Rustige kindercampings op prachtige plekken in Midden-Spanje

Zoek je een rustige kindercamping in Midden-Spanje? Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste campings voor kinderen in de regio's Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra, Castilië en Leon (Castilla y Leon), Castilla La Mancha en La Rioja.

Het zijn gezellige, kleinschalige campings die gelegen zijn aan een rivier, in een bos of in de bergen. Of juist dichtbij leuke steden als Madrid, Cuenca of Salamanca. En die typisch een buitenzwembad, speeltuin plus restaurant hebben.

Voor het gemak heb ik de campings per regio opgedeeld:

Kindercampings in de regio Madrid

Camping Madrid Arco Iris (Madrid)

Zoek je een leuke kindercamping in de buurt van de stad Madrid? Dan vind ik Camping Madrid Arco Iris ideaal!

De vrij kleine camping (179 staplaatsen) ligt 25 kilometer ten westen van Madrid, bij het plaatsje Villaviciosa de Odón, en is ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.

Deze hond- en kindvriendelijke camping in Midden-Spanje heeft o.a. een buitenzwembad, speeltuintje en restaurant. Plus verschillende  bungalows met nieuw modern interieur.

Camping Monte Holiday (Madrid)

Een andere heerlijke kindercamping in de regio Madrid vind ik Camping Monte Holiday in Gargantilla del Lozoya, die gelegen is in de Lozoya vallei in de Sierra de Guadarrama, op 70 kilometer van Madrid en 60 kilometer van Segovia.

Deze sfeervolle natuurcamping in Midden-Spanje, die het hele jaar open is en die ook honden toelaat, beschikt over kampeerplaatsen, luxe en milieuvriendelijke bungalows, boomhutten, een zwembad, avonturenpark plus een kinderboerderij.

En is ideaal voor een actieve of kindervakantie in Spanje!

Terug naar boven>>

Kindercampings in Aragon

Camping Isábena (Aragon)

Een gezellige kleine kindercamping in de Pyreneeën van Aragón vind ik Camping Isábena bij het pittoreske dorp La Puebla de Roda (provincie Huesca).

De 85 plaatsen tellende natuurcamping is gelegen aan de Isábena rivier in het Isábena dal en beschikt onder andere over een buitenzwembad, voetbalveld, speeltuin en biljarttafel. Plus een wellness-centrum voor volwassenen. En in de zomer worden er ook kinderactiviteiten georganiseerd.

In de omgeving van de camping kun je bovendien wandelen, fietsen, canyoningen, raften, paardrijden en bergbeklimmen. En verder mag je hond er ook mee op vakantie komen.

Ik vind deze camping in de bergen van Spanje daarom een absolute topper voor een actieve kindervakantie!

Camping Lake Caspe (Aragon)

Een andere heerlijke kindercamping in Aragón voor een actieve vakantie in Spanje vind ik Camping Lake Caspe, die gelegen is aan het stuwmeer van Mequinenza aan de Ebro rivier, in de provincie Zaragoza.

Deze rustig en mooi gelegen vrij kleine camping in Midden-Spanje met 100 kampeerplaatsen, eenvoudige stenen bungalows, zwembad en haven wordt omgeven door water en natuur en is een paradijs voor watersport-toerisme. Zo kun je er zeilen, windsurfen én vissen. O ja, en honden zijn ook welkom op deze camping.

Camping El Jabalí blanco (Aragon)

Camping El Jabalí Blanco in Fiscal in de provincie Huesca (Aragon) is een rustige kleine natuurcamping in de Spaanse Pyreneeën (50 plaatsen), die gelegen is op 15 kilometer van natuurpark Ordesa y Monte Perdido.

Deze kindercamping in Midden-Spanje waar honden toegestaan zijn beschikt over gezellige losstaande en aaneengeschakelde bungalows plus een zwembad.

En is ideaal om te wandelen, fietsen, raften of klimmen tijdens een actieve Spanje vakantie.

Terug naar boven>>

Kindercampings in Castilië en Leon

Camping Riberduero (Castilla y Leon)

Zoek je een gezellige kleine camping in wijngebied Ribera del Duero in de regio Castilië en Leon (Castilla y Leon) om met kinderen op vakantie te gaan? Kijk dan eens naar Camping Riberduero bij Peñafiel.

Deze kindercamping in Midden-Spanje (50 kampeerplaatsen) is gelegen tussen de dennenbomen en beschikt over een zwembad, peuterzwembad, speeltuin, tennisbaan, bar/restaurant plus een aantal eenvoudige bungalows. En honden zij er ook welkom.

Camping El Astral (Castilla y Leon)

Een gezellige kindercamping in Castilië en Leon vind ik eveneens Camping El Astral in Tordesillas (tussen Salamanca en Valladolid).

Deze vrij kleine hond- en kindvriendelijke camping in Midden-Spanje (100 plaatsen) ligt Schuin tegenover de Parador van Tordesillas, op 10 minuten lopen van de oude binnenstad.

Je kunt er zwemmen in het zwembad van de camping óf in de Duero rivier nabij de camping.

Camping Regio (Salamanca)

Zoek je een camping voor als je met kinderen naar Salamanca gaat? Kijk dan eens naar Camping Regio op nog geen 10 kilometer ten oosten van UNESCO stad Salamanca.  

Deze verzorgde, schaduwrijke camping in Midden-Spanje heeft een buitenzwembad plus verschillende sportvelden. En mooie houten bungalows.

Terug naar boven>>

Kindercampings in Extremadura

Bungalows Camping Parque Nacional de Monfragüe (Extremadura)

Camping Monfragüe is een rustig en mooi gelegen camping bij natuurpark Monfragüe in Extremadura.

Deze vrij kleine kindercamping in Midden-Spanje beschikt over 130 schaduwrijke staanplaatsen, 18 bungalows en een zwembad. Bovendien mag je hond er mee op vakantie komen. 

Een leuke uitvalsbasis voor als je met je kinderen natuurpark Monfragüe wilt verkennen! Je kunt er heerlijk wandelen en heel veel verschillende vogels zien....

Camping Complejo La Mata (Extremadura)

Een leuke kindercamping in Midden-Spanje voor een actieve vakantie vind ik eveneens Camping Complejo La Mata bij Madrigal de la Vera in Extremadura.

De rustige en mooi gelegen kleine camping is gelegen aan de Garganta de Alardos rivier in de Sierra de Gredos. Er is geen zwembad op de prachtig verzorgde camping, maar dat geeft niet, want je kunt zwemmen in natuurplassen aan de rivier.

Wél is er een speeltuin voor kinderen, kun je er tafeltennis spelen en heeft de camping een paar prachtig ingerichte bungalows. En in de rivier kun je vissen. Perfect voor een vis- of wandelvakantie met kinderen in Spanje.

Terug naar boven>>

Arbizu Eco-camping (Navarra)

Arbizu Eco-camping bij Arbizu is een ecologische camping in een vallei tussen de Aralar berg en het Urbasa park in de regio Navarra, die duurzaam toerisme in hart en ziel uitdraagt.

Deze kindercamping in Midden-Spanje beschikt over stacaravans, ecologische bungalows, een ecologisch zwembad, een speeltuin plus sportvelden.

Terug naar boven>>

Kindercampings in Castillië la Mancha

Camping Caravaning Cuenca (Castilla la Mancha)

Een gezellige kindercamping in de buurt van hangende-huizen-stad Cuenca (Castilië la Mancha) vind ik Camping Caravaning Cuenca. 

Deze door pijnbomen omgeven kindvriendelijke camping met buitenzwembad in Midden-Spanje is gelegen aan de Jucar rivier, dichtbij de Serranía de Cuenca plus de Ciudad Encantada en 12 kilometer ten noorden van Cuenca.

Het is een goede uitvalsbasis voor een cultuurvakantie én actieve vakantie in Spanje. Want in de omgeving kun je onder meer wandelen, fietsen, paardrijden en kanovaren.

Camping Mirador de Cabañeros (Castilla la Mancha)

Camping Mirador de Cabañeros bij Horcajo de los Montes in de provincie Ciudad Real (Castilië La Mancha) is een terrassencamping in het Cabañeros park, met prachtig uitzicht op het natuurpark, het dorpje en de Montes de Toledo.

De hond- en kindvriendelijke camping in Midden Spanje beschikt naar kampeerplaatsen ook over eenvoudige bungalows plus een overdekt, verwarmd buitenzwembad.

Terug naar boven>>

Andere soorten campings in Midden-Spanje

Andere sfeervolle accommodaties in Midden-Spanje