Overwinteren op de Canarische eilanden – eilanden met altijd lente

Heb je er wel eens aan gedacht om het gure weer en de donkere dagen in Noord-Europa achter te laten? En in plaats daarvan de zon op te zoeken in de winter? Dan is overwinteren op de Canarische eilanden allicht iets voor jou!

Het hele jaar aangename temperaturen

De Canarische eilanden is een eilandengroep in de Atlantische oceaan, voor de kust van Marokko. Door het zeeklimaat van deze eilanden, zijn de temperaturen er altijd aangenaam. In de zomer niet te warm en in de winter niet te koud.

Het hele jaar door is het er tussen de 20°C en 25°C. Vandaar dat deze Spaanse eilanden ook wel de "Eilanden van de eeuwig durende lente" genoemd worden. En dat de Canarische eilanden een ideale bestemming zijn om te overwinteren.

Populairste Canarische eilanden

Uitzicht vanaf Roque Nuble op Gran Canaria

Vanuit heel Europa komen er mensen overwinteren op de Canarische eilanden. De meeste overwinteraars verblijven op Gran Canaria of Tenerife, de twee grootste Canarische eilanden. 

En dan wel aan de zuidkusten van beide eilanden, omdat hier de zon bijna altijd schijnt.

Op de noordelijke delen van de eilanden regent het vaker. Dit betekent echter ook dat je hier juist kunt genieten van prachtige natuur en dat hier minder toeristen komen...

Rustige Canarische eilanden

Mirador de las Playas op El Hierro (Canarische eilanden)

Zoek je een rustigere overwinterbestemming op de Canarische eilanden? Kijk dan eens naar de eilanden Fuerteventura en Lanzarote.

Helemáál rustig zijn de kleinste en meest westelijk gelegen Canarische eilanden: El HierroLa Palma en La Gomera. De eilanden hebben een traditionele eilandencultuur. Bovendien is massatoerisme er ver te zoeken.

Overwinteren in vakantiehuis

Een vakantiehuis met eigen zwembad op Gran Canaria

De beste manier om te overwinteren op de Canarische eilanden is naar mijn mening in een vakantiehuis of appartement, omdat je op deze manier de meeste privacy en grootste vrijheid hebt.

In tegenstelling tot Zuid-Spanje en de Balearen is het in de winter echter geen laagseizoen op de Canarische eilanden. Hierrdoor liggen de prijzen er hoger dan in de andere overwinterbestemmingen in Spanje en zijn de huurperiodes korter.

*Tips*

1. Via Casita Travel kun je voor langere tijd een huis op de Canarische eilanden huren. Neem hiervoor contact op met de Nederlandse vakantiehuizenaanbieder. Lezers van Spanje voor Jou krijgen bovendien €50 korting op een vakantiehuis op de Canarische eilanden van Casita Travel dat zij in 2021 boeken met een vertrekdatum tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2021.

2. Je kunt ook via Interhome voor langere tijd een vakantiehuis of appartement op de Canarische eilanden huren. Neem hiervoor contact op met Interhome via +31 70 4141000 en vermeld het partnerID NL1001553. Dan kan in overleg met de eigenaar een speciale overwinterprijs afgesproken worden.

Overwinteren in een hotel

Iberostar Grand Hotel op Tenerife

Maar smaken verschillen natuurlijk. Je kunt natuurlijk ook verblijven in een hotel als je overwintert op de Canarische eilanden.

Hou er echter rekening mee, dat er minder hotels zijn die voor langere tijd hun kamers verhuren aangezien het er geen geen laagseizoen is.

Via Sunweb kun je wel een hotelkamer per maand huren. Maar via TUI kun je bijvoorbeeld alleen hotels vinden voor een maximale duur van 3,5 week.

Wintervakantie op Canarische eilanden

Heb jij nog niet de luxe om in de herfst en winter een paar maanden in Spanje te kunnen verblijven, dan kun je er natuurlijk wel voor kiezen om op vakantie naar de Canarische eilanden te gaan. En er kortere tijd te genieten van zon, natuur en cultuur.

Op de afzonderlijke vakantiepagina’s van El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote geef ik informatie en tips over wat je kunt zien en doen op deze Spaanse eilanden voor de kust van Marokko.

*Tip*

Je kunt een vakantiehuis, appartement of hotel op de Canarische eilanden huren via Casita TravelBelvillaInterhomeTUI en Booking.com.

Meer mooie plekken om te overwinteren in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Las Médulas (Midden-Spanje): best bewaard mijnbouwgebied Romeinse Rijk

  Oct 04, 22 07:59 AM

  Las Médulas: natuurgebied in Midden-Spanje met vreemd gevormde koperkleurige rotsformaties dat best bewaard mijnbouwgebied uit Romeinse Rijk is. Lees meer>>

  Lees meer

 2. Ponferrada (Midden-Spanje) en het imposante Tempelierskasteel

  Oct 03, 22 03:46 AM

  Ponferrada – gezellig stadje in provincie León (Midden-Spanje) met imposant Tempelierskasteel. Bezienswaardigheden | parkeren | feesten |hotels & appartementen

  Lees meer

 3. Met de auto van Astorga naar Ponferrada over de Camino Francés

  Sep 29, 22 07:45 AM

  Een roadtrip van Astorga naar Ponferrada in de provincie León (Midden-Spanje) over een deel van de Camino Francés. Bezienswaardigheden | hotels | vakantiehuizen

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder