Linda Roosloot: Aragón expert op Spanje voor Jou

Wat is de wereld toch mooi en wat valt er veel te ontdekken en beleven! Net als je denkt "Dat heb ik allemaal al gezien/meegemaakt" komt er toch weer iets op je pad waarvan je denkt “Goh dat is gaaf!”.

Linda Roosloot: Spanje expert voor regio Aragón op Spanje voor Jou

Als ik de online wereld afstruin, vind ik het altijd zó knap dat er mensen zijn die bijzondere plekken en belevenissen ontdekken en erover schrijven. Het werkt bij mij inspirerend, prikkelt mijn gedachten en gevoelens en maakt mij creatief. 

Op deze manier heb ik vijf jaar geleden Ria's website ontdekt, toen ik met mijn gezin net in Spanje woonde en inspiratie zocht. 

Ik ben er trots op dat ik nu als Spanje Expert voor de regio Aragón mijn ontdekkingen met jullie mag delen op Spanje voor Jou.

Mijn fascinatie voor Spanje

Als wij in het voorjaar van 2015 naar Spanje verhuizen, ben ik er nog nooit eerder op vakantie geweest. Maar dankzij de vele reisverhalen van mijn grootouders ben ik wél mijn leven lang al gefascineerd geweest door Spanje.

Mijn grootouders waren namelijk een van de eerste overwinteraars die jaarlijks richting Benidorm vertrokken. In die tijd landden ze nog met een klein vliegtuigje, werden bij het uitstappen op de foto gezet en betaalden een fortuin voor hun tickets. En het huidige toeristische Benidorm was toen nog een vissersdorp.

Voor mij leek het altijd alsof mijn grootouders in een totaal andere wereld waren geweest. Ik groeide op met cassettebandjes met Spaanse Flamenco gitaarmuziek, die ik echt grijs heb gedraaid, Spaanse sloffen en opa en oma die aan de tafel hun Spaanse taallessen maakten. 

Sindsdien ben ik altijd gefascineerd geweest door Spanje. Ik wilde er niet feest vieren of als een zeehonden kolonie op het strand liggen braaien. Nee, ik wilde naar het echte Spanje! Daar waar niemand komt of van weet, waar je voelt en proeft wat Spanje is. Waar ze flamenco op straat dansen, oudere mensen verhalen vertellen, de rode wijn samen wordt gemaakt en gedronken, waar men voor alles wel een feest weet te bedenken en waar men zomers heeft waar je echt warm van wordt. Dát was voor mij Spanje…..Ooit zou ik er nog wel eens komen.

Ons eigen Spanje avontuur

Linda Roosloot van Finca la Solución in Aragón

Jaren later krijg ik een onstuimig gevoel, kruip achter mijn laptop en ga op zoek naar een land. Ik wil weg uit Nederland en snel ook. Enkele uren hebben we besloten dat we naar Spanje gaan emigreren. 

Nog geen twee jaar later, in het voorjaar van 2015, zitten wij voor de caravan op onze eigen finca in het Spaanse binnenland met een glas lokale rode wijn in de hand te genieten. Dit is genieten, dit is leven, dit is waar wij willen zijn!

De herinneringen aan mijn opa en oma en hun Spaanse reizen komen weer naar boven. Ik denk aan hun verhalen en de tijd dat ik als klein meisje het zo bijzonder vond. Zij kwamen op plekken die onbereikbaar leken te zijn. Ja, dit zouden zij fantastisch hebben gevonden. Ik weet zeker dat zij hier zouden komen als ze er niet al zijn. 

Hoe gaan wij deze plekken nu ontdekken? Het lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is, ook al zitten we er nu middenin. Ik begin de onlinewereld te verkennen en voor ik weet, ontdek ik Ria's website Spanje voor Jou. Wat een prachtplek heb ik gevonden! Zo herinner ik mij Spanje uit de verhalen van mijn grootouders. Dit is voor mij Spanje ontdekken!

De tijd heeft niet stilgestaan sinds mijn opa en oma in Spanje kwamen. Maar als je door een Spaans dorp loopt, krijg je het gevoel dat de tijd wel degelijk stil heeft gestaan. Het doet je beseffen hoe mooi de wereld is als je een stapje teruggaat, een weg kiest waarvan je niet weet waar je uitkomt en je laat verassen wat er op je pad komt. Dan vind je mooiste plekken, de schatkist op de kaart welke je niet hebt gekocht.

Tijdens de afgelopen vijf jaren hebben wij nooit een kaart gekocht en hebben wegen ons op plekken gebracht waarvan ik nooit heb kunnen dromen dat ik daar ooit zou komen.

We hebben interessante en mooie mensen ontmoet en aan het echte Spanje geproefd. Ik zeg expres geproefd, want ook al zitten wij hier nu alweer vijf jaar, er is nog bijzonder veel te ontdekken.

Aragon expert op Spanje voor Jou

Rustiek kamperen bij Linda op Finca la Solución in Aragón

En toch schrijf ik nu voor jullie bij Spanje voor Jou als Spanje Expert voor de deelstaat Aragon.

Ik ben er trots op dat ik dit voor jullie mag doen! Ik wil voor jullie de mooiste, leukste en meest bijzondere plekken gaan beschrijven, met woorden waarvan ik hoop dat het jullie ook inspireert en de reiskriebels aanwakkert. Zodat ook jij kan zeggen: "Ja, dit is Spanje voor Jou, maar absoluut ook Spanje voor Mij!"

Mijn naam is Linda Roosloot, geboren in Amsterdam en inmiddels al 48 jaar een aardebewoonster. Ik ben de trotse mama van twee zoons, levenspartner van Louis en groot dierenliefhebber.

Daarnaast volg ik niet enkel mijn Spaanse droom, maar geef ik ook gehoor aan mijn andere passies. Ik ben zangeres, blogger en danseres. Ik leef een leven zoals voor mij het leven hoort te zijn.

Samen met onze dieren van Refugio La Solución wonen wij off the grid en back to basic op onze Finca: Finca La Solución. We hebben onze Finca deze naam gegeven, omdat het voor ons de oplossing is. Wij doen het anders. 

Geniet van mijn artikelen bij Spanje voor Jou!

Wil je meer over mijn leven in Aragón lezen, bezoek dan ook eens mijn blog.

En ben je er aan toe om rustiek te onthaasten? Dan heten we jou van harte welkom op de rustieke minicamping van Finca la Solución.

Voor nu: hou het hoofd koel en je hart warm!


Liefdevolle groet, 

Linda Roosloot

Door mij geschreven pagina'sNieuwe pagina's

 1. Campings in Baskenland (Noord-Spanje): aan zee en in groene binnenland

  Jul 15, 22 03:59 AM

  Campings in Baskenland (Noord-Spanje) zijn gelegen aan de rotsachtige Atlantische kust of in een glooiend groen berglandschap. Mijn favorieten>> campings: klein, rustig en prachtig gelegen.

  Lees meer

 2. Sfeervolle hotels in de het centrum van Málaga (Andalusië)

  Jul 14, 22 10:30 AM

  Sfeervolle hotels in het centrum plus bij het vliegveld van Málaga aan de Costa del Sol in Andalusië: boutique hotels, B&B's en luxe hotels.

  Lees meer

 3. Wandelen op Tenerife (Canarische eilanden)

  Jul 13, 22 10:52 AM

  Wandelen op Tenerife kun je niet alleen in nationaal park El Teide. Wandelroutes, -excursies & -reizen voor een wandelvakantie op dit Canarische eiland.

  Lees meer