Gezellige, rustig gelegen kleine campings in Midden-Spanje

Kleine campings in Midden-Spanje zijn typisch rustige en prachtig gelegen natuurcampings met tussen de 10 en 100 kampeerplaatsen. Ze zijn gelegen aan een riviertje, ....

Ik ben op zoek gegaan naar kleinschalige campings in de regio's Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra, La Rioja, Castilla y Leon en Castilla La Mancha die mooi gelegen zijn.

Geniet hier per regio van de mooiste kleine campings in Midden-Spanje!

Tip: Op aparte pagina's kun je per regio inspiratie opdoen over wat je er kunt zien en doen tijdens je vakantie in Midden-Spanje>>

Kleine campings in Aragon

Camping La Fresneda

Een van mijn favoriete kleine campings in Midden-Spanje is absoluut Camping La Fresneda bij het middeleeuwse dorpje La Fresneda in de Matarraña streek in de provincie Teruel

Deze natuurcamping met Nederlandse eigenaren in de regio Aragón telt 24 rustieke kampeerplaatsen en is gelegen in een prachtige vallei met olijf- en amandelbomen, in de buurt van natuurreservaat Los Puertos de Beceite. 

Het is een fantastische uitvalsbasis voor een actieve vakantie in Spanje. Want in de omgeving van deze rustige terrassencamping kun je wandelen, fietsen, zwemmen, klimmen, paardrijden, vogels kijken en meer. Een droom voor rustzoekers en natuurliefhebbers! 

Camping El Jabalí blanco

Een andere heerlijke kleine camping in Midden-Spanje die zich bevindt in de provincie Huesca in het noorden van de regio Aragón en die vooral in de zomer een ideale uitvalsbasis is voor een actieve vakantie in Spanje vind ik Camping El Jabalí Blanco in Fiscal.

De rustige natuurcamping, die 50 kampeerplaatsen plus een aantal gezellige losstaande en aaneengeschakelde bungalows telt, is namelijk prachtig gelegen in de Spaanse Pyreneeën, op 15 kilometer van natuurpark Ordesa y Monte Perdido.

In de omgeving van de camping kun je wandelen, fietsen, raften of klimmen. Verder is er een zwembad met prachtig uitzicht op de bergen én mogen honden mee op vakantie komen.

Camping Bungalows Armalygal

Een andere kleine camping in Midden-Spanje die ik warm aan kan raden voor een actieve vakantie in de zomer is Camping Armalygal in Murillo de Gállego.

Want in de omgeving van deze eco-camping in de regio Aragon, die gelegen is aan de Gállego rivier en uitkijkt op het Mallos de Riglos gebergte, kun je wandelen, fietsen, klimmen en kajakken.

Bovendien zijn honden toegestaan op deze natuurcamping met buitenzwembad.

Camping Isabena

Of wat zeg je van Camping Isábena in La Puebla de Roda in de provincie Huesca (Aragon)? Deze 85 staplaatsen tellende kleine camping in Midden-Spanje is gelegen aan de Isábena rivier in het Isábena dal, aan de rand van de Spaanse Pyreneeën, in een prachtige wandel-/fiets-/klim-omgeving.

Zij beschikt over een buitenzwembadvoetbalveldspeeltuinbiljarttafel plus tafelvoetbal. In de zomer worden er bovendien kinderactiviteiten georganiseerd.

Verder mag je hond er mee op vakantie komen. Een leuke camping dus voor een actieve vakantie, kindervakantie of vakantie met hond in de bergen van Spanje.

Camping Lake Caspe

Camping Lake Caspe is een vrij kleine camping aan het stuwmeer van Mequinenza aan de Ebro rivier in de provincie Zaragoza in Aragon.

De rustig en mooi gelegen huisdier- en kindvriendelijke camping in Midden-Spanje heeft circa 150 kampeerplaatsen, een aantal bungalows, een zwembad plus een haven en wordt omgeven door water en natuur.

Het is een paradijs voor watersporttoerisme dus, waar je onder andere kunt zeilen, windsurfen en vissen!

Terug naar boven>>

Arbizu Eco-camping

Zoek je een kleine camping in Navarra? Kijk dan eens naar Arbizu Eco-camping bij Arbizu. Deze kleinschalige natuurcamping in Midden-Spanje is gelegen in een vallei tussen de Aralar berg en het Urbasa park en draagt duurzaam toerisme in hart en ziel uit.

De kindvriendelijke camping beschikt over 45 kampeerplaatsen plus een aantal stacaravans, “bioclimatic modules” (=ecologische bungalows) en prachtige houten huisjes (viviendas Binka).

Verder is er een  zoutwaterzwembad, een speeltuin, een sportterrein plus een bar/restaurant op de camping, kun je er aan yoga doen en kun je er fietsen huren. En in de omgeving kun je ook nog wandelen, kajakken, aan canyoning doen en meer. 

Terug naar boven>>

Kleine campings in Castilië en Leon

Camping Valle do Seo

Camping Valle do Seo is een rustige, schaduwrijke natuurcamping bij San Fiz do Seo die gelegen is aan een riviertje in de Seo vallei in El Bierzo (provincie Leon, Castilla y Leon).

Deze kleine camping in Midden-Spanje ligt aan de Camino de Santiago, in de buurt van de Sierra de los Ancares én het bijzondere natuurlandschap Las Médulas, en beschikt over 45 kampeerplaatsen plus een aantal bungalows. 

Camping Riberduero

Een heerlijke kleine camping in Midden-Spanje die ik aan kan raden voor bijvoorbeeld een vakantie met kleinere kinderen is de tussen de dennenbomen gelegen Camping Riberduero bij Peñafiel.

De rustige natuurcamping bestaat uit ruim 40 kampeerplaatsen, een aantal eenvoudige bungalows, een zwembad, een peuterzwembad, een speeltuin, een tennisbaan plus een bar/restaurant.

Bovendien bevindt de gezellige familiecamping zich midden in wijngebied Ribera del Duero, zijn honden welkom op de camping én wordt er Nederlands gesproken...

Camping El Astral

Een andere sfeervolle en mooi gelegen camping in Castilla y León (Midden-Spanje) vind ik Camping El Astral bij de Middeleeuwse plaats Tordesillas (tussen Salamanca en Valladolid). 

Deze eenvoudige maar verzorgde vrij kleine camping in Midden-Spanje (150 plaatsen) bevindt zich schuin tegenover de Parador van Tordesillas, op 10 minuten lopen van de oude binnenstad.

Je kunt er zwemmen in het zwembad van de camping óf in de Duero rivier die vlak langs de camping stroomt...

Terug naar boven>>

Kleine campings in de regio Madrid

Camping Madrid Arco Iris

Zoek je een kleine camping in de buurt van de stad Madrid? Kijk dan eens naar Camping Madrid Arco Iris.

De vrij kleine camping (179 staplaatsen) ligt 25 kilometer ten westen van Madrid, bij het plaatsje Villaviciosa de Odón (aan de voet van de Sierra de Guadarrama), en is ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.

De hond- en kindvriendelijke camping in Midden-Spanje heeft o.a. een buitenzwembad, peuterzwembad, speeltuintje en restaurant. Daarnaast beschikt de camping over verschillende bungalows met nieuw modern interieur.

Terug naar boven>>

Kleine campings in Castilië la Mancha

Camping Mirador de Cabañeros

Camping Mirador de Cabañeros is gelegen aan de voet van nationaal park Cabañeros, bij het plaatsje Horcajo de los Montes in de provincie Ciudad Real (Castilla La Mancha) en heeft een prachtig uitzicht op het natuurpark plus de Montes de Toledo (=bergen van Toledo).

Deze kleine hond- en kindvriendelijke terrassencamping in Midden-Spanje beschikt over ruim 50 kampeerplaatsen, een aantal eenvoudige bungalows plus een overdekt, verwarmd buitenzwembad.

Terug naar boven>>

Kleine campings in Extremadura

Camping Complejo La Mata

Een mooie kleine camping in de regio Extremadura vind ik Camping Complejo La Mata bij Madrigal de la Vera, die gelegen is aan de Garganta de Alardos rivier in de Sierra de Gredos.

Deze prachtig gelegen verzorgde camping in Midden-Spanje telt ongeveer 90 kampeerplaatsen plus een aantal prachtig ingerichte bungalows.

En wil je zwemmen? Dat kan in de natuurplassen aan de rivier! Een absolute aanrader voor een ontspannende vis- of wandelvakantie in Spanje!

Camping Parque Nacional de Monfragüe

En dan is er nog de rustig en mooi gelegen Camping Monfragüe bij nationaal park Monfragüe in Extremadura.

Deze kleinschalige camping in Midden-Spanje beschikt over 130 schaduwrijke staanplaatsen, 18 bungalows plus een zwembad en staat honden toe. Een absolute topper voor een wandelvakantie of vogelkijkvakantie in Spanje!

Terug naar boven>>

Andere soorten campings in Midden-Spanje

Andere accommodaties in Midden-Spanje

Terug naar boven>>