Casa Lo Es: rustgevend Nederlands vakantiehuis in bergen Valencia

Even ben ik stil als ik het uitzicht zie vanaf het landelijke vakantiehuis Casa Lo Es in het binnenland van Valencia. Om me heen zie ik niets dan bergen en dalen. Wat een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers is dit Nederlandse vakantiehuis in het binnenland van Spanje! En dat op nog geen uur rijden van Valencia stad en het vliegveld van Valencia!

Nederlandstalig vakantiehuis Casa Lo Es in de bergen van Valencia

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden (naar de rest van Spanje worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden)! Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Lees snel meer over dit prachtig gelegen vakantiehuis in de bergen van Valencia. En over de verschillende georganiseerde creatieve en ontspanvakanties die er gehouden worden..

Voor rustzoekers en natuurliefhebbers

Het landelijke vakantiehuis Casa Lo Es is gelegen op een berg, op een hoogte van 650 meter, in het bergachtige binnenland van Valencia. Op 5km van het pittoreske bergdorpje Dos Aguas en 50km van Valencia stad. En wordt omgeven door ruimte, rust en natuur. Die het leefgebied is van schapen, steenbokken, adelaren en meer. 

Vanaf alle plekken van dit comfortabele 6- tot 8-persoons vakantiehuis met zwembad in de regio Valencia heb je onvergetelijke uitzichten op bergen en dalen. En op het stuwmeer “embalsa de Naranjera”in de Jucar rivier. 

Dit alles maakt Casa Lo Es voor mij tot een klein paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers!

Luchtfoto vakantiehuis Casa Lo Es
Zwembad Casa Lo Es bij Dos Aguas (Valencia)
Woonkamer met open keuken van Casa Lo Es in binnenland Valencia
Een steenbok bij Casa Lo Es in het binnenland van Valencia
Het stuwmeer dat te zien is vanuit Nederlands vakantiehuis Lo Es in het achterland van Valencia

Nederlandse eigenaresse

Het rustgevende vakantiehuis in de bergen van Valencia wordt gerund door de Nederlandse Loes Scheers. Als Loes in 2010 deze prachtige plek in de bergen buiten Valencia vindt, is Casa Lo Es nog in onbewoonbare staat. Maar ze is helemaal weg van de ligging. Dus koopt ze het huis met omliggend stuk land (14.000m2!) en tovert het vervallen huis om in een comfortabel vakantiehuis voor 6 tot 8 personen. En voor zichzelf knapt ze een ander huis op. Dat ligt op 150 meter van het vakantiehuis, op hetzelfde terrein. En in april 2017 verhuist ze definitief naar haar droomplek in het binnenland van Spanje.

Loes zorgt ervoor dat alles tip top in orde is tijdens je vakantie in Casa Lo Es. En staat altijd voor je klaar.

Creatieve/ontspanvakantie bij Casa lo Es

Toen Loes nog in Nederland woonde, heeft ze een begeleidingsorganisatie gerund. Zij stelt haar paradijsje in het binnenland van Valencia daarom nu ook graag open voor het houden van creatieve,  spirituele, of ontspanvakanties. 

Verschillende keren per jaar vinden er in Casa Lo Es bijzondere workshops voor kleine groepen van maximaal 8 personen plaats. Die kunnen variëren van bezinningsweken en yogavakanties tot drumvakanties.

Voor 2020 staan er bijvoorbeeld een Nederlandstalige IDÕ drumvakanties en een workshop Pyrografie op het programma.

Bij de IDÕ workshop (die in mei gegeven wordt) beweeg je al drummend op grote Japanse Taikodrummen je hele lichaam (IDÕ betekent in het Japans ‘bewegen’). Bij deze Oosterse sport train je niet óp muziek, maar ontstaat er juist muziek vanuit de beweging. Voor jong en oud een intensieve, maar inspirerende en motiverende manier om je hele lichaam te trainen.

Organiseer workshop bij Casa lo Es

Ben jij coach of instructeur en zoek jij een rustgevende plek midden in de natuur voor het geven van een creatieve, spirituele of ontspanworkshop? Dan kan ik het midden in de natuur gelegen vakantiehuis Casa Lo Es van harte aanbevelen! 

Het programma maak je zelf. En Loes zorgt voor accommodatie en desgewenst voor transfers van en naar het vliegveld; ontbijt, lunch en avondeten; en meer.

Conclusie

Ik vind het in de bergen gelegen vakantiehuis Casa Lo Es in het binnenland van Valencia in Oost-Spanje een prachtige vakantiebestemming voor een actieve vakantie of ontspanvakantie.

Door zijn ligging en grootte is het ook een ideale plek voor het houden van kleinschalige workshops. Bijvoorbeeld een yogavakantie of haakvakantie. 

Dus ben jij op zoek naar een rustige plek om een workshop in Spanje te geven? Of zoek je juist een creatieve of ontspanvakantie in Spanje? Kijk dan zeker eens wat Casa Lo Es te bieden heeft.

Dit fantastisch gelegen vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse kun je bovendien ook voor langere tijd huren... Huur je het huis voor minimaal 2 maanden, dan mag je ook je huisdier meebrengen. Perfect dus ook om te overwinteren in Spanje...

Praktische informatie Casa Lo Es

Naam: Vakantiehuis Casa Lo Es
Nederlandse eigenaresse: Loes Scheers
Grootte:
6- tot 8-persoons
Adres: Diseminado P002 - 13, 46198 Valencia
Dichtstbijzijnd vliegveld: Valencia (50km)
Huisdieren toegestaan: nee (tenzij je 2 maanden of langer huurt)
Nieuwe pagina's

 1. Rust, comfort en zwembad in vakantiehuis van La Casita (Andalusië)

  Oct 23, 20 09:07 AM

  Een rustige vakantie in Andalusië? Kik dan eens naar de landelijke vakantiehuizen met zwembad van La Casita op 30-60min rijden van de Costa del Sol stranden.

  Lees meer

 2. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 3. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder