Overwinteren op de Balearen: lekker weer en weinig toeristen

Wist je dat je heerlijk kunt overwinteren op de Balearen, de Spaanse eilandengroep voor de kust van Valencia? In deze tijd kun je genieten van aangename temperaturen én een stuk minder toeristen op Mallorca, Menorca, Ibiza plus Formentera.

Zon en aangename temperaturen om te overwinteren op de Balearen

Want op deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee is het in de winter rond de 20°C overdag en de zon schijnt er bijna iedere dag.

Bovendien zijn er in de winter een stuk minder toeristen op de Balearen: Ligstoelen en parasols zijn van de stranden verdwenen dus je kunt er wandelen over vaak verlaten stranden, in natuurgebieden kom je vaak niemand anders tegen en in de dorpen heeft de lokale bevolking weer tijd voor je.

En doordat het in de winter laagseizoen op de Balearen is, zakken de prijzen van vluchten plus accommodaties. Als je in de wintermaanden een maand of langer een hotelkamer, appartement of vakantiehuis wilt huren, kun je daarom vaak een goede prijs afspreken.

Op deze pagina vertel ik meer over:

Populairste overwinterbestemmingen

Serra de Tramuntana op Mallorca (Balearen)

De meeste mensen die willen overwinteren op de Balearen gaan naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. En naar Ibiza, het eiland dat het dichtste bij het Spaanse vasteland ligt. 

Vind je het fijn om ook met andere overwinteraars samen te kunnen zijn, dan zijn deze twee eilanden ideaal.

Terug naar boven>>

Rustige overwinterbestemmingen

Idyllische baai op Menorca (Balearen)

De rustigste eilanden om te overwinteren op de Balearen zijn Menorca (het meest oostelijk gelegen eiland van de Balearen) en Formentera (het kleinste eiland van de Balearen, dat net ten zuiden van Ibiza ligt).

Zeker op het laatste eiland is massatoerisme het hele jaar door ver te zoeken.

Terug naar boven>>

Overwinteren in een vakantiehuis op de Balearen

De beste manier om te overwinteren op de Balearen is naar mijn mening in een vakantiehuis of appartement, omdat je op deze manier de meeste privacy en grootste vrijheid hebt.

Als je een vakantiehuis voor een langere tijd huurt, kun je bovendien vaak een betere prijs afspreken. Op een aparte pagina kun je lezen wat mijn favoriete vakantiehuizen op de Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera zijn:

Tip! Je kunt via Interhome in de winter voor langere tijd een vakantiehuis of appartement op de Balearen huren. Contact Interhome om in overleg met de huiseigenaar een speciale prijs af te spreken.

Overwinteren in een hotel op de Balearen

Maar smaken verschillen natuurlijk. Je kunt ook kiezen voor een klein charmehotel om te overwinteren op de Balearen. Of een groot hotel, waar je ontbijt, lunch én diner kunt nuttigen als je wilt. Op een aparte pagina kun je lezen welke charmehotels op de verschillende eilanden ik aanbeveel:

Lokale feesten in de winter

Hou je ervan om lokale feesten te beleven? Ook dan zit je goed als je overwintert op de Balearen! Want in de winter worden er talrijke feesten georganiseerd op deze Spaanse eilanden voor de kust van Valencia.

Bijvoorbeeld de Feesten van San Antonio in Sa Pobla, Manacor, Artà, Polença, Muro en Palma de Mallorca, die altijd op 16 en 17 januari gehouden worden, of de Feesten van San Sebastiàn in Palma de Mallorca op 19 januari.

Wintervakantie op de Balearen

Maar je kunt natuurlijk ook in de winter voor kortere tijd op vakantie naar de Balearen gaan en op deze manier toch even zon en licht tanken.

Op de afzonderlijke vakantiepagina’s van Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera geef ik informatie en tips over wat je kunt zien en doen op deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee.

Aanbieders van winterreizen naar de Balearen

Andere mooie overwinterplekken in Spanje

Terug naar boven>>