Peter en Petra: Pyreneeën experts van Spanje voor Jou

Hallo, wij zijn Peter en Petra! Als eigenaars van Casa Mauri, een casa rural in het noorden van Catalonië, zijn wij aan Spanje voor Jou verbonden als Spaanse Pyreneeën expert. Wij schrijven regelmatig blogs voor Spanje voor Jou over al het moois dat deze regio te bieden heeft.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Hoe het begon

In 2018, tijdens een 4-daagse trip vanuit ons andere huis aan de Costa Brava, hebben de Spaanse Pyreneeën ons betoverd en wisten we: hier willen we gaan wonen en werken.

Een paar maanden later kwamen we terug om ons nieuwe thuis te zoeken. De regio had ons al betoverd, maar Casa Mauri en Santa Engràcia deden daar nog een schepje bovenop. In dit fraaie pand, op deze magische plek, mogen we sindsdien wonen en onze gasten voorzien van een onvergetelijke vakantie.

Uitzicht vanaf Casa Mauri in Santa Engràcia (Spaanse Pyreneeën)
Vale gieren boven de bergen bij Santa Engràcia

We zijn natuurliefhebbers én liefhebbers van het goede leven, twee dingen die hier goed samengaan. Wij bieden onze gasten volledig ingerichte appartementen, waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Als gastheer en gastvrouw staan we wel zoveel mogelijk klaar voor de gasten. 

We stellen alles in het werk voor een aangenaam verblijf en helpen reizigers graag om de vele unieke plekken plus activiteiten die deze omgeving te bieden heeft, te ontdekken.

Duurzaam ondernemen

Vakantiehuizen van Casa Mauri in de Catalaanse Pyreneeën

We zijn grote natuurliefhebbers en vinden het erg belangrijk om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te runnen.

Zo gebruiken we alleen ecologische schoonmaakmiddelen, proberen te besparen op energie en water en steunen een organisatie die zich inzet voor de bescherming van gieren (onze ‘huisvogel’!).

Dit jaar zijn we een project gestart om de vele straatkatten in het dorp te helpen, en veel buren hebben zich hier al bij aangesloten.

Er is nog genoeg te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, zoals een systeem voor regenwateropvang, het promoten van lokale, duurzame producten en het overbrengen van een stukje bewustzijn op onze gasten.

Ook denken we na over zonne-energie en het bouwen van een eco-zwembad.

Gasten blij, wij blij

Peter en Petra - Pyreneeën experts van Spanje voor Jou

Inmiddels zijn we nu bijna een jaar ‘onderweg’ met Casa Mauri. We voelen ons thuis in Santa Engràcia en genieten elke dag van deze omgeving.

Het geeft enorm veel voldoening om contact te maken met de gasten, ze te voorzien van de beste tips, afgestemd op hun wensen, en te zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Als ze na hun verblijf bij ons dan met tegenzin, maar tevreden vertrekken met het voornemen om absoluut terug te komen, geven we elkaar een high-five.

Maar het allerbeste? Dat wij hier gewoon mogen blijven!

Door ons geschreven pagina's
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer