale keukens. Natuurlijk is de Spaanse keuken er vertegenwoordigd. Maar ook bijvoorbeeld de Mexicaanse, Franse, Amerikaanse en Japanse keuken. Er is dus werkelijk voor ieder wat wils.

Hamburger bij Moose City Burger Truck

Wij gaan uiteindelijk voor een hamburger bij Moose City Burger Truck (in mijn favoriete politiebusje). Het zijn niet zomaar hamburgers. Maar hamburgers die gemaakt zijn met verse, super kwaliteit ingrediënten. In verrassende smaken. Ik neem de Japanse burger (=Burger Japonesa) met soya en wasabi dressing. Jammie!!

Een bacon cheese hamburger van Moose City Burger bij Madreat (Food Trucks Madrid)

Toetje bij Mamá Framboise

Als toetje delen we drie taartjes van Mamá Framboise, een populaire patisserie en theesalon in de Salamanca wijk in Madrid met goddelijk gebak. Wij gaan voor een tropisch taartje, een citroen taartje en een worteltaartje. Wat zijn ze goddelijk! Alle drie. Maar het lekkerste taartje vind ik nog wel het tropische taartje.

Goddelijke taartjes van Mamá Framboise bij Madreat (Madrid)

Praktische info Food Trucks Madrid

Waar?

De “vaste” standplaats van de Food Trucks van Madid is het commerciële centrum AZCA in Madrid (Paseo de la Castellana 89). Dat zich bevindt tussen station Nuevos Ministerios en Plaza Azca. In de buurt van het Bernabeu stadion, het voetbalstadion van Real Madrid. Te midden van de hoge kantoortorens liggen een paar pleintjes. Beschut tegen de wind. En heerlijk rustig gelegen.

Bereikbaarheid

Het dichtstbijzijnde station bij de Food Trucks van Madrid is station Nuevos Ministerios. Een groot ondergronds station voor metro’s (lijnen 6, 8 en 10) én cercanías (=treinen in die in de directe omgeving van Madrid rijden; lijnen C-1, C-2, C-3, C-4, C-7, C-8 en C-10 ).

Wanneer?

Ongeveer één weekend per maand zijn de Food Trucks van Madrid te vinden in het commerciële centrum AZCA.

Daarnaast zijn ze ook nog regelmatig op andere plekken in en rond de hoofdstad van Spanje te vinden.

Ik raad je daarom aan om van tevoren even te kijken op de website van MadrEAT of de Food Trucks er zijn als jij in Madrid bent.