Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

Ken jij de paardenraces van Sanlucar de Barrameda aan de westkust van de provincie Cadiz in Zuid Spanje? De races aan het strand van deze Andalusische kustplaats zijn de oudste paardenraces van Spanje. En worden ieder jaar begin en midden augustus gehouden. Een aanrader voor paardenliefhebbers!

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden, al worden alle niet-noodzakelijke reizen buiten Nederland momenteel afgeraden. Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Wat: Paardenraces van Sanlucar (=Carreras de Sanlucar)
Waar: Sanlucar de Barrameda (Cadiz, Andalusië, Zuid Spanje)
Wanneer: begin en midden augustus
Entree: €13 per stuk; kinderen jonger dan 10 jaar gratis

Oudste paardenraces van Spanje

Wat de paardenraces van Sanlucar in Zuid Spanje voor mij vooral bijzonder maakt, is de locatie. Sanlucar de Barrameda ligt namelijk aan de monding van de Guadalquivir rivier, tegenover het nationale park Doñana National Park. De Atlantische Oceaan en natuurgebied Doñana vormen een prachtige achtergrond tijdens de paardenraces aan het strand van Sanlucar.

Een extra detail is bovendien, dat de races de oudste paardenraces van Spanje zijn. Die al vanaf 1845 gehouden zijn.

Entree

Je kunt de paardenraces van Sanlucar van een afstand zien vanaf de wandeldijk bij het strand van Sanlucar de Barrameda. Wil je de races van dichtbij meemaken in de afgesloten zone, dan kun je van tevoren online toegangskaartjes kopen (klik op “book tickets”). In 2017 kost een kaartje €13,- per stuk voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar (jongere kinderen hebben gratis toegang).

Bezienswaardigheden Sanlucar en omgeving

Niet alleen de paardenraces van Sanlucar zijn trouwens de moeite waard, maar ook het plaatsje zelf. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een sherry bodega in Sanlucar de Barrameda. En proef er de manzanilla sherry, waar Sanlucar bekend om staat.

Hou je van natuur, neem dan zeker ook de boot naar het ertegenover liggende beschermde natuurgebied Doñana. Waar ieder jaar de bekende bedevaartstocht naar El Rocío doorheen komt.

Hou je meer van een zonvakantie? Ook dan zit je hier goed! Want het plaatsje aan de Costa de la Luz heeft een uitgestrekt zandstrand van zes kilometer lang.

Andere interessante plaatsen in de buurt van Sanlucar de Barrameda zijn verder Jerez de la Frontera, Cádiz, El Puerto de Santa Maria en witte bergdorpjes als Arcos de la Frontera en Medina Sidonia.

En de Moorse stad Sevilla ligt op vijf kwartier rijden van deze kustplaats in de provincie Cadiz. Genoeg voor een onvergetelijke vakantie in een minder bekend deel van Zuid Spanje!

Wil jij de paardenraces van Sanlucar meemaken?

Wil jij Spanje’s oudste paardenraces van dichtbij meemaken? Zorg dan dat je op tijd accommodatie boekt! Je kunt prima overnachten in het gezellige stadje in de provincie Cadiz.

Accommodaties in Sanlucar de Barrameda

Op de website booking.com kun je verschillende soorten accommodaties in Sanlucar de Barrameda boeken: hotels in historische gebouwen, moderne hotels, vakantiehuizen en appartementen. Voor ieders budget.

En wat ik zo fijn vind aan Booking.com: de website is makkelijk in gebruik, je kunt de meeste accommodaties kosteloos annuleren en je betaalt meestal pas op de plek van bestemming.

Accommodaties in omgeving Sanlucar

Maar je kunt tijdens de paardenraces van Sanlucar natuurlijk ook buiten Sanlucar de Barrameda overnachten. Bijvoorbeeld in de steden Jerez de la Frontera of Cadiz.

Meer informatie

Meer informatie over de paardenraces van Sanlucar de Barrameda vind je op de website carrerassanlucar.es.


Keer terug van Paardenraces Sanlucar naar Andalusië
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Casas Benalí: ecologisch vakantiepark op bergtop in Valencia

  Nov 26, 20 04:53 AM

  Vakantiepark Casas Benalí met zijn boutique hotel, huizen, glamping en camping is een opgeknapt berggehucht in het groene Valencia. Ontspan-& actieve vakantie!

  Lees meer

 2. Costa Adeje op Tenerife, luxe badplaats of complete kust?

  Nov 24, 20 05:08 AM

  Ten Noorden van Los Cristianos en Playa de las Americas, de eerste badplaatsen van Tenerife, is Costa Adeje ontwikkeld. Een nieuwe luxe badplaats, of meer...

  Lees meer

 3. Canyoning in de Spaanse Pyreneeën: een walhalla voor alle niveaus!

  Nov 23, 20 09:30 AM

  De Spaanse Pyreneeën zijn een waar canyoning paradijs! Wat is canyoning? Voor wie is canyoning? En waar kun je in de Spaanse Pyreneeën aan canyoning doen?

  Lees meer