Chill-Outdoor: cultuur- én actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën

Chill-Outdoor is een kleine Nederlandstalige reisorganisatie die actieve vakanties én cultuurvakanties in de Spaanse Pyreneeën organiseert, rond de Ésera vallei, de Benasque vallei plus de Sierra de Guara in Aragón.

Raften met Chill-Outdoor in de Spaanse Pyreneeën

In 2010 zijn Jochum van Krimpen en Judith Vastenhout vanuit Utrecht verhuisd naar het dorpje Perarrúa aan de Ésera rivier in de Ésera vallei, in de uitlopers van de Aragonese Pyreneeën, en hebben zij Chill-Outdoor opgericht: een gastenverblijf met outdoor activiteiten voor gasten.

Beetje bij beetje gaan zij steeds meer hun omgeving bij Chill-Outdoor betrekken. Bovendien openen zij het Chill-Outdoor café plus een kleine camping. Zo groeien zij uit tot een kleine reisorganisatie die samen met lokale bedrijven, accommodaties plus restaurants cultuurvakanties én actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën organiseert.

Dit is voor mij duurzaam toerisme ten top: kleinschalig én met zo veel mogelijk voordeel voor de lokale bevolking! Om de voetafdruk van toeristen te minimaliseren, werkt Chill-Outdoor verder samen met Trees for All en gebruikt het zonnepanelen plus zoveel mogelijk lokale producten.

Actieve vakanties van Chill-Outdoor

canyoning in de Spaanse Pyreneeën

De actieve vakanties van Chill-Outdoor, die ook wel multi-avonturen vakanties genoemd worden, bestaan uit: 

 • overnachting;
 • outdoor activiteiten;
 • diverse maaltijden.

Hierbij kun je zelf kiezen waar en hoe je overnacht plus wat je wilt doen. Welke maaltijden inbegrepen zijn, is afhankelijk van de overnachting die je kiest.

De duur van een actieve vakantie bij Chill-Outdoor is in principe minimaal 5 dagen, maar van april t/m oktober is het ook mogelijk om een outdoor weekend van minimaal 3 dagen te boeken (behalve in juli en augustus).

Outdoor activiteiten

In samenwerking met lokale outdoor bedrijven organiseren Jochum en Judith van Chill-Outdoor activiteiten in de bergen voor alle leeftijden plus alle niveaus. Dus zelfs als je met kleine kinderen naar de Spaanse Pyreneeën gaat, kun je al een supergave actieve vakantie hebben!

Je kunt bij Chill-Outdoor kiezen uit de volgende activiteiten:

Via ferrata klimmen in de Spaanse Pyreneeën
 • Canyoning (vanaf 5/6 jaar)
 • Raften (va. 5/6 jaar)/ wildwaterkajakken (va. 12 jaar)/ hydrospeeden (va. 11 jaar)
 • Kajakken (vanaf 5/6 jaar)
 • Rotsklimmen/ klimmen op een via ferrata (vanaf 8 jaar en lengte van 135 cm)
 • Bergwandelen (o.a. huttentocht of ezeltocht)
 • Mountainbiken (vanaf 6 jaar), wielrennen of e-biken (va. 12 jaar en 148 cm lengte)
 • Paardrijden (vanaf 6 jaar – ponyrijden vanaf 3 jaar)
 • Parapenten (=paragliden – minimumgewicht van 30kg)

De meeste van deze begeleide outdoor activiteiten kun je van april t/m oktober doen. Maar er zijn ook activiteiten bij die je het hele jaar kunt beoefenen. Jochum en Judith vertellen je er graag meer over. Op aparte pagina's lees je alvast meer over:

*Vakantietips*

Je kunt bij Chill-Outdoor ook een huttentocht, ezeltocht, MTB-trektochtfietsvakantie op e-bike of paardrijvakantie boeken.

Outdoor cursussen

Daarnaast kun je via de kleine Nederlandse reisorganisatie Chill-Outdoor ook verschillende outdoor cursussen in de Spaanse Pyreneeën boeken, te weten:

 • een 3-daagse canyoning cursus
 • een 2/3/4-daagse cursus wildwaterkajakken
 • een cursus parapenten (=paragliding) van 5 dagen

Terug naar boven>>

Chill vakanties van Chill-Outdoor

Chill-Outdoor Café in Perarrúa (Pyreneeën Aragón)

Bij een Chill vakantie van Chill-Outdoor kun je genieten van middeleeuwse plaatsen, verlaten dorpen, kastelen en burchten, lokale specialiteiten, wijnproeverijen, vogels kijken, traditionele feesten, kuuroorden en natuurzwembaden.

Jochum en Judith hebben een prachtige cultuurvakantie van 8 dagen samengesteld die naar wens aangepast kan worden.

En voor culinaire liefhebbers verzorgen zij een 6-daagse cultuurvakantie met culinair tintje.

Terug naar boven>>

Overnachtingsmogelijkheden

Kleine camping van Chill-Outdoor in de Spaanse Pyreneeën

Wat ik zo heerlijk vind aan de cultuur- en actieve vakanties van deze Nederlandse reisorganisatie in de Pyreneeën van Aragón is dat je zelf kunt kiezen hoe je wilt overnachten.

Op de mini-camping van Chill-Outdoor, die beschikt over acht ruime staplaatsen plus vier glamping tenten, kun je met je eigen tent of caravan op vakantie komen óf verblijven in een 4/5-persoons safaritent.

Maar je kunt ook verblijven in een kleinschalig hotel, een vakantiehuis of een appartement in het dorpje Perarrúa of in de omgeving ervan.

Contact Chill-Outdoor

Heb je zin gekregen in een cultuurvakantie of actieve zomervakantie, voorjaarsvakantie of herfstvakantie in de Spaanse Pyreneeën? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Na het indienen van je aanvraag krijg je een reactie van Chill-Outdoor waarin Judith en Jochum aangeven of er nog mogelijkheden voor de door jou gewenste periode zijn. Zo ja, dan sturen ze je een link waarmee je kunt reserveren. Zo nee, dan geven ze aan wat de alternatieven zijn.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen