Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

Zoek je voor een actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën een sfeervol vakantiehuis in de natuur met Nederlandstalige eigenaren? De karakteristieke vakantiehuizen van Casa Mauri zijn gelegen in een op een rotspunt gelegen eeuwenoud bergdorpje. In een fascinerend landschap van bergen en dalen. En worden gerund door Nederlanders. Een droom voor rustzoekers, natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties!

LET OP: Spanje begint vanaf 1 juli weer toeristen toe te laten. Net als in Nedderland en België gelden er dan nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen. Lees meer>>

Op rotspunt gelegen bergdorpje

De vakantiehuizen van Casa Mauri liggen in het idyllische bergdorpje Santa Engràcia in het westen van Catalonië, in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Een op een 1000 meter hoge rotspunt gelegen eeuwenoud dorpje. Dat bestaat uit in totaal 28 huizen, een dorpskerk en een Moorse uitkijktoren. En dat omringd wordt door een verbluffend landschap van bergen en dalen.

Een supermarkt, bakker of café zijn er niet. Hiervoor moet je naar het plaatsje Tremp, 12 kilometer verderop.

In de jaren 1950-1970 trekken de meeste dorpsbewoners weg richting Barcelona en is het gehucht jarenlang zo goed als verlaten. Totdat oorspronkelijke bewoners er eind jaren 1980 terug beginnen te keren in de weekenden en vakanties. Pas dan wordt het dorpje wat gemoderniseerd: waterleidingen en rioleringssysteem worden aangelegd en huizen worden opgeknapt.

Karakteristieke landelijke vakantiehuizen

Casa Mauri was vroeger een boerderij. Maar is bij de renovatie omgebouwd tot vier comfortabele en volledig ingerichte appartementen met traditionele uitstraling. In een ervan wonen de eigenaren. De andere drie worden verhuurd als landelijke vakantiehuizen:

 1. The Cottage - een 4-persoons vakantiehuis met privé terras, in de voormalige hooizolder van het huis;
 2. The Farmhouse -  een gedeeltelijk in de rotsen gebouwd 8-persoons vakantiehuis met privé terras en spectaculaire uitzichten;
 3. The Penthouse – een 2/4-persoons vakantiehuis met privé terras en spectaculaire uitzichten.

Ga je met een grotere groep op vakantie, dan kun je meerdere of alle vakantiehuizen van Casa Mauri tegelijkertijd huren.

Vakantiehuizen Casa Mauri in bergdorp Santa Engràcia (Catalonië)
Woonkamer in Cottage van Vakantiehuizen Casa Mauri in Santa Engracia
Keuken in Cottage van Vakantiehuizen Casa Mauri in noordoost Spanje
Badkamer in Farmhouse van Vakantiehuizen Casa Mauri in Catalonië
Balkon in Farmhouse van Vakantiehuizen Casa Mauri in Spaanse Pyreneeën
Uitzicht vanuit Casa Mauri in Catalaans bergdorp Santa Engràcia

Gastvriendelijke Nederlandse eigenaren

Peter en Petra van Vakantiehuizen Casa Mauri in de Catalaanse Pyreneeën

In 2019 Is Casa Mauri gekocht door de Nederlanders Peter en Petra. Zij hadden al een vakantiehuis in Lloret de Mar. Nu wilden zij zich enigszins in de zelfde omgeving blijvend gaan vestigen.

Tijdens hun zoektocht naar een woning in Pallars Jussà, de regio waar zij verliefd op waren geworden, verbleven zij als gast in een van de vakantiehuizen van Casa Mauri. En vertelde de Britse eigenaresse dat zij met pensioen wilde gaan. Peter en Petra hadden hun droomplek gevonden! En de Britse eigenaresse nieuwe eigenaren voor haar parel in het binnenland van Catalonië…

De Nederlandse eigenaren van Casa Mauri doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er een boodschappenservice voor als je laat aankomt of tijdens je vakantie in Spanje niet zelf boodschappen wilt doen. En geven Peter en Petra graag advies over wat je kunt zien en doen in de omgeving van deze sfeervolle vakantiehuizen in de Spaanse Pyreneeën. 

Voor actieve vakantie in de natuur

Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

De vakantiehuizen van Casa Mauri zijn gelegen op 20 minuten rijden van het stuwmeer van Antoni, 1,5 uur rijden van nationaalpark Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, 1,5 uur rijden van de stad Lérida (of Lleida), ruim 2,5 uur rijden van het vliegveld van Barcelona (El Prat) en bijna 3 uur rijden van Barcelona stad. 

En bevinden zich in een fascinerend landschap van bergen en valleien. Dat uitnodigt voor een actieve vakantie in het binnenland van Catalonië. Want je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, raften, klimmen en nog meer. Peter en Petra van Casa Mauri kunnen je er nog veel meer over vertellen. 

Dus hou je van natuur en actieve vakanties? En wil je de sfeer proeven in een echt oud bergdorpje in Spanje? Dan denk ik dat deze landelijke vakantiehuizen aan de voet van de Spaanse Pyreneeën een schot in de roos voor je zijn… 

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze vakantiehuizen aan de voet van de Spaanse Pyreneeën? Of wil je boeken? Schrijf dan via onderstaand contactformulier naar Peter en Petra van Casa Mauri. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Op vakantie naar Asturië: Costa Verde en achterliggend berglandschap

  May 29, 20 05:43 AM

  Kom in de stemming voor een vakantie naar Asturië in Noord-Spanje met mijn tips over bezienswaardigheden, sfeervolle accommodaties en georganiseerde reizen.

  Lees meer

 2. Charmante hotels aan de Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje)

  May 27, 20 10:47 AM

  Mijn favoriete hotels aan kust en in binnenland van Asturië (Noord-Spanje): kleinschalige hotels, luxe hotels, kinderhotels en hotels waar honden welkom zijn.

  Lees meer

 3. Spanje’s heropening voor toeristen na de Corona-lockdown

  May 26, 20 10:45 AM

  Hoe weet je of de plek waar jij naar op vakantie wilt in Spanje weer toeristen toelaat na de Coronalockdown? En welke coronamaatregelen er gelden? Lees meer...

  Lees meer