Bezoek een voetbalwedstrijd in Spanje en proef de passie!

Hou jij van voetbal? Bezoek dan een voetbalwedstrijd in Spanje! En proef de Spaanse passie! Op deze pagina geef ik o.a. tips over het kiezen van een voetbalwedstrijd en het kopen van kaartjes voor een voetbalwedstrijd in Spanje.

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Kies een voetbalwedstrijd in Spanje

Een voetbalwedstrijd van je favoriete club

Heb je een favoriete Spaanse voetbalclub? Ga dan uiteraard naar een wedstrijd van jouw favoriete club! En misschien kun je zelfs wel twee favoriete clubs tegen elkaar zien spelen tijdens een La Liga wedstrijd of Champions Leage wedstrijd?

Voetbalwedstrijd van Spanje’s bekendste clubs

Als je geen favoriete club hebt, is het misschien wat lastiger om te beslissten welke voetbalwedstrijd in Spanje je wilt zien. Om je een handje te helpen, heb ik de drie meest geboekte clubs voor je bij elkaar gezet:

 • FC Barcelona is de bekendste voetbalclub van Barcelona en Spanje’s beste voetbalclub in 2019! De voetbalclub heeft momenteel sterspelers als Lionel Messi en de Nederlandse Frenkie de Jong. Die je in een thuiswedstrijd kunt bewonderen in het enorme voetbalstadion Camp Nou.
 • Real Madrid is Spanje’s tweede topvoetbalclub, die als thuisbasis het Bernabéu stadion in Madrid heeft. ‘De Koninklijken’ wonnen het vaakst de felbegeerde Champions League.
 • En dan is er nog Atlético Madrid, de andere voetbalclub in Madrid. Die gezien wordt als het kleine broertje van Real Madrid, maar die elk seizoen weer meespeelt om het kampioenschap. Sinds 2017 is de thuishaven van Atlético het Wanda Metropolitano stadion.

De spannendste en mooiste voetbalwedstrijden in Spanje zijn normaal gesproken die tussen deze Spaanse topvoetbalclubs. Maak je borst maar nat als Real Madrid en FC Barcelona of Real Madrid en Atlético Madrid tegen elkaar spelen!

Voetbalwedstrijd van minder bekende voetbalclub

Maar je kunt natuurlijk ook naar een voetbalwedstrijd van een onder Nederlanders minder bekende Spaanse voetbalclub gaan. Bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd van Espanyol (een van Spanje’s oudste voetbalclubs) in Barcelona, naar een wedstrijd van Sevilla FC in Sevilla of een wedstrijd van Athletic Bilbao in Bilbao (in het nieuwe voetbalstadion San Mamés).

Wil je twee clubs uit dezelfde stad tegen elkaar zien spelen, bezoek dan een voetbalwedstrijd van FC Barcelona tegen Espanyol in Barcelona. Of een wedstrijd van Sevilla FC tegen Real Betis in Sevilla.

Koop kaartjes voetbalwedstrijd Spanje

Waar koop je kaartjes?

Kaartjes voor je voetbalwedstrijd in Spanje kun je online kopen via de Nederlandstalige website van Equipo Voetbalreizen. Deze Nederlandse voetbalspecialist organiseert voetbalreizen naar Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia. Waarbij ook hotel en eventueel vlucht voor je geregeld worden.

En verkoopt kaartjes voor La Liga (=Primera División) wedstrijden, Copa del Rey wedstrijden en Champions Leage wedstrijden. 

Op aanvraag kan de Nederlandse reisorganisatie ook kaartjes voor andere voetbalwedstrijden in Spanje organiseren.

Wanneer koop je kaartjes?

Wil je een La Liga of Copa del Rey voetbalwedstrijd in Spanje bezoeken? Dan kun je vanaf eind juli kaartjes kopen. Rond 23 juli wordt in Spanje ieder jaar het speelschema van het komende voetbalseizoen van Spanje's belangrijkste voetbalcompetities bekendgemaakt. Een of twee dagen erna kun je via Equipo Voetbalreizen al kaartjes voor deze voetbalwedstrijden kopen.

Kaartjes voor een een Champions Leage voetbalwedstrijd in Spanje zijn te koop vanaf eind augustus. 

Kaartjes kunnen snel uitverkocht zijn, dus ik zou zo snel mogelijk al de kaartjes voor de voetbalwedstrijd in Spanje kopen. 

TIP! Champions League wedstrijden zijn vaak goedkoper dan wedstrijden in de Spaanse competitie, omdat Champions Leage-wedstrijden doordeweeks gespeeld worden.

Maak onvergetelijke ervaring van voetbalwedstrijd in Spanje

Maar van je bezoek aan een voetbalwedstrijd in Spanje een onvergetelijke ervaring door:

 • Voorafgaand aan een voetbalwedstrijd in Madrid al een kijkje achter de schermen te nemen in het Bernabeu stadion van Real Madrid.
 • Voorafgaand aan een voetbalwedstrijd in Barcelona al een kijkje achter de schermen te nemen in het Camp Nou stadion van FC Barcelona.
 • Ruim voor het begin van de voetbalwedstrijd al naar de omgeving van het stadion te gaan; zeker bij belangrijke wedstrijden is er een erg bijzondere sfeer!
 • Ook de stad te verkennen; want of je nu naar een voetbalwedstrijd in Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla of Bilbao gaat, de steden zijn stuk voor stuk een bezoek waard! Op aparte pagina’s kun je lezen wat je kunt zien en doen in Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla of Bilbao.

Misschien ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Leuke, spannende, interessante én lekkere activiteiten in Andalusië

  Jan 22, 21 09:13 AM

  Activiteiten in Andalusië voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie en kindervakantie in de zuidelijkste regio van Spanje

  Lees meer

 2. Een kindervakantie in Andalusië met zon, zee en massa’s avontuur

  Jan 21, 21 03:36 AM

  Overweeg je een kindervakantie in Andalusië? Doe hier ideeën op over kinderpret aan zee, in de bergen, in pretparken, in een vakantiehuis met zwembad e.m.

  Lees meer

 3. Vakantie in Andalusië: Genieten van zon, natuur en cultuur

  Jan 18, 21 09:04 AM

  Op zoek naar onbekende parels voor je vakantie in Andalusië? Ga met me mee en ontdek idyllische dorpjes, bizarre rotsformaties of het enige woestijngebied in Europa.

  Lees meer