Overwinteren op de Balearen –
lekker weer en weinig toeristen

Wist je dat je heerlijk kunt overwinteren op de Balearen, de Spaanse eilandengroep voor de kust van Valencia? Je kunt er genieten van aangename temperaturen en weinig toeristen. Ideaal om lekker veel te wandelen of fietsen. Maar ook om cultuur te snuiven. In pittoreske dorpjes, oude stadjes of tijdens lokale feesten.

Hemelsblauw water op Formentera (Balearen)

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Aangename temperaturen

De Balearen is de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee, die ligt voor de kust van Valencia. En die bestaat uit de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Doordat alle eilanden omgeven worden door water, heerst er een zeeklimaat. En wordt het er in de winter niet erg koud. 

Ook al is het zeewater dan voor velen te koud om in te zwemmen (rond 15°C), de gemiddelde dagtemperatuur ligt er nog steeds rond de 20°C. En het zonnetje schijnt er bijna iedere dag. Perfect weer dus om te wandelen of fietsen. Maar ook om in het zonnetje op een terrasje te zitten.

Minder toeristen

Bovendien zijn er in de winter een stuk minder toeristen op de Balearen. De ligstoelen en parasols zijn verdwenen op de stranden, waardoor je heerlijk strandwandelingen kunt maken over vaak verlaten stranden. In natuurgebieden kom je vaak niemand anders tegen. En ook in de pittoreske dorpjes en oude stadjes is de rust weer teruggekeerd. Waardoor de mensen in restaurants en dergelijke weer meer tijd voor je hebben.

Lagere prijzen

En doordat er in de winter minder toeristen naar de Balearen komen, zakken de prijzen van vluchten en van accommodaties. Wat overwinteren op de Balearen natuurlijk nog aantrekkelijker maakt.

Als je een maand of langer een hotelkamer, appartement of  vakantiehuis wilt huren, kun je vaak een goede prijs afspreken.

Lokale feesten in de winter

En hou je ervan om lokale feesten te beleven? Ook dan zit je goed als je overwintert op de Balearen! Want in de winter worden er talrijke feesten georganiseerd op deze Spaanse eilanden voor de kust van Valencia.

Bijvoorbeeld de feesten van San Antonio in Sa Pobla, Manacor, Artà, Polença, Muro en Palma de Mallorca. Die altijd op 16 en 17 januari gehouden worden. Of de feesten van San Sebastiàn in Palma de Mallorca op 19 januari.

Populairste overwinterbestemmingen

Serra de Tramuntana op Mallorca (Balearen)

De meeste mensen die willen overwinteren op de Balearen gaan naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. En naar Ibiza, het eiland dat het dichtste bij het Spaanse vasteland ligt. 

Vind je het fijn om ook met andere overwinteraars samen te kunnen zijn, dan zijn deze twee eilanden ideaal.

Rustige overwinterbestemmingen

Idyllische baai op Menorca (Balearen)

De rustigste eilanden om te overwinteren op de Balearen zijn Menorca (het meest oostelijk gelegen eiland van de Balearen) en Formentera (het kleinste eiland van de Balearen, dat net ten zuiden van Ibiza ligt). Zeker op het laatste eiland is massatoerisme het hele jaar door ver te zoeken.

Acccommodaties om te overwinteren

Overwinteren in vakantiehuis op Balearen

De beste manier om te overwinteren op de Balearen is naar mijn mening in een vakantiehuis of appartement. Omdat je op deze manier de meeste privacy en grootste vrijheid hebt. Als je een vakantiehuis voor een langere tijd huurt, kun je bovendien vaak een betere prijs afspreken. Op een aparte pagina kun je lezen welke sfeervolle vakantiehuizen op de Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera ik aanbeveel:

Overwinteren in hotel op de Balearen

Maar smaken verschillen natuurlijk. Je kunt ook kiezen voor een klein charmehotel om te overwinteren op de Balearen. Of een groot hotel, waar je ontbijt, lunch én diner kunt nuttigen als je wilt. Op een aparte pagina kun je lezen welke charmehotels op de verschillende eilanden ik aanbeveel:

Wintervakantie op de Balearen

Maar je kunt natuurlijk ook in de winter voor kortere tijd op vakantie naar de Balearen gaan. En op deze manier toch even zon en licht tanken. Op de afzonderlijke vakantiepagina’s van Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera geef ik informatie en tips over wat je kunt zien en doen op deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee.

La Casita

Kleine Nederlandse vakantiehuizen-aanbieder in het achterland van de Costa del met speciaal aanbod voor  overwinteraars.

Casita Travel

Vakantiehuizen met verwarmd zwembad om te overwinteren aan de   Costa Blanca. Plus vakantiehuizen Andalusië,  Canarische eilanden en Ibiza voor wintervakantie.

Belvilla

Vakantiehuizen voor zonnige wintervakantie in Andalusië, aan de Costa Blanca, op de Balearen en de Canarische eilanden.

TUI 
Hotels en appartementen in Andalusië, aan de Costa Blanca en op de Canarische eilanden met speciale winterprijzen.

Sunweb 
22-daagse winterreizen naar de Spaanse zon met verblijf 
in hotels of appartementen in Zuid Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden. 

DeJongIntraVakanties

Appartementen in Zuid Spanje om te overwinteren aan de Costa del Sol (Andalusië) en de Costa Blanca (Alicante).

Andere mooie plekken om te overwinteren in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer