Recargo: Nederlandstalige wandelreizen in de Spaanse Pyreneeën

Recargo is een kleine Nederlandse reisorganisatie die wandelvakanties in de Spaanse Pyreneeën verzorgt. En wel in en rond het prachtige Ribagorza gebied, dat zich bevindt tussen nationaal park Ordesa-Monte Perdido, nationaal park Aigüestortes-Estany de Sant Maurici en natuurpark Sierra de Guara in de centrale Spaanse Pyreneeën.

Verlaten dorp Castarlenas (Ribagorza) met op achtergrond Monte Perdido

De Ribagorza strekt zich uit vanaf de grens met Frankrijk in het noorden en de grens met Catalonië in het oosten tot aan Mas Blanca en Estopiñán del Castillo in het zuiden.

Dit rustgevende, niet-toeristische gebied in de provincie Huesca (regio Aragón) kenmerkt zich door veel zonuren, rust en ruimte en niet al te grote hoogteverschillen. En herbergt idyllische bergdorpen, fascinerende kloven en grote stuwmeren. Plus een schat aan flora en fauna.

In dit wandelparadijs in het noorden van Spanje verzorgen Carlos en Anita van Recargo, dat vanuit het Spaans vertaald “Ik laad op” betekent, niet alleen op maat gemaakte individuele wandelreizen,  maar ook groepsreizen waarbij je vanuit een authentieke accommodatie samen met de deskundige Nederlandse reisleider Carlos wandelingen door afwisselende berglandschappen maakt. 

En of je nu kiest voor een vakantie op maat of een groepswandelvakantie, bij beide reizen worden transfers voor je geregeld en zorgt Anita voor heerlijke maaltijden. Zodat je zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Tip voor treinliefhebbers: je kunt ook een wandelreis van Recargo maken als je met de trein naar Spanje wilt komen! Want je kunt nu in 12 uur met de hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam naar Barcelona Santz, met slechts 1 overstap in Parijs. Vanaf station Barcelona Santz neem je vervolgens de bus naar Barbastro, waar je door Carlos of Anita van Recargo opgehaald wordt. Lees meer over de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Barcelona>>

Groepswandelreizen in en rond wandelparadijs Ribagorza

Muren van Finestras in het zuidoosten van Ribagorza (Aragon, Spaanse Pyreneeën)

In mei en september worden er kleinschalige wandelvakanties in groepsverband georganiseerd waarbij je onder de deskundige Nederlandssprekende begeleiding van Carlos gaat wandelen door de Mont Rebei kloof, naar de Chinese muur van Finestras en naar plekken met een geweldig uitzicht op de hoge Pyreneeën.

Tijdens deze wandelvakantie verblijf je in een rustig gelegen, authentieke accommodatie in het Ribergorza gebied en zorgt Anita voor heerlijke, overwegend vegetarische maaltijden.

In 2024 zijn de data voor de twee groepswandelreizen van Recargo:

  • 12 t/m 19 mei 2024
  • 15 t/m 22 september 2024

Tijdens beide groepsreizen verblijf je in een zeventiende eeuws landhuis in het op een rotspunt gelegen bergdorpje Juseu. Van hieruit maak je onder andere een wandeling door de Mont Rebei kloof en een wandeling naar de muren van Finestras, de Chinese muur van Aragón.

Terug naar boven>>

Individuele wandelreizen in de Spaanse Pyreneeën

Uitzicht over het stuwmeer van Barasona in de Ribagorza in het zuiden van Aragón

Daarnaast kun je via Recargo ook een wandelreis op maat boeken, waarbij jullie samen met Carlos een wandelprogramma in en rond de Ribagorza samenstellen.

Als je wilt, kun je tijdens op maat gemaakte wandelvakantie ook wandelingen in nationaal park Ordesa y Monte Perdido en/of nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici maken.

Ook bij deze individuele reizen op maat wandel je samen met de deskundige Nederlandse gids Carlos, worden de transfers voor je geregeld en zorgt Anita voor heerlijke maaltijden.

Een reis op maat kun je boeken voor minimaal 3 nachten en voor 2 tot 4 personen, in de periode van 28 maart t/m 5 mei 2024, van 25 september t/m 17 november 2024 en van 20 december 2024 t/m 5 januari 2025.

Terug naar boven>>

Conclusie

Op rotspunt gelegen bergdorp Juseú in de Ribagorza, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Bij de Nederlandstalige wandelvakanties van Recargo kun je voor 100% ontzorgen en genieten van rust, stilte en fascinerende berglandschappen.

Want of je nu kiest voor een op maat gemaakte wandelvakantie of een groepswandelreis in de Spaanse Pyreneeën, bij beide reizen hoef je nergens meer aan te denken zodra je in Spanje aankomt en worden verblijf, transport, wandelingen én maaltijden voor je geregeld.

Bij een individuele wandelvakantie kun je bovendien kiezen of je samen met de ervaren Nederlandse reisleider Carlos wilt wandelen of alleen en met behulp van een GPS.

Dit is wandelen met zuurstof voor hart en ziel… En bovendien een fantastische vorm van kleinschalig en duurzaam toerisme waarbij je het échte Spanje proeft! 

Lees meer over de Spaanse Pyreneeën

Terug naar boven>>