Nomad Xperience - Glamping met outdoor activiteiten in Granada

Gesloten sinds april 2024

16 jaar lang kon je op de kleine glamping Nomad Xperience op 30 kilometer ten zuiden van Granada (Andalusië) bijzonder overnachten in vier verschillende nomaden-accommodaties.

Suppen op het Bermejales stuwmeer (Granada, Andalusië)

Toen de glamping van de Nederlandse Kalinka en haar Spaanse partner Juan in 2009 zijn deuren opende, was het een van de eerste glampings in Spanje.

Je kon er verblijven in een Indianen tipi-tent, een Mongoolse yurt, een kleurrijke zigeunerwagen of een Xiglu (=houten Iglo). Allemaal met uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada. 

Helaas heeft dit kleinschalig vakantiepark met Nederlands-Spaanse eigenaren in april 2024 zijn deuren gesloten.

Het is nog even niet duidelijk hoe de Nederlandse Kalinka plus haar Spaanse partner Juan nu verder gaan. Misschien blijven zij wél outdoor activiteiten als fietsen, klimmen, paragliden en canyoning  organiseren.

Want zij wonen in een prachtige bergachtige omgeving, in de buurt van verschillende ravijnen plus het stuwmeer van Bermejales. En ook de stranden van Salobreña, Almuñecar, Cantarrijan en La Herradura liggen op minder dan een uur rijden. Bovendien is Juan professionele berggids en snowboard trainer.

Ik probeer je hier op de hoogte te houden...

Tip! Vanwege zijn landelijke ligging is deze accommodatie in de bergen van Granada alleen bereikbaar per auto. Je kunt naar Spanje vliegen en vervolgens een auto huren. Als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan, boek dan een all-inclusive huurauto.

Misschien ook interessant

Terug naar boven>>