Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena

De Plaza de Toros Las Ventas van Madrid, oftewel de arena voor stierengevechten, is niet zo maar een arena. Het is de grootste arena van Spanje en de op twee na grootste van de hele wereld. En bovendien een prachtig gebouw in mudéjar stijl.

Alleen hiervoor is deze bijzondere bezienswaardigheid in Madrid al een must om te zien tijdens je vakantie in Madrid. 

Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - de grootste arena voor stierengevechten in Spanje

Prachtige architectuur

De Plaza de Toros Las Ventas van Madrid, die zijn deuren opende in 1931, is ontworpen door de Spaanse architect Jose Espeliú. En gebouwd in een prachtige mudéjar stijl (=Moorse stijl).

Alleen hiervoor is deze bijzondere bezienswaardigheid in Madrid al een bezoek waard tijdens je stedentrip Madrid.

Spanje's grootste stierengevechten arena

Bovendien is de Plaza de Toros Las Ventas in Madrid met een diameter van 60 meter, een oppervlakte van 45.800 m2 en 25.000 zitplaatsen, de grootste arena voor stierengevechten in Spanje! En zelfs de op twee na grootste van de hele wereld. 

De arena in Madrid is het Mecca van stierenvechten. Het is de droom van iedere stierenvechter om hier te kunnen vechten en de arena te kunnen verlaten via de “Puerta Grande” (=Grote Poort)...

De naam Las Ventas

De Plaza de Toros Las Ventas in Madrid bevindt zich in de wijk Salamanca, in het oosten van de stad. Toen de arena van Madrid gebouwd werd, heette deze wijk echter nog 'Las Ventas del Espíritu Santo'. Vandaar dat de Plaza de Toros van Madrid de naam Las Ventas kreeg.

Het gebouw heeft trouwens de bijnaam 'Kathedraal van de wind', omdat de arena gebouwd is op een plek die er in Madrid om bekend staat dat er veel wind staat.

Museo Taurino in Las Ventas

In de Plaza de Toros van Madrid bevindt zich ook een museum: het "museo taurino", oftewel het stierengevechten museum. Het museum dateert uit 1951 en laat de geschiedenis en kunst van het stierenvechten zien.

Behalve op zaterdag is het iedere ochtend open (maandag-vrijdag 9:30-14:30 uur; zon-& feestdagen 10:00-13:00 uur). En de toegang is gratis.

Bezoek Plaza de Toros Las Ventas

De Plaza de Toros Las Ventas in Madrid is iedere dag open voor publiek. Behalve wanneer er stierengevechten plaatsvinden. Meestal worden die op zondag gehouden. Van maart t/m oktober. 

Tijdens de Feria de San Isidro en de Feria de Otoño zijn er echter iedere dag gevechten. De Feria de San Isidro is het belangrijkste stierenvechten festival en duurt een hele maand: van 10 mei tot 10 juni.

Openingstijden Las Ventas

De Plaza de Toros Las Ventas van Madrid is iedere dag geopend van 10 tot 18 uur. En in juli en augustus van 10 tot 19 uur.

Op de dagen dat er stierengevechten zijn, sluit de aren zijn deuren al om 14 uur. En op 25 december en 1 januari is Las Ventas de hele dag gesloten.

Bereikbaarheid

De Plaza de Toros Las Ventas van Madrid is gelegen aan de calle de Alcalá 237. En is makkelijk per metro te bereiken, met de metrolijnen 2 en 5 (halte: Ventas).

Las Ventas Tour

Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je van tevoren al tickets kopen voor een rondleiding door de stierenvechtersarena van Madrid en een bezoek aan het stierenvechtersmuseum. 

Bij de Las Ventas Tour krijg je een audio gids mee. Die in vele talen af te spelen is. Onder andere in het Spaans, Engels en Duits. Je kunt dan in je eigen tempo de arena verkennen.


Andere bezienswaardigheden in Madrid

Ben je benieuwd naar andere bijzondere bezienswaardigheden in de hoofdstad van Spanje? Lees dan verder op mijn pagina over bezienswaardigheden in Madrid

Tips voor een vakantie in Madrid

En misschien vind je het ook leuk om even rond te neuzen door de tips voor een vakantie in Madrid: over comfortabele centraal gelegen appartementen en kleine sfeervolle hotels in Madrid, leuke slaapplekken in de omgeving van Madrid, interessante activiteiten in Madrid, parkeren in Madrid en meer.