Campings in Andalusië: kleinschalig en in prachtige berglandschappen

Wat zeg je ervan om naar een rustige en mooi gelegen natuurcamping in Andalusië op vakantie te gaan? De campings in deze uitgestrekte regio in Zuid-Spanje zijn veelal rustig gelegen in prachtige berglandschappen.

Het zijn vrij kleine natuurcampings met meestal niet meer dan 100 kampeerplaatsen. Sommige campings organiseren bovendien allerlei outdoor activiteiten activiteiten voor volwassenen en kinderen die van een actieve vakantie houden.

Verder mag je bij verschillende campings in Andalusië je hond mee op vakantie nemen en zijn er ook campings die in de winter open zijn.

Lees hier wat ik de mooiste campings in Andalusië vind:

Let op: Geef je de voorkeur aan een camping aan zee in Andalusië? Kijk dan eens naar mijn favoriete campings aan de Costa de la Luz (westkust) plus camping aan de Costa del Sol (zuidkust).

Kindercampings in Andalusië

Camping La Sierrecilla

Een mooi gelegen familiecamping in de bergen van Málaga vind ik Camping La Sierrecilla nabij het meer van Fuente de Piedra en Antequera, op minder dan een uur rijden van vliegveld Málaga en de stranden aan de Costa del Sol. 

Deze vrij kleine kindercamping in Andalusië (100 plaatsen) heeft een zwembadspeeltuin en klimparkje plus een aantal bungalows. Een leuke kindercamping, waar ook honden welkom zijn.

Camping Rafting Benameji (Córdoba)

Houden jullie kinderen van klimmen, kajakken of raften? Kijk dan eens naar Camping Rafting Benamejí in Benamejí (provincie Córdoba), die gelegen is bij de Genil rivier, op 20 minuten rijden van Antequera. 

Op deze kleine kindercamping in Andalusië (72 plaatsen) is namelijk een zwembad, klimmuur plus klimparkje. En in de omgeving kun je raften, kajakken, klimmen en meer.

Een droom voor liefhebbers van een actieve vakantie..

Camping Puente de las Herrerías (Jaén)

Een mooie kindercamping voor een actieve vakantie in Andalusië vind ik ook Camping Puente de las Herrerias bij het dorpje Vadillo Castril, die gelegen is in de Sierra de Cazorla (provincie Jaén).

De aan de Guadalquivir rivier gelegen camping beschikt over een zwembad plus een multi-avonturen-park (zie foto).

En kom je niet met je eigen caravan of tent op vakantie, dan kun je er verblijven in een bungalow of stacaravan.

Terug naar boven>>

Kleine campings in Andalusië

Camping Órgiva (Granada)

Een fantastisch gelegen kleine camping in Andalusië vind ik Camping Orgiva, die ligt op 30 minuten rijden van Granada en de Costa del Sol, aan het begin van het geïsoleerde, authentieke berggebied de Alpujarras.

Deze rustige natuurcamping in de provincie Granada beschikt over 40 kampeerplaatsen, bungalows voor 2/4/6 personen, een zwembad, een speeltuin plus een restaurant. En is bovendien het hele jaar open.

Houden jullie van een actieve vakantie in een ongerept berggebied in Zuid-Spanje? Dan is dit dé place to be, ook met kinderen.

Camping Trevélez (Granada)

Een andere gezellige kleine camping in Andalusië vind ik Camping Trevélez bij het hooggelegen witte bergdorp Trevélez (bekend om zijn hamdrogerijen) in berggebied Las Alpujarras.

Deze rustige, prachtig gelegen hond- en kindvriendelijke camping in Zuid-Spanje, die ook in de winter open is, heeft een zwembad, een speeltuin, een restaurant, 100 staanplaatsen plus diverse soorten bungalows.

Camping La Sierrecilla

Een rustige en mooi gelegen camping in de bergen van Málaga vind ik Camping La Sierrecilla nabij het meer van Fuente de Piedra en Antequera, op minder dan een uur rijden van vliegveld Málaga en de stranden aan de Costa del Sol. 

Deze vrij kleine camping in Andalusië (100 plaatsen) heeft een zwembadspeeltuin en klimparkje plus een aantal bungalows. Een leuke kindercamping, waar ook honden welkom zijn.

Terug naar boven>>

Campings in Andalusië met hond

Camping Trevélez (Granada)

Een prachtig gelegen camping in Andalusië waar je met je hond op vakantie mag komen, vind ik Camping Trevélez in het hart van berggebied de Alpujarras, bij het hooggelegen hamdrogerij-dorp Trevélez.

In de omgeving van deze rustig gelegen camping kun je prachtige wandeltochten met je hond maken, in de bergen plus door idyllische witte bergdorpen. Bovendien heeft deze vrij kleine camping in Zuid-Spanje (100 kampeerplaatsen) een zwembad, een restaurant plus een speeltuin voor kinderen.

En ga je niet met je eigen caravan of tent op vakantie, dan kun je er overnachten in diverse soorten bungalows.

Camping La Sierrecilla (Málaga)

Een sfeervolle en mooi gelegen camping in de bergen van Málaga waar honden welkom zij  vind ik Camping La Sierrecilla in de buurt van het meer van Fuente de Piedra plus de plaats Antequera, op minder dan een uur rijden van vliegveld  Málaga en de stranden aan de Costa del Sol.

Deze vrij kleine camping met zwembad, speeltuin en klimparkje in Zuid Spanje beschikt over ruim 100 staplaatsen plus een aantal mooie houten bungalows, stacaravans en stenen bungalows.

Camping Puente de las Herrerías (Jaén)

Een prachtig gelegen camping in Andalusië waar honden welkom zijn vind ik ook de schaduwrijke Camping Puente de las Herrerias bij het dorpje Vadillo Castril, in de Sierra de Cazorla in de provincie Jaén.

In de omgeving van deze aan de Guadalquivir rivier gelegen natuurcamping in Zuid-Spanje kun je niet alleen eindeloos wandelen met je hond, maar ook fietsen, ziplijnen, paardrijden en meer.

Bovendien heeft de camping een zwembad plus een multi-avonturen-park en kun je er verblijven in je eigen tent/caravan, een houten hut, een bungalow of een stacaravan.

Terug naar boven>>

Wintercampings in Andalusië

Wil je in de winter op vakantie naar Andalusië? Of zoek je een camping om te overwinteren in Zuid-Spanje? Kijk dan eens naar deze campings:

Camping Trevélez (Granada)

Een prachtig gelegen camping in Andalusië waar je ook in de winter op vakantie kunt komen, vind ik Camping Trevélez in het hart van berggebied de Alpujarras, bij het witte hamdrogerijen-dorp Trevélez.

Op deze hond- en kindvriendelijke camping in Zuid-Spanje, die ideaal is voor een fiets- of wandelvakantie, vind je 100 kampeerplaatsen, diverse soorten bungalows, een zwembad, een speeltuin plus een restaurant.

Van oktober t/m mei krijg je er bovendien 10% korting. En wil je er 3 of meer maanden met je eigen caravan/camper overwinteren, dan kost dit €100 per maand (september 2021). 

Camping La Sierrecilla (Málaga)

Een mooi gelegen camping in de bergen van Málaga die ook in de winter open is, vind ik Camping La Sierrecilla nabij het meer van Fuente de Piedra, de Caminito del Rey plus de bizarre rotsformaties van El Torcal bij Antequera, op minder dan een uur rijden van vliegveld Málaga en de stranden aan de Costa del Sol.

Deze 100 staplaatsen tellende hondvriendelijke camping in Andalusië beschikt over een buitenzwembad met apart peuterzwembad, een speeltuin, een klimparkje plus een aantal bungalows.  

Een leuke camping dus ook voor een rustige vakantie met (kleine) kinderen.

Camping Presa la Viñuela (Málaga)

En dan is er nog Camping Presa la Viñuela, die prachtig gelegen is aan het Viñuela stuwmeer in het noordoosten van de provincie Málaga.

Ook op deze eenvoudige, maar nette camping in Andalusië kun je in de winter kamperen. De camping beschikt over ongeveer 40 kampeerplaatsen, 11 bungalows, een zwembad plus een restaurant. En heet ook honden welkom.

Terug naar boven>>

Meer sfeervolle campings in Andalusië

Wil je nog meer campings in Andalusië zien? Kijk dan eens op de website van ANWB Campings of Booking.com.

Andere sfeervolle accommodaties in Andalusië

Inspiratie voor een vakantie in Andalusië

Op een aparte pagina kun je inspiratie opdoen over wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Andalusië>>.