Overwinteren op de Balearen –
lekker weer en weinig toeristen

Wist je dat je heerlijk kunt overwinteren op de Balearen, de Spaanse eilandengroep voor de kust van Valencia? Je kunt er genieten van aangename temperaturen en weinig toeristen. Ideaal om lekker veel te wandelen of fietsen. Maar ook om cultuur te snuiven. In pittoreske dorpjes, oude stadjes of tijdens lokale feesten.

Hemelsblauw water op Formentera (Balearen)

Aangename temperaturen

De Balearen is de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee, die ligt voor de kust van Valencia. En die bestaat uit de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Doordat alle eilanden omgeven worden door water, heerst er een zeeklimaat. En wordt het er in de winter niet erg koud. 

Ook al is het zeewater dan voor velen te koud om in te zwemmen (rond 15°C), de gemiddelde dagtemperatuur ligt er nog steeds rond de 20°C. En het zonnetje schijnt er bijna iedere dag. Perfect weer dus om te wandelen of fietsen. Maar ook om in het zonnetje op een terrasje te zitten.

Minder toeristen

Bovendien zijn er in de winter een stuk minder toeristen op de Balearen. De ligstoelen en parasols zijn verdwenen op de stranden, waardoor je heerlijk strandwandelingen kunt maken over vaak verlaten stranden. In natuurgebieden kom je vaak niemand anders tegen. En ook in de pittoreske dorpjes en oude stadjes is de rust weer teruggekeerd. Waardoor de mensen in restaurants en dergelijke weer meer tijd voor je hebben.

Lagere prijzen

En doordat er in de winter minder toeristen naar de Balearen komen, zakken de prijzen van vluchten en van accommodaties. Wat overwinteren op de Balearen natuurlijk nog aantrekkelijker maakt.

Als je een maand of langer een hotelkamer, appartement of  vakantiehuis wilt huren, kun je vaak een goede prijs afspreken.

Lokale feesten in de winter

En hou je ervan om lokale feesten te beleven? Ook dan zit je goed als je overwintert op de Balearen! Want in de winter worden er talrijke feesten georganiseerd op deze Spaanse eilanden voor de kust van Valencia.

Bijvoorbeeld de feesten van San Antonio in Sa Pobla, Manacor, Artà, Polença, Muro en Palma de Mallorca. Die altijd op 16 en 17 januari gehouden worden. Of de feesten van San Sebastiàn in Palma de Mallorca op 19 januari.

Populairste overwinterbestemmingen

Serra de Tramuntana op Mallorca (Balearen)

De meeste mensen die willen overwinteren op de Balearen gaan naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. En naar Ibiza, het eiland dat het dichtste bij het Spaanse vasteland ligt. 

Vind je het fijn om ook met andere overwinteraars samen te kunnen zijn, dan zijn deze twee eilanden ideaal.

Rustige overwinterbestemmingen

Idyllische baai op Menorca (Balearen)

De rustigste eilanden om te overwinteren op de Balearen zijn Menorca (het meest oostelijk gelegen eiland van de Balearen) en Formentera (het kleinste eiland van de Balearen, dat net ten zuiden van Ibiza ligt). Zeker op het laatste eiland is massatoerisme het hele jaar door ver te zoeken.

Acccommodaties om te overwinteren

Overwinteren in vakantiehuis op Balearen

De beste manier om te overwinteren op de Balearen is naar mijn mening in een vakantiehuis of appartement. Omdat je op deze manier de meeste privacy en grootste vrijheid hebt. Als je een vakantiehuis voor een langere tijd huurt, kun je bovendien vaak een betere prijs afspreken. Op een aparte pagina kun je lezen welke sfeervolle vakantiehuizen op de Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera ik aanbeveel:

Tip! Je kunt via Interhome voor langere tijd een vakantiehuis of appartement op de Balearen huren. Neem hiervoor contact op met Interhome via +31 70 4141000 en vermeld het partnerID NL1001553. Dan kan in overleg met de eigenaar een speciale overwinterprijs afgesproken worden.

Overwinteren in hotel op de Balearen

Maar smaken verschillen natuurlijk. Je kunt ook kiezen voor een klein charmehotel om te overwinteren op de Balearen. Of een groot hotel, waar je ontbijt, lunch én diner kunt nuttigen als je wilt. Op een aparte pagina kun je lezen welke charmehotels op de verschillende eilanden ik aanbeveel:

Wintervakantie op de Balearen

Maar je kunt natuurlijk ook in de winter voor kortere tijd op vakantie naar de Balearen gaan. En op deze manier toch even zon en licht tanken. Op de afzonderlijke vakantiepagina’s van Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera geef ik informatie en tips over wat je kunt zien en doen op deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee.

La Casita
Vakantiehuizen met privé zwembad plus kleine vakantieparken in achterland Costa del Sol met speciaal aanbod voor overwinteraars.

Casita Travel
Huizen met verwarmd zwembad en winterprijzen aan Costa Blanca. Plus huizen in Andalusië, Canarische eilanden en Ibiza.

Belvilla
Vakantiehuizen voor zonnige wintervakantie in Andalusië, aan de Costa Blanca, op de Balearen en de Canarische eilanden.

TUI 
Appartementen en hotels met speciale winterprijzen in Andalusië, aan Costa Blanca en op Canarische eilanden.

Interhome
Vakantiehuizen en appartementen aan de Costa Blanca en Costa del Sol plus op de Spaanse eilanden. 

DeJongIntraVakantie
Appartementen in Zuid-Spanje om te overwinteren aan Costa del Sol (Andalusië) en Costa Blanca (Alicante).

Andere mooie overwinterplekken in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Las Médulas (Midden-Spanje): best bewaard mijnbouwgebied Romeinse Rijk

  Oct 04, 22 07:59 AM

  Las Médulas: natuurgebied in Midden-Spanje met vreemd gevormde koperkleurige rotsformaties dat best bewaard mijnbouwgebied uit Romeinse Rijk is. Lees meer>>

  Lees meer

 2. Ponferrada (Midden-Spanje) en het imposante Tempelierskasteel

  Oct 03, 22 03:46 AM

  Ponferrada – gezellig stadje in provincie León (Midden-Spanje) met imposant Tempelierskasteel. Bezienswaardigheden | parkeren | feesten |hotels & appartementen

  Lees meer

 3. Met de auto van Astorga naar Ponferrada over de Camino Francés

  Sep 29, 22 07:45 AM

  Een roadtrip van Astorga naar Ponferrada in de provincie León (Midden-Spanje) over een deel van de Camino Francés. Bezienswaardigheden | hotels | vakantiehuizen

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder