Parkeren in Madrid

Een kennis vroeg me om tips voor parkeren in Madrid. Zelf parkeerde ik de auto altijd op de gratis parkeerplaats bij treinstation Valdelasfuentes in Alcobandas en nam ik vervolgens de Cercanías trein naar Madrid.

Maar er zijn natuurlijk ook nog andere gratis parkeerplaatsen buiten het centrum van Madrid. En betaalde parkeergarages in Madrid zelf.  Ik heb hier voor je op een rijtje gezet wat de parkeermogelijkheden in Madrid zijn.

Parkeren in Madrid bij station Atocha

Gratis parkeren in Madrid

Wil je gratis parkeren in Madrid, parkeer je auto dan buiten de ringweg M-30, dichtbij een Metro station of Cercanías treinstation. Deze stations hebben vaak ook een bijbehorende parkeerplaats.

Bijvoorbeeld het Cercanías treinstation Valdelasfuentes in Alcobendas (ten noorden van Madrid). Van hier uit kun je vervolgens de trein of metro naar het centrum van Madrid nemen.

Rondwegen rond Madrid - kaart: CallejeroMadrid

Het is sneller om een Cercanía trein te nemen dan de metro, omdat je met de trein op minder plaatsen stopt.

Bijgevoegd zie je een plaatje van het Cercanías netwerk in Madrid. Tijden van deze treinen vind je op de website van RENFE.

Overzicht cercanias treinen Madrid - kaart: Renfe

Op de website van EsMadrid vind je verder een kaart van het Metro-netwerk van Madrid.

Ik heb  gehoord dat je in de Moncloa wijk ook gratis kunt parkeren in Madrid, maar dit heb ik zelf nog niet kunnen controleren.

Parkeergarages Madrid

Maar je kunt je auto natuurlijk ook in het centrum van Madrid parkeren. In een van de vele parkeergarages. Bijvoorbeeld Midden in het centrum, in de parkeergarage onder de Plaza Mayor (prijs anno 2018 ca. EUR2 per uur). 

Parkeergarages in Madrid op Parkimeter

Op de Nederlandstalige website Parkimeter vind je een overzicht van parkeergarages in Madrid (zie kaartje hierboven). Op het overzicht zie je bovendien de prijs van ieder afzonderlijke parkeergarage voor 24 uur parkeren.

Je kunt er ook online een parkeerplaats boeken, maar ik heb niet kunnen achterhalen hoe dit werkt. Wél dat je tot 24 uur van tevoren nog gratis kunt annuleren.

Van een lezer heb ik de tip gekregen dat je in de straatjes rondom het El Retiro park ook goed en niet te duur je auto kunt parkeren.

Blauwe en groene parkeerzones Madrid

En dan vind je in de verschillende wijken van Madrid nog blauwe en groene parkeerzones, waar je je auto voor korte tijd kunt parkeren.

In de blauwe parkeerzones (waar parkeerplaatsen met blauwe strepen zijn aangegeven) mag je je auto maximaal 2 uur parkeren voor een relatief lage prijs.

Een blauwe parkeer zone in Madrid

De groene parkeerzone is vooral bedoeld voor de bewoners van een wijk, zodat zij hun auto dichtbij hun huis kunnen parkeren. Je mág je auto in de groene zone parkeren in Madrid, maar voor maximaal 1 uur en voor een hogere prijs.

Meer tips over parkeren in Madrid?

Heb jij ervaring met boeken via Perimeter, ken jij een andere goede website of App over parkeergarages in Madrid of heb jij nog meer goede tips voor parkeren in Madrid? Dan hoor ik het heel graag! Neem dan even contact met me op.


Ook interessant


Keer terug van Parkeren Madrid naar Vakantie Madrid
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. De Balsa - Nederlandse vakantieboerderij in Sierra Nevada (Andalusië)

  Feb 12, 19 02:36 AM

  Vakantieboerderij de Balsa – eenvoudige Nederlandse vakantieboerderij aan de voet van de Sierra Nevada; met appartement en 5 kamers voor 1 tot 5 personen; ideaal voor een wandel-, fiets- of paardrijva…

  Lees meer

 2. De OV-kaart van Madrid – ideaal voor een vakantie in Madrid

  Feb 11, 19 09:12 AM

  Ideaal voor een vakantie in Madrid: de OV-kaart van Madrid! Lees waar de kaart geldig is, hoe je de kaart koopt en oplaadt en hoe je in-en uitcheckt met de kaart.

  Lees meer

 3. Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

  Feb 11, 19 06:25 AM

  Geniet van prachtige uitzichten vanuit de Teleférico van Madrid! Lees hier meer over ligging, bereikbaarheid, openingstijden, kosten en meer van de kabelbaan van Madrid naar Casa del Campo. En wat je…

  Lees meer