Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

Zoek je voor een actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën een sfeervol vakantiehuis in de natuur met Nederlandstalige eigenaren? De karakteristieke vakantiehuizen van Casa Mauri zijn gelegen in een op een rotspunt gelegen eeuwenoud bergdorpje. In een fascinerend landschap van bergen en dalen. En worden gerund door Nederlanders. Een droom voor rustzoekers, natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties!

Op rotspunt gelegen bergdorpje

De vakantiehuizen van Casa Mauri liggen in het idyllische bergdorpje Santa Engràcia in het westen van Catalonië, in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Een op een 1000 meter hoge rotspunt gelegen eeuwenoud dorpje. Dat bestaat uit in totaal 28 huizen, een dorpskerk en een Moorse uitkijktoren. En dat omringd wordt door een verbluffend landschap van bergen en dalen.

Een supermarkt, bakker of café zijn er niet. Hiervoor moet je naar het plaatsje Tremp, 12 kilometer verderop.

In de jaren 1950-1970 trekken de meeste dorpsbewoners weg richting Barcelona en is het gehucht jarenlang zo goed als verlaten. Totdat oorspronkelijke bewoners er eind jaren 1980 terug beginnen te keren in de weekenden en vakanties. Pas dan wordt het dorpje wat gemoderniseerd: waterleidingen en rioleringssysteem worden aangelegd en huizen worden opgeknapt.

Karakteristieke landelijke vakantiehuizen

Casa Mauri was vroeger een boerderij. Maar is bij de renovatie omgebouwd tot vier comfortabele en volledig ingerichte appartementen met traditionele uitstraling. In een ervan wonen de eigenaren. De andere drie worden verhuurd als landelijke vakantiehuizen:

  1. The Cottage - een 4-persoons vakantiehuis met privé terras, in de voormalige hooizolder van het huis;
  2. The Farmhouse -  een gedeeltelijk in de rotsen gebouwd 8-persoons vakantiehuis met privé terras en spectaculaire uitzichten;
  3. The Penthouse – een 2/4-persoons vakantiehuis met privé terras en spectaculaire uitzichten.

Ga je met een grotere groep op vakantie, dan kun je meerdere of alle vakantiehuizen van Casa Mauri tegelijkertijd huren.

Vakantiehuizen Casa Mauri in bergdorp Santa Engràcia (Catalonië)
Woonkamer in Cottage van Vakantiehuizen Casa Mauri in Santa Engracia
Keuken in Cottage van Vakantiehuizen Casa Mauri in noordoost Spanje
Badkamer in Farmhouse van Vakantiehuizen Casa Mauri in Catalonië
Balkon in Farmhouse van Vakantiehuizen Casa Mauri in Spaanse Pyreneeën
Uitzicht vanuit Casa Mauri in Catalaans bergdorp Santa Engràcia

Gastvriendelijke Nederlandse eigenaren

Peter en Petra van Vakantiehuizen Casa Mauri in de Catalaanse Pyreneeën

In 2019 Is Casa Mauri gekocht door de Nederlanders Peter en Petra. Zij hadden al een vakantiehuis in Lloret de Mar, van waaruit ze keer op keer weer het binnenland introkken richting Pallars Jussà, de regio waar zij verliefd op waren geworden.

Toen ze besloten om zich blijven in Spanje te vestigen, gingen ze de op zoek naar een woning in deze regio.

Tijdens deze zoektocht verbleven zij als gast in een van de vakantiehuizen van Casa Mauri, waar de Britse eigenaresse vertelde dat zij met pensioen wilde gaan. Peter en Petra hadden hun droomplek gevonden en de Britse eigenaresse had nieuwe eigenaren voor haar parel in het binnenland van Catalonië gevonden...

De Nederlandse eigenaren van Casa Mauri doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er een boodschappenservice voor als je laat aankomt of tijdens je vakantie in Spanje niet zelf boodschappen wilt doen. En geven Peter en Petra graag advies over wat je kunt zien en doen in de omgeving van deze sfeervolle vakantiehuizen in de Spaanse Pyreneeën.

Voor actieve vakantie in de natuur

Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

De vakantiehuizen van Casa Mauri zijn gelegen op 20 minuten rijden van het stuwmeer van Antoni, 1,5 uur rijden van nationaalpark Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, 1,5 uur rijden van de stad Lérida (of Lleida), ruim 2,5 uur rijden van het vliegveld van Barcelona (El Prat) en bijna 3 uur rijden van Barcelona stad. 

En bevinden zich in een fascinerend landschap van bergen en valleien. Dat uitnodigt voor een actieve vakantie in het binnenland van Catalonië. Want je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, raften, klimmen en nog meer. Peter en Petra van Casa Mauri kunnen je er nog veel meer over vertellen. 

Dus hou je van natuur en actieve vakanties? En wil je de sfeer proeven in een echt oud bergdorpje in Spanje? Dan denk ik dat deze landelijke vakantiehuizen aan de voet van de Spaanse Pyreneeën een schot in de roos voor je zijn… 

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze vakantiehuizen aan de voet van de Spaanse Pyreneeën? Of wil je boeken? Schrijf dan via onderstaand contactformulier naar Peter en Petra van Casa Mauri. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen