Overwinteren op de Balearen –
lekker weer en weinig toeristen

Wist je dat je heerlijk kunt overwinteren op de Balearen, de Spaanse eilandengroep voor de kust van Valencia? Je kunt er genieten van aangename temperaturen en weinig toeristen. Ideaal om lekker veel te wandelen of fietsen. Maar ook om cultuur te snuiven. In pittoreske dorpjes, oude stadjes of tijdens lokale feesten.

Hemelsblauw water op Formentera (Balearen)

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Aangename temperaturen

De Balearen is de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee, die ligt voor de kust van Valencia. En die bestaat uit de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Doordat alle eilanden omgeven worden door water, heerst er een zeeklimaat. En wordt het er in de winter niet erg koud. 

Ook al is het zeewater dan voor velen te koud om in te zwemmen (rond 15°C), de gemiddelde dagtemperatuur ligt er nog steeds rond de 20°C. En het zonnetje schijnt er bijna iedere dag. Perfect weer dus om te wandelen of fietsen. Maar ook om in het zonnetje op een terrasje te zitten.

Minder toeristen

Bovendien zijn er in de winter een stuk minder toeristen op de Balearen. De ligstoelen en parasols zijn verdwenen op de stranden, waardoor je heerlijk strandwandelingen kunt maken over vaak verlaten stranden. In natuurgebieden kom je vaak niemand anders tegen. En ook in de pittoreske dorpjes en oude stadjes is de rust weer teruggekeerd. Waardoor de mensen in restaurants en dergelijke weer meer tijd voor je hebben.

Lagere prijzen

En doordat er in de winter minder toeristen naar de Balearen komen, zakken de prijzen van vluchten en van accommodaties. Wat overwinteren op de Balearen natuurlijk nog aantrekkelijker maakt.

Als je een maand of langer een hotelkamer, appartement of  vakantiehuis wilt huren, kun je vaak een goede prijs afspreken.

Lokale feesten in de winter

En hou je ervan om lokale feesten te beleven? Ook dan zit je goed als je overwintert op de Balearen! Want in de winter worden er talrijke feesten georganiseerd op deze Spaanse eilanden voor de kust van Valencia.

Bijvoorbeeld de feesten van San Antonio in Sa Pobla, Manacor, Artà, Polença, Muro en Palma de Mallorca. Die altijd op 16 en 17 januari gehouden worden. Of de feesten van San Sebastiàn in Palma de Mallorca op 19 januari.

Populairste overwinterbestemmingen

Serra de Tramuntana op Mallorca (Balearen)

De meeste mensen die willen overwinteren op de Balearen gaan naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. En naar Ibiza, het eiland dat het dichtste bij het Spaanse vasteland ligt. 

Vind je het fijn om ook met andere overwinteraars samen te kunnen zijn, dan zijn deze twee eilanden ideaal.

Rustige overwinterbestemmingen

Idyllische baai op Menorca (Balearen)

De rustigste eilanden om te overwinteren op de Balearen zijn Menorca (het meest oostelijk gelegen eiland van de Balearen) en Formentera (het kleinste eiland van de Balearen, dat net ten zuiden van Ibiza ligt). Zeker op het laatste eiland is massatoerisme het hele jaar door ver te zoeken.

Acccommodaties om te overwinteren

Overwinteren in vakantiehuis op Balearen

De beste manier om te overwinteren op de Balearen is naar mijn mening in een vakantiehuis of appartement. Omdat je op deze manier de meeste privacy en grootste vrijheid hebt. Als je een vakantiehuis voor een langere tijd huurt, kun je bovendien vaak een betere prijs afspreken. Op een aparte pagina kun je lezen welke sfeervolle vakantiehuizen op de Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera ik aanbeveel:

Overwinteren in hotel op de Balearen

Maar smaken verschillen natuurlijk. Je kunt ook kiezen voor een klein charmehotel om te overwinteren op de Balearen. Of een groot hotel, waar je ontbijt, lunch én diner kunt nuttigen als je wilt. Op een aparte pagina kun je lezen welke charmehotels op de verschillende eilanden ik aanbeveel:

Wintervakantie op de Balearen

Maar je kunt natuurlijk ook in de winter voor kortere tijd op vakantie naar de Balearen gaan. En op deze manier toch even zon en licht tanken. Op de afzonderlijke vakantiepagina’s van Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera geef ik informatie en tips over wat je kunt zien en doen op deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee.

La Casita

Kleine Nederlandse vakantiehuizen-aanbieder in het achterland van de Costa del met speciaal aanbod voor  overwinteraars.

Casita Travel

Vakantiehuizen met verwarmd zwembad om te overwinteren aan de   Costa Blanca. Plus vakantiehuizen Andalusië,  Canarische eilanden en Ibiza voor wintervakantie.

Belvilla

Vakantiehuizen voor zonnige wintervakantie in Andalusië, aan de Costa Blanca, op de Balearen en de Canarische eilanden.

TUI 
Hotels en appartementen in Andalusië, aan de Costa Blanca en op de Canarische eilanden met speciale winterprijzen.

Sunweb 
22-daagse winterreizen naar de Spaanse zon met verblijf 
in hotels of appartementen in Zuid Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden. 

DeJongIntraVakanties

Appartementen in Zuid Spanje om te overwinteren aan de Costa del Sol (Andalusië) en de Costa Blanca (Alicante).

Andere mooie plekken om te overwinteren in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 2. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer

 3. Natuur en eeuwenoude cultuur tijdens een wandelvakantie op Mallorca

  Oct 08, 20 08:18 AM

  Zin in een wandelvakantie op Mallorca (Balearen)? Lees wat ik de mooiste wandelgebieden, wandelroutes en wandelreizen op dit Spaanse eiland vind!

  Lees meer