Peter en Petra: Pyreneeën experts van Spanje voor Jou

Hallo, wij zijn Peter en Petra! Als eigenaars van Casa Mauri, een casa rural in het noorden van Catalonië, zijn wij aan Spanje voor Jou verbonden als Spaanse Pyreneeën expert. Wij schrijven regelmatig blogs voor Spanje voor Jou over al het moois dat deze regio te bieden heeft.

Hoe het begon

In 2018, tijdens een 4-daagse trip vanuit ons andere huis aan de Costa Brava, hebben de Spaanse Pyreneeën ons betoverd en wisten we: hier willen we gaan wonen en werken.

Een paar maanden later kwamen we terug om ons nieuwe thuis te zoeken. De regio had ons al betoverd, maar Casa Mauri en Santa Engràcia deden daar nog een schepje bovenop. In dit fraaie pand, op deze magische plek, mogen we sindsdien wonen en onze gasten voorzien van een onvergetelijke vakantie.

Uitzicht vanaf Casa Mauri in Santa Engràcia (Spaanse Pyreneeën)
Vale gieren boven de bergen bij Santa Engràcia

We zijn natuurliefhebbers én liefhebbers van het goede leven, twee dingen die hier goed samengaan. Wij bieden onze gasten volledig ingerichte appartementen, waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Als gastheer en gastvrouw staan we wel zoveel mogelijk klaar voor de gasten. 

We stellen alles in het werk voor een aangenaam verblijf en helpen reizigers graag om de vele unieke plekken plus activiteiten die deze omgeving te bieden heeft, te ontdekken.

Duurzaam ondernemen

Vakantiehuizen van Casa Mauri in de Catalaanse Pyreneeën

We zijn grote natuurliefhebbers en vinden het erg belangrijk om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te runnen.

Zo gebruiken we alleen ecologische schoonmaakmiddelen, proberen te besparen op energie en water en steunen een organisatie die zich inzet voor de bescherming van gieren (onze ‘huisvogel’!).

Dit jaar zijn we een project gestart om de vele straatkatten in het dorp te helpen, en veel buren hebben zich hier al bij aangesloten.

Er is nog genoeg te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, zoals een systeem voor regenwateropvang, het promoten van lokale, duurzame producten en het overbrengen van een stukje bewustzijn op onze gasten.

Ook denken we na over zonne-energie en het bouwen van een eco-zwembad.

Gasten blij, wij blij

Peter en Petra - Pyreneeën experts van Spanje voor Jou

Inmiddels zijn we nu bijna een jaar ‘onderweg’ met Casa Mauri. We voelen ons thuis in Santa Engràcia en genieten elke dag van deze omgeving.

Het geeft enorm veel voldoening om contact te maken met de gasten, ze te voorzien van de beste tips, afgestemd op hun wensen, en te zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Als ze na hun verblijf bij ons dan met tegenzin, maar tevreden vertrekken met het voornemen om absoluut terug te komen, geven we elkaar een high-five.

Maar het allerbeste? Dat wij hier gewoon mogen blijven!

Door ons geschreven pagina's