Rustgevend Nederlands vakantiehuis Casa Lo Es in bergen Valencia

Even ben ik stil als ik het uitzicht zie vanaf het landelijke vakantiehuis Casa Lo Es in het binnenland van Valencia. Om me heen zie ik niets dan bergen en dalen. Wat een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers is dit Nederlandse vakantiehuis in het binnenland van Spanje! En dat op nog geen uur rijden van Valencia stad en het vliegveld van Valencia!

Nederlandstalig vakantiehuis Casa Lo Es in de bergen van Valencia

Lees snel meer over dit prachtig gelegen vakantiehuis in de bergen van Valencia. En over de verschillende georganiseerde creatieve en ontspanvakanties die er gehouden worden..

Voor rustzoekers en natuurliefhebbers

Het landelijke vakantiehuis Casa Lo Es is gelegen op een berg, op een hoogte van 650 meter, in het bergachtige binnenland van Valencia. Op 5km van het pittoreske bergdorpje Dos Aguas en 50km van Valencia stad. En wordt omgeven door ruimte, rust en natuur. Die het leefgebied is van schapen, steenbokken, adelaren en meer. 

Vanaf alle plekken van dit comfortabele 6- tot 8-persoons vakantiehuis met zwembad in de regio Valencia heb je onvergetelijke uitzichten op bergen en dalen. En op het stuwmeer “embalsa de Naranjera”in de Jucar rivier. 

Dit alles maakt Casa Lo Es voor mij tot een klein paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers!

Luchtfoto vakantiehuis Casa Lo Es
Zwembad Casa Lo Es bij Dos Aguas (Valencia)
Woonkamer met open keuken van Casa Lo Es in binnenland Valencia
Een steenbok bij Casa Lo Es in het binnenland van Valencia
Het stuwmeer dat te zien is vanuit Nederlands vakantiehuis Lo Es in het achterland van Valencia

Vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse

Het rustgevende vakantiehuis in de bergen van Valencia wordt gerund door de Nederlandse Loes Scheers. Als Loes in 2010 deze prachtige plek in de bergen buiten Valencia vindt, is Casa Lo Es nog in onbewoonbare staat. Maar ze is helemaal weg van de ligging. Dus koopt ze het huis met omliggend stuk land (14.000m2!) en tovert het vervallen huis om in een comfortabel vakantiehuis voor 6 tot 8 personen. En voor zichzelf knapt ze een ander huis op. Dat ligt op 150 meter van het vakantiehuis, op hetzelfde terrein. En in april 2017 verhuist ze definitief naar haar droomplek in het binnenland van Spanje.

Loes zorgt ervoor dat alles tip top in orde is tijdens je vakantie in Casa Lo Es. En staat altijd voor je klaar.

Vakantiehuis huren voor korte en lange tijd

Je kunt het vakantiehuis in de regio Valencia voor een week of een paar weken huren. Maar ook voor langere tijd. Als je het huis voor minimaal twee maanden huurt, kan de korting  oplopen tot 75%. 

Dus lijkt het je wat om te overwinteren in Spanje? Of om gedurende een andere periode van het jaar voor langere tijd in Spanje te verblijven? Neem dan contact op met Loes om de mogelijkheden te bespreken.

Voor creatieve en ontspanvakanties

Toen Loes nog in Nederland woonde, heeft ze een begeleidingsorganisatie gerund. Zij stelt haar paradijsje in het binnenland van Valencia daarom nu ook graag open voor het houden van creatieve,  spirituele, of ontspanvakanties. 

Verschillende keren per jaar vinden er in Casa Lo Es bijzondere workshops voor kleine groepen van maximaal 8 personen plaats. Die kunnen variëren van bezinningsweken en yogavakanties tot drumvakanties of haakvakanties.

Voor 2019 staan bijvoorbeeld twee Nederlandstalige IDÕ drumvakanties op het programma. Waarbij je al drummend op grote Japanse Taikodrummen je hele lichaam beweegt (IDÕ betekent in het Japans ‘bewegen’). Bij deze Oosterse sport train je niet óp muziek, maar ontstaat er juist muziek vanuit de beweging. Voor jong en oud een intensieve, maar inspirerende en motiverende manier om je hele lichaam te trainen.

Zoek je plek om een workshop te geven?

Ben jij coach of instructeur en zoek jij een rustgevende plek midden in de natuur voor het geven van een creatieve,  spirituele of ontspanworkshop? Dan kan ik het midden in de natuur gelegen vakantiehuis Casa Lo Es van harte aanbevelen! 

Het programma maak je zelf. En Loes zorgt voor accommodatie en desgewenst voor transfers van en naar het vliegveld; ontbijt, lunch en avondeten; en meer.

Conclusie

Ik vind het in de bergen gelegen vakantiehuis Casa Lo Es in het binnenland van Valencia een fantastische plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers!

Of je nu wilt wandelen, fietsen of een andere soort actieve vakantie wilt houden. Of juist helemaal niets. Het kan allemaal in dit fantastisch gelegen vakantiehuis met Nederlandse eigenaar in Spanje. Hier kom je tot rust en kun je het hectische leven van alledag even helemaal vergeten! Ook ideaal voor als je met meerdere mensen langere tijd in Spanje wilt verblijven.

En hou je van kleinschalige georganiseerde creatieve of ontspanvakanties in Spanje? Kijk dan zeker eens welke bijzondere vakanties er bij Casa Lo Es gehouden worden.

Praktische informatie

Naam: Vakantiehuis Casa Lo Es
Grootte: 6- tot 8-persoons
Adres: Diseminado P002 - 13, 46198 Valencia
Website: www.lo-es.nl
Thema vakanties Casa Lo Es: Aanbod creatieve en ontspanvakanties
Contact: contactformulier
Dichtstbijzijnd vliegveld: Valencia (50km)
Huisdieren toegestaan: nee (tenzij je 2 maanden of langer huurt)
Nieuwe pagina's

 1. Extremadura: het Afrika van Europa

  Jan 15, 20 06:27 AM

  Lees meer over ‘the big 5’ van Extremadura (Midden Spanje), die leven in de op Afrikaanse savannes lijkende dehesas en vlaktes met eeuwenoude steeneiken.

  Lees meer

 2. Flamingo’s in de lagune van Fuente de Piedra

  Jan 15, 20 04:03 AM

  Wil je tijdens je Andalusië vakantie flamingo’s van dichtbij zien? Dat kan in de lagune van Fuente Piedra in de provincie Málaga! Lees hier mijn tips...

  Lees meer

 3. De leukste activiteiten voor een actieve kindervakantie in Madrid

  Jan 14, 20 05:59 AM

  Op Spanje voor Jou vind je de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor een kindervakantie in Madrid!

  Lees meer