Bezoek een voetbalwedstrijd in Spanje:
proef de passie!

Hou jij van voetbal? Bezoek dan een voetbalwedstrijd in Spanje en proef de Spaanse passie!

Voetbalspelers komen Bernabeu stadium in Madrid binnen

Heb je een favoriete Spaanse voetbalclub? Ga dan uiteraard naar een wedstrijd van jouw favoriete club! Misschien kun je zelfs wel twee van je favoriete clubs tegen elkaar zien spelen tijdens een La Liga wedstrijd of Champions League wedstrijd..

Heb je geen favoriete voetbalclub in Spanje, dan kun je ervoor kiezen om naar een voetbalwedstrijd van een van Spanje's bekendste voetbalclubs te gaan. Maar ook bij voetbalwedstrijden tussen minder bekende clubs kun je de Spaanse passie proeven.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende voetbalwedstrijden en voetbalclubs in dit Zuid-Europese land.

Bovendien lees je hoe je eenvoudig in het Nederlands kaartjes voor een voetbalwedstrijd in Spanje kunt kopen en vanaf wanneer je kaartjes voor wedstrijden van La Liga of Champions League kunt kopen:

Spanje’s bekendste voetbalclubs

Het Camp Nou voetbalstadion in Barcelona, de thuisbasis van FC Barcelona

De drie bekendste voetbalclubs in Spanje zijn:

  • FC Barcelona is de bekendste voetbalclub van Barcelona en Spanje’s beste voetbalclub in 2019! De voetbalclub heeft momenteel sterspelers als Lionel Messi en de Nederlandse Frenkie de Jong. Die je in een thuiswedstrijd kunt bewonderen in het enorme voetbalstadion Camp Nou.
  • Real Madrid is Spanje’s tweede topvoetbalclub, die als thuisbasis het Bernabéu stadion in Madrid heeft. ‘De Koninklijken’ wonnen het vaakst de felbegeerde Champions League.
  • En dan is er nog Atlético Madrid, de andere voetbalclub in Madrid. Die gezien wordt als het kleine broertje van Real Madrid, maar die elk seizoen weer meespeelt om het kampioenschap. Sinds 2017 is de thuishaven van Atlético het Wanda Metropolitano stadion.

De spannendste en mooiste voetbalwedstrijden in Spanje zijn normaal gesproken die tussen deze Spaanse topvoetbalclubs. Deze voetbalwedstrijden zijn ook het populairste en worden het meeste geboekt.

Zeker als Real Madrid en FC Barcelona of Real Madrid en Atlético Madrid tegen elkaar spelen, dien je ruim van tevoren kaartjes voor deze voetbalwedstrijd te bestellen.

Voetbalwedstrijd van minder bekende voetbalclub

Supporters van voetbalclub Real Betis uit Sevilla

Maar je kunt natuurlijk ook naar een voetbalwedstrijd van een onder Nederlanders minder bekende Spaanse voetbalclub gaan.

Bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd van Espanyol (een van Spanje’s oudste voetbalclubs) in Barcelona, naar een wedstrijd van Sevilla FC in Sevilla of een wedstrijd van Athletic Bilbao in Bilbao (in het nieuwe voetbalstadion San Mamés).

Wil je twee clubs uit dezelfde stad tegen elkaar zien spelen, bezoek dan een voetbalwedstrijd van FC Barcelona tegen Espanyol in Barcelona of een wedstrijd van Sevilla FC tegen Real Betis in Sevilla.

Kaartjes kopen voor een voetbalwedstrijd in Spanje

Een voetbalreis naar Spanje met P1 Travel

Voor veel voetbalwedstrijden in Spanje kun je tegenwoordig de kaartjes online kopen via Nederlandstalige websites. Dit geldt zeker voor tickets voor de populairste voetbalwedstrijden in Spanje: La Liga (=Primera División) wedstrijden en Champions League wedstrijden.

Een goede aanbieder van kaartjes voor Spaanse voetbalwedstrijden vind ik P1 Travel (vroeger  Equipo Voetbalreizen).

Deze Nederlandse voetbalspecialist organiseert al meer dan 20 jaar voetbalreizen naar Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia. Via P1 Travel kun je niet alleen kaartjes voor een wedstrijd kopen, maar als je wilt ook een hotel voor tijdens je vakantie in Spanje. 

Wanneer koop je kaartjes voor La  Liga og Champions League?

Vanaf eind juli kun je kaartjes kopen voor een La Liga of Copa del Rey voetbalwedstrijd in Spanje.

Want rond 23 juli wordt in Spanje altijd het speelschema van het komende voetbalseizoen van Spanje's belangrijkste voetbalcompetities bekendgemaakt. En een of twee dagen erna kun je via P1 Travel al kaartjes voor deze voetbalwedstrijden kopen.

Kaartjes voor een een Champions Leage voetbalwedstrijd in Spanje zijn te koop vanaf eind augustus. 

Hou er rekening mee dat kaartjes voor deze voetbalwedstrijden snel uitverkocht kunnen zijn, dus ik zou zo vroeg mogelijk de tickets kopen. 

Tip! Champions League wedstrijden zijn vaak goedkoper dan wedstrijden in de Spaanse competitie, omdat zij doordeweeks gespeeld worden.

Maak onvergetelijke ervaring van voetbalwedstrijd in Spanje

Bezoek aan Camp Nou voetbalstadion van FC Barcelona

Maar van je bezoek aan een voetbalwedstrijd in Spanje een onvergetelijke ervaring door:

  • Voorafgaand aan een voetbalwedstrijd in Madrid al een kijkje achter de schermen te nemen in het Bernabeu stadion van Real Madrid.
  • Voorafgaand aan een voetbalwedstrijd in Barcelona al een kijkje achter de schermen te nemen in het Camp Nou stadion van FC Barcelona.
  • Ruim voor het begin van de voetbalwedstrijd al naar de omgeving van het stadion te gaan om samen met de lokale bevolking in feeststemming te komen.
  • Ook de stad te verkennen; want of je nu naar een voetbalwedstrijd in Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla of Bilbao gaat, de steden zijn stuk voor stuk een bezoek waard! Op aparte pagina’s kun je lezen wat je kunt zien en doen in Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla of Bilbao.

Terug naar boven>>