Gertjan de Zoete - Extremadura expert, vogelaar & natuurfotograaf

Na eerst jarenlang op vakantie naar Extremadura te zijn geweest, besloten Gertjan de Zoete en zijn vrouw in 2008 om naar Spanje te verhuizen en hun droom achterna te gaan.

Extremadura expert Gertjan de Zoete

Want beiden houden zielsveel van de prachtige natuur plus prachtige Middeleeuwse plaatsen in deze ongerepte, niet toeristische regio in Midden-Spanje. Gertjan is bovendien natuurfotograaf plus vogelaar en komt in Extremadura helemaal aan zijn trekken.

Om een bron van inkomen te hebben, besloten Gertjan en Elly om vakantiehuizen in typische Extremadura stijl te gaan verhuren. Het viel niet mee om hiervoor een grondstuk plus bouwvergunning te krijgen, maar uiteindelijk vonden zijn een prachtig stuk grond met eeuwenoude steeneiken dichtbij nationaal park Monfragüe.

En in 2012 konden zij hun kleine vakantiepark met 5 luxe, authentieke bungalows openen: Finca las Abubillas.

Nationaalpark Monfragüe

Gertjan en Elly hebben urenlange wandelingen door nationaal park Monfragüe gemaakt en zijn er vaak te vinden om te genieten van de vele vogels die er rondvliegen plus broeden.

Gaandeweg leerde Gertjan steeds meer dieren in het park kennen, heeft hij geleerd hoe hij de beste foto's van dieren kan maken en heeft hij de mooiste plekken in het natuurpark ontdekt.

Wandelroutes

Bovendien hebben Gertjan en Elly door de jaren heen talrijke wandelroutes in het Nederlands op papier gezet. Wandelroutes door het nationaal park, maar ook routes in de directe omgeving van hun vakantiehuizen.

Deze routes delen zij met veel plezier met gasten van Finca las Abubillas. En soms wandelen ze ook mee met hun gasten of organiseren speciale wandelvakanties.

Natuurfotografie en vogels kijken

Om dieren beter te kunnen observeren en fotograferen, bouwde Gertjan op hun grondstuk twee schuilhutten, waar gasten uiteraard ook gebruik van kunnen maken.

En in de loopt der tijd heeft hij heel wat eigenaren van andere officiële schuilhutten in nationaal park Monfragüe leren kennen, die hij of zijn gasten ook mogen huren.

Trujillo, Cáceres en andere parels

Maar Gertjan en Elly zijn niet alleen op ontdekkingstocht uitgegaan in de natuur. Zij kennen ook prachtige plaatsen in Extremadura. Bijvoorbeeld de historische steden Trujillo en Cáceres.

Conclusie

Gertjan de Zoete is dus een echte Extremadura expert. Hij kent de verschillende natuurgebieden in Extremadura als geen ander en weet je ontzettend veel te vertellen over de dieren die er in deze regio in Midden-Spanje leven.

Gertjan's tips op Spanje voor Jou

Op Spanje voor Jou deelt hij graag zijn passie voor Extremadura, dieren en natuurfotografie: