Camping La Fresneda: Nederlandstalige camping in Matarraña (Aragón)

Zoek je een kleine natuurcamping in Aragón waar je ten volste kunt genieten van de rust en natuur om je heen? Dan vind ik Camping La Fresneda een schot in de roos!

Natuurcamping La Fresneda in de Matarraña streek in Aragón

De rustieke camping met Nederlandse eigenaren is gelegen in de bij velen onbekende Matarraña streek in de provincie Teruel, de zuidelijkste provincie van de regio Aragón. Een prachtig gebied dat ideaal is voor een actieve vakantie.

Wil je weten wat ik zo bijzonder vind aan deze milieuvriendelijke kleine camping in het binnenland van Spanje, wat de camping te bieden heeft, waar de camping zich bevindt en hoe je de camping bereikt? Lees dan snel verder!

Kleine natuurcamping

Rustieke kampeerplek op camping La Fresneda

Camping La Fresneda is een kleine terrassencamping met 24 rustieke kampeerplaatsen, die midden in de natuur ligt en uitkijkt over een prachtige vallei met olijf- en amandelbomen, met op de achtergrond het natuurreservaat Los Puertos de Beceite.

Hou je ervan om te luisteren naar het gefluit van vogels en om te genieten van de rust en stilte om je heen, dan kom je bij camping La Fresneda terecht in een klein paradijs!

Je vindt er geen gigantisch zwembad of animatieteam. Wél beschikt deze camping in Midden-Spanje over een gezellige bar met terras waar je iedere dag eten kunt bestellen (ook vegetarische en glutenvrije maaltijden), een dompelbad met zonneterras plus een kleine bibliotheek.

En wil je de prachtige Matarraña streek waarin de camping zich bevindt op de fiets verkennen, dan kun je er verschillende soorten fietsen huren.

Camping met Nederlandse eigenaren in de Matarraña

Het gezellige terras van camping La Fresneda

Camping La Fresneda wordt gerund door de Nederlanders Jet en Joost, die in 2002 naar het ongerepte binnenland van Spanje zijn vertrokken om er hun eigen camping en huis te bouwen. 

De natuurcamping is een duurzame camping, die een minimale impact op de omgeving heeft en waarbij bij de bouw zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van lokale, gerecyclede bouwmaterialen.

De milieuvriendelijke camping met Nederlandse eigenaren bevindt zich drie kilometer buiten het middeleeuwse dorp La Fresneda, in de schitterende Matarraña streek in het oosten van de regio Aragón, dichtbij de grens met Catalonië. 

Deze streek wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap met olijf-, amandel- en wijngaarden, waarin idyllische dorpjes verstopt liggen.

Activiteiten rond camping La Fresneda

Wandelroute El Parrisal (Matarraña, Huesca, Aragón)

De Matarraña streek wordt doorkruist door onverharde paden die ideaal zijn om al wandelend, fietsend of paardrijdend de prachtige natuurlijke omgeving te verkennen. 

Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes aangegeven in de omgeving van de camping. Onder andere de GR8 wandelroute door berggebied Los Puertos de Beceite  plus de tot wandel- en fietspad omgebouwde spoorlijn Vía Verde del Val del Zafán y de la Terra Alta die dwars door de Matarraña streek loopt en uitkijkt op het natuurreservaat.

Maar je kunt ook heerlijk zwemmen in de omgeving van de Nederlandstalige camping! En wel in de rivieren de Algars, Ulldemó en Matarraña of in het prachtige stuwmeer de Pena (waar overigens ook kajakken en waterfietsen te huur zijn). Of in het openbare zwembad van het nabijgelegen dorpje La Fresneda.

In natuurreservaat Los Puertos de Beceite kun je bovendien ook paardrijden, rotsklimmen en aan canyoning doen.

Verder is de omgeving van de camping vooral in het voorjaar ook een vogelparadijs waarin je bijeneters, zwarte tapuiten, vale gieren en meer kunt spotten.

En hou je van sterren kijken? Dan hoef je de camping niet te verlaten en hoef je ’s avonds alleen maar omhoog te kijken. Want vanaf de camping kun je ik weet niet hoeveel sterren zien!

Tenslotte bevindt zich op minder dan een half uur rijden van Camping la Fresneda Spanje's langste kabelbaan, in Fuentespalda, die maar liefst twee kilometer lang is!

*Tips*

1. Gasten van Camping La Fresneda ontvangen bij het inchecken een map met kaarten, gedetailleerde wandel- en fietsroutes plus andere toeristische informatie. 

2. Je kunt op de camping verschillende soorten fietsen huren (mountainbikes, E-bikes en tourfietsen).

3. Vogelliefhebbers kunnen het Gieren-observatorium Mas de Bunyol bezoeken.

Conclusie: voor rustzoekers en natuurliefhebbers

Ik vind de Nederlandstalige camping La Fresneda in de Matarraña streek in Aragón daarom een geweldige camping voor rustzoekers en natuurliefhebbers plus een perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie.

Er is bijna geen openbaar vervoer in de omgeving van camping La Fresneda is. Wil je voor je vakantie in Spanje een auto huren, neem dan een all-inclusive auto.

Praktische informatie Camping la Fresneda

Naam: Camping la Fresneda
Soort accommodatie: camping

Nederlandse eigenaren: ja (Jet Knijn & Joost Leeuwenberg)
Zwembad: nee
Huisdieren toegestaan: nee
Open: april t/m september

Adres: Partida Vall del Pi s/n, 44596 La Fresneda (Teruel, Aragón)
Telefoon: +34 978 85 40 85

Dichtstbijzijnd vliegveld: vliegveld van Reus/Tarragona (130km/ 1,5 uur)

Lees meer over