Overwinteren op de Canarische eilanden – eilanden met altijd lente

Heb je er wel eens aan gedacht om het gure weer en de donkere dagen in Noord-Europa achter te laten? En in plaats daarvan de zon op te zoeken in de winter? Dan is overwinteren op de Canarische eilanden allicht iets voor jou!

Het hele jaar door aangename temperaturen

De Canarische eilanden is een eilandengroep in de Atlantische oceaan, voor de kust van Marokko. Door het zeeklimaat van deze eilanden, zijn de temperaturen er altijd aangenaam. In de zomer niet te warm en in de winter niet te koud.

Het hele jaar door is het er tussen de 20°C en 25°C. Vandaar dat deze Spaanse eilanden ook wel de "Eilanden van de eeuwig durende lente" genoemd worden. En dat de Canarische eilanden een ideale bestemming zijn om te overwinteren.

Populairste overwinterbestemmingen

Uitzicht vanaf Roque Nuble op Gran Canaria

Vanuit heel Europa komen er mensen overwinteren op de Canarische eilanden. De meeste overwinteraars verblijven op Gran Canaria of Tenerife, de twee grootste Canarische eilanden. 

En dan wel aan de zuidkusten van beide eilanden, omdat hier de zon bijna altijd schijnt. Op de noordelijke delen van de eilanden regent het vaker. Wat echter betekent dat je hier juist kunt genieten van prachtige natuur! En dat hier minder toeristen komen. 

Rustige overwinterbestemmingen

Mirador de las Playas op El Hierro (Canarische eilanden)

Zoek je een rustigere overwinterbestemming op de Canarische eilanden, dan zijn Fuerteventura en Lanzarote geschikter.

Helemaal rustig zijn de kleinste en meest westelijk gelegen Canarische eilanden: El HierroLa Palma en La Gomera. De eilanden hebben een traditionele eilandencultuur. En massatoerisme is er ver te zoeken.

Acccommodaties om te overwinteren

Overwinteren in vakantiehuis op Canarische eilanden

Een vakantiehuis met eigen zwembad op Gran Canaria

De beste manier om te overwinteren op de Canarische eilanden is naar mijn mening in een vakantiehuis of appartement. Omdat je op deze manier de meeste privacy en grootste vrijheid hebt.

In tegenstelling tot Zuid Spanje en de Balearen is het in de winter echter geen laagseizoen op de Canarische eilanden. Waardoor de prijzen er hoger liggen dan in de andere overwinterbestemmingen in Spanje. En de huurperiodes korter.

Ik heb zelf geen vakantiehuizen of appartementen kunnen vinden die je goedkoop en voor verschillende maanden kunt huren. Maar via Booking.com kun je wel vakantiehuizen en appartementen voor een maand huren (in opmerkingen zou je vervolgens aan de eigenaar kunnen vragen of je voor langere tijd kunt huren).

En via TUI, Sunweb en Belvilla kun je vakantiehuizen (Belvilla) en appartementen (TUI en Sunweb) voor 3 weken huren.

Overwinteren in hotel op Canarische eilanden 

Iberostar Grand Hotel op Tenerife

Maar smaken verschillen natuurlijk. Je kunt natuurlijk ook verblijven in een hotel als je overwintert op de Canarische eilanden.

Hou er echter rekening mee, dat er minder hotels zijn die voor langere tijd hun kamers verhuren. Aangezien het er geen geen laagseizoen is.

Via Sunweb kun je wel een hotelkamer per maand huren. Maar via TUI kun je bijvoorbeeld alleen hotels vinden voor 3,5 week.

Wintervakantie op Canarische eilanden

Heb jij nog niet de luxe om in de herfst en winter een paar maanden in Spanje te kunnen verblijven, dan kun je er natuurlijk wel voor kiezen om op vakantie naar de Canarische eilanden te gaan. En er kortere tijd te genieten van zon, natuur en cultuur.

Op de afzonderlijke vakantiepagina’s van El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote geef ik informatie en tips over wat je kunt zien en doen op deze Spaanse eilanden voor de kust van Marokko.

La Casita

Kleine Nederlandse vakantiehuizen-aanbieder in het achterland van de Costa del met speciaal aanbod voor  overwinteraars.

Casita Travel

Vakantiehuizen met verwarmd zwembad om te overwinteren aan de   Costa Blanca. Plus vakantiehuizen Andalusië,  Canarische eilanden en Ibiza voor wintervakantie.

Belvilla

Vakantiehuizen voor zonnige wintervakantie in Andalusië, aan de Costa Blanca, op de Balearen en de Canarische eilanden.

TUI 
Hotels en appartementen in Andalusië, aan de Costa Blanca en op de Canarische eilanden met speciale winterprijzen.

Sunweb 
22-daagse winterreizen naar de Spaanse zon met verblijf 
in hotels of appartementen in Zuid Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden. 

DeJongIntraVakanties

Appartementen in Zuid Spanje om te overwinteren aan de Costa del Sol (Andalusië) en de Costa Blanca (Alicante).

Andere mooie plekken om te overwinteren in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Een kindervakantie in Catalonië, pret in de bergen en aan de Costa's

  Sep 05, 19 06:06 AM

  Een kindervakantie in Catalonië, dat zal wel aan het strand zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. In de binnenlanden vind je volop leuke activiteiten voor de kinderen, lees maar.

  Lees meer

 2. Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

  Sep 02, 19 04:36 AM

  Review over de vakantiehuizen van Casa Mauri in een op een rotspunt gelegen bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Cabo de Gata in Almería – grootste beschermd kustgebied van Andalusië

  Aug 29, 19 10:46 AM

  Info en tips voor een vakantie in natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería (Andalusië): bezienswaardigheden, georganiseerde reizen en accommodaties.

  Lees meer