Overwinteren in Zuid-Spanje: aan Costa del Sol, Costa Blanca en meer

Overwinteren in Zuid-Spanje is een absolute aanrader voor als je van lekker weer, natuur én cultuur houdt! Want in de winter kun je er niet alleen genieten van veel zon plus temperaturen van rond de 20°C, maar ook van afwisselende berggebieden, kronkelende kusten met kleine inhammen en pittoreske dorpen!

En worden gebieden als de Costa del Sol plus de Costa Blanca in de zomer door toeristen overspoeld, in de winter is het er juist heerlijk rustig.

Een winterwandeling in het achterland van de Costa del Sol (Andalusië)

Bovendien vind je zowel in Andalusië als aan de Costa Blanca, de zuidelijkste kust van de regio Valencia, vakantiehuizen waar je in de wintermaanden goedkoop kunt verblijven. Een aantal vakantiehuizen hebben zelfs een verwarmd zwembad buiten zodat je ook nog kunt zwemmen in je eigen tuin!

Ga je liever met je eigen caravan richting het zonnige zuiden? Ook dat kan! Want er zijn talrijke mooie campings in Zuid-Spanje die ook in de winter open zijn en die vaak zelfs een speciaal tarief hebben voor als je in de winter langere tijd blijft.

En tenslotte kun je in Andalusië of aan de Costa Blanca ook overwinteren in een hotel of appartement.

Overwinteren in een vakantiehuis in Zuid-Spanje

Vakantiehuis aan de Costa Blanca om te overwinteren in Zuid-Spanje

De beste manier om te overwinteren in Zuid-Spanje vind ik zelf in een vakantiehuis of appartement, omdat je op deze manier de meeste privacy plus de grootste vrijheid hebt.

Bovendien kun je van oktober of november t/m maart vaak een goede prijs afspreken als je voor langere tijd een vakantiehuis huurt.

In Andalusië kun je in het binnenland van de provincie Málaga voor een scherpe prijs comfortabele appartementen en vakantiehuizen met Nederlandse beheerder huren die rustig gelegen zijn in de buurt van pittoreske dorpjes en zijn er leuke activiteiten voor overwinteraars.

En aan de Costa Blanca kun je voor een goede prijs luxe vakantiehuizen met verwarmd zwembad en eveneens met Nederlandse contactpersoon huren....

*Tips*

1. Je kunt op mijn website ook inspiratie opdoen over wat je kunt zien en doen in Andalusië, in de regio Murcia plus aan de Costa Blanca.

2. Op een aparte pagina lees je meer over de verschillende Costas in Spanje.

Terug naar boven>>

Overwinteren op een camping in Zuid-Spanje

Camping in Zuid-Spanje die in de winter open is

Maar je kunt natuurlijk ook met je eigen caravan of camper naar Spanje gaan en overwinteren op een camping in Zuid-Spanje.

Op een aparte pagina heb ik mijn favoriete campings in Andalusië, in de regio Murcia plus aan de Costa Blanca voor je bij elkaar gezet die prachtig gelegen zijn en bovendien ook in de winter open zijn.

Veel van deze campings geven extra korting als je er in de wintermaanden voor langere tijd verblijft.

Terug naar boven>>

Overwinteren in een hotel of appartement

Geef je er tenslotte de voorkeur aan om in Zuid-Spanje te overwinteren in een hotel of appartement? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar het ruime aanbod aan hotels en appartementen van TUI of Sunweb.

En bekijk mijn favoriete kleinschalige hotels in Zuid-Spanje indien je in de winter liever in een kleiner hotel verblijft:

Terug naar boven>>

Wintervakantie in Zuid-Spanje

Natuurpark Cabo de Gata (Almería)

Hoor jij net als ik (nog) niet tot de gelukkigen die de mogelijkheid hebben om in de herfst en winter een paar maanden in Spanje te verblijven?

Kies er dan voor om in de winter op vakantie naar Zuid-Spanje te gaan en kortere tijd te genieten van de zon, natuur, cultuur plus gastronomie in Andalusië, Murcia of de provincie Alicante met zijn Costa Blanca.

Als je wilt, kun je op mijn website alvast inspiratie opdoen voor een:

Aanbieders winterreizen Zuid-Spanje

Of je kunt direct kijken op de website van de volgende Nederlandstalige aanbieders van winterreizen naar Zuid-Spanje:

La Casita

Vakantiehuizen met privé zwembad plus kleine vakantieparken in achterland Costa del Sol met speciaal aanbod voor overwinteraars.

Casita Travel

Huizen met verwarmd zwembad en winterprijzen aan Costa Blanca. Plus huizen in Andalusië, Canarische eilanden en Ibiza.

TUI 

Appartementen en hotels met speciale winterprijzen in Andalusië, aan Costa Blanca en op Canarische eilanden.

sunweb-kleinschalige-accommodaties-zonvakantie-spanje.jpg

Sunweb

Appartementen en  hotels om te overwinteren in Andalusië, aan Costa Blanca, op Canarische eilanden.

Corendon

Appartementen in Zuid-Spanje om te overwinteren aan Costa del Sol (Andalusië) en Costa Blanca (Alicante).

Andere mooie overwinterplekken in Spanje

Terug naar boven>>