Verwen jezelf in een luxe hotel aan de Costa del Sol in Andalusië

In een luxe hotel aan de Costa del Sol, de kust van de provincie Málaga, in Andalusië kun je even helemaal ontspannen! Geniet er van heerlijke buiten- en binnenzwembaden, ontspannende wellnesscentra, uitstekende maaltijden en meer. En wil je even actiever bezig zijn, sla dan een balletje op de tennisbaan of golfbaan bij het hotel.

Ik ben op zoek gegaan naar luxe hotels aan de Costa del Sol die liggen ten westen van de stad Málaga én ten oosten van de stad, in het rustigere en minder toeristische deel van deze Spaanse Costa.

De hotels bevinden zich direct aan het strand of op maximaal 15 minuten rijden van zee. Dit zijn mijn favorieten:

Luxe hotels aan de Costa del Sol West

Puente Romano Beach resort (Marbella)

Een fantastisch 5-sterren hotel aan de Costa del Sol vind ik Puente Romano Beach Resort dat gelegen is tussen Marbella en Puerto Banus. De luxe resort is gebouwd in de typische pueblo blanco-stijl en heeft ook mede door zijn palmbomen een echte Mediterrane uitstraling.

Geniet er van een heerlijk buitenzwembad, diverse uitstekende Mediterrane restaurants, een subtropische tuin die uitkomt op het strand plus van een prachtig uitzicht op de Mediterrane zee aan de voorkant en de bergen aan de achterkant van dit hotel aan zee in Andalusië.

Verder is er een uitgebreid fitness-& wellnesscentrum, een tennisclub, een mini-club voor kleine kinderen plus een aparte ruimte om te chillen, sporten en meer voor de jeugd. Een droom voor een actieve, zon- én ontspanvakantie voor volwassenen én kinderen!!

Healthouse Las Dunas bij Estepona

Een topper voor een ontspanvakantie in Zuid Spanje vind ik ook het 5-sterren hotel Health house Las Dunas, dat gelegen is aan het strand tussen Estepona en Marbella.

In dit luxe hotel aan de Costa del Sol kun je genieten van een heerlijke infinity pool, uitgebreide wellnesscentrum plus uitstekend restaurant.

Bovendien liggen er verschillende golfbanen in de buurt, wat dit hotel in het westelijke deel van de provincie Málaga ook ideaal maakt voor een golfvakantie in Andalusië.

Finca Cortesin Hotel Golf & Spa bij Casares Costa

Even ben ik stil als ik Finca Cortesin Hotel Golf & Spa op 5 minuten rijden van het strand van Casares zie. Wat een luxe, details en verwennerij! 

Dit luxe 5-sterren hotel aan de Costa del Sol West beschikt over 2 buitenzwembaden, een uitgebreid wellnesscentrum, een 18-holes golfbaan, 2 tennisbanen, 2 paddel-tennisbanen, een strandclub met infinity pool plus 6 verschillende eetgelegenheden. Een sprookje...

Paleishotel Villa Padierna bij Estepona

Al net zo fantastisch vind ik het 5-sterren hotel Villa Padierna Palace Hotel tussen Estepona en Marbella.

Dit op een Toscaans paleis lijkend luxe hotel aan de Costa del Sol West beschikt over een groot zwembad, gigantisch wellnesscentrum, 3 18-holes golfbanen, 4 restaurants plus een seizoensgebonden strandclub.

Je overnacht in dit hotel aan zee in een kamer of een villa met eigen tuin en soms zelfs eigen zwembad. En je huisdier mag mee op vakantie. 

Kempinski Hotel Bahía Beach Resort & Spa in Estepona

Het Kempinski Hotel Bahía Beach Resort & Spa is een groot maar sfeervol hotel direct aan het strand bij Estepona.

Dit luxe hotel in het westelijke deel van de Costa del Sol beschikt over luxe kamers met balkon of terras, 3 buitenzwembaden, een uitgebreid wellnesscentrum, tennisbanen, een kinderclub plus 4 restaurants.

Een heerlijk hotel dus voor een ontspan-, strand- of kindervakantie in Andalusië.

Marbella Golf Resort & Spa bij Marbella

Of wat vind je van het 5-sterren hotel-resort Marbella Club Hotel, dat ligt aan het strand tussen Marbella en Puerto Banus en waar je verblijft in een kamer of villa met eigen tuin en evt. zwembad?

Dit luxe hotel aan de Costa del Sol West in Zuid-Spanje biedt fantastische tuinen, 2 zwembaden, een uitgebreid wellnesscentrum, 5 restaurants, een Kids club plus een gratis greenfee voor Marbella Golf Club.

Een super bestemming voor een luxe ontspan-, strand-, kinder-, of golfvakantie in Andalusië.

Hotel Ikos Andalusia bij Estepona

In mei 2020 is aan de Costa del Sol in Andalusië Spanje's eerste 5-sterren all-inclusive hotel geopend:Hotel Ikos Andalusia!

In deze kindvriendelijke resort aan zee, dat gelegen is tussen Estepona en Marbella, kun je genieten van verschillende binnen- en buitenzwembaden7 restaurants, een wellnesscentrumplus vele activiteiten voor jong en oud

Ideaal voor een ontspan-, strand- of kindervakantie in Zuid-Spanje!

Luxe hotels aan de Costa del Sol Oost

Hotel Cortijo Bravo (Velez Málaga)

Of wat zeg je van het B Bou Hotel Cortijo Bravo, een luxe hotel aan de Costa del Sol Oost, dat zich bevindt buiten Velez Málaga, op 15 minuten rijden van het strand in Torre del Mar?

Dit kleine landelijke hotel met koloniale uitstraling in Zuid Spanje telt 21 comfortabele kamers, een restaurant plus een buitenzwembad

MB Boutique hotel - Adults Only in Nerja

Ga je met zijn tweetjes op verwenvakantie naar Nerja? Dan vind ik het moderne MB Boutique hotel – Adults Only een topper. 

Sommige kamers van dit kleine luxe hotel aan de Costa del Sol in Andalusië hebben een eigen Hot Tub

En alle gasten kunnen genieten van het zonneterras met zwembad, jacuzzi’s en luxe 2-persoons ligbedden.

Let op: Om rust te garanderen is dit hotel in Zuid-Spanje alleen voor volwassenen.

Terug naar boven>>

Meer hotels aan de Costa del Sol

Lees meer over de Costa del Sol