Chill-Outdoor: cultuur- én actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën

Chill-Outdoor is een kleine Nederlandstalige reisorganisatie die actieve vakanties én cultuurvakanties in de Spaanse Pyreneeën verzorgt. Rond de Ésera vallei, de Benasque vallei en de Sierra de Guara in Aragón.

Raften met Chill-Outdoor in de Spaanse Pyreneeën

In 2010 verhuizen Jochum en Judith naar het aan de Ésera rivier gelegen dorpje Perarrúa in de Ésera vallei, in de uitlopers van de Aragonese Pyreneeën, en richten zij Chill-Outdoor op.

Chill-Outdoor begint als gastenverblijf met outdoor activiteiten voor gasten. Maar langzaamaan gaan Jochum en Judith hun omgeving steeds meer betrekken en openen zij het Chill-Outdoor café plus een kleine camping.

Zo groeien zij uit tot een kleine reisorganisatie die samen met lokale bedrijven, accommodaties en restaurants cultuurvakanties én actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën verzorgt.

Dit is voor mij duurzaam toerisme ten top: kleinschalig én met zo veel mogelijk voordeel voor de lokale bevolking! Om de voetafdruk van toeristen te minimaliseren, werkt Chill-Outdoor bovendien samen met Trees for All en gebruikt het zonnepanelen plus zoveel mogelijk lokale producten. Met veel plezier vertel ik hier meer over de:

Actieve vakanties van Chill-Outdoor

canyoning in de Spaanse Pyreneeën

De actieve vakanties van Chill-Outdoor bestaan uit overnachting, outdoor activiteiten en diverse maaltijden*. Hierbij kun je zelf beslissen of je wilt slapen op een camping, in een vakantiehuis of in een hotel. En kiezen uit talloze outdoor activiteiten die je in de Spaanse Pyreneeën kunt doen..

Zo kun je via Chill-Outdoor bijvoorbeeld canyoningen, raften en een vía ferrata beklimmen. Maar je kunt ook een huttentocht of ezeltocht door oogverblindende berglandschappen maken. En bergbeklimmen, paardrijden, mountainbiken, parapenten of kajakken. En in de winter kun je via de Nederlandse reisorganisatie toerskiën in de Pyreneeën. 

De meeste activiteiten kun je van april t/m oktober doen. Maar er zijn ook activiteiten bij die je het hele jaar kunt beoefenen. Bovendien zijn de meeste activiteiten voor alle leeftijden en alle niveaus. Dus zelfs als je met kleine kinderen naar de Spaanse Pyreneeën gaat, kun je al een supergave actieve vakantie hebben! Jochum en Judith vertellen je er graag meer over.

Verder duurt een actieve vakantie bij Chill-Outdoor minimaal 5 dagen. Maar van april t/m oktober kun je ook een outdoor weekend van minimaal 3 dagen boeken (behalve in juli en augustus). Én je kunt via Chill-Outdoor een cursus canyoning, wildwaterkajakken of parapenten in de Pyreneeën boeken. Op de website van Chill-Outdoor vind je uitgebreide informatie over:

* Welke maaltijden inbegrepen zijn, is afhankelijk van de overnachting die je kiest.

Terug naar boven>>

Cultuurvakanties van Chill-Outdoor

Chill-Outdoor Café in Perarrúa (Pyreneeën Aragón)

Bij een cultuurvakantie van Chill-Outdoor kun je genieten van middeleeuwse plaatsen, verlaten dorpen, kastelen en burchten, lokale specialiteiten, wijnproeverijen, vogels kijken, traditionele feesten, kuuroorden en natuurzwembaden.

Voor culinaire liefhebbers hebben Jochum en Judith "De smaken van Huesca", een 6-daagse cultuurvakantie met culinair tintje, samengesteld.

Deze autovakantie kan overigens naar wens aangepast worden.

Terug naar boven>>

Overnachtingsmogelijkheden

Kleine camping van Chill-Outdoor in de Spaanse Pyreneeën

Wat ik zo heerlijk vind aan de cultuur- en actieve vakanties van deze Nederlandse reisorganisatie in de Pyreneeën van Aragón is dat je zelf kunt kiezen hoe je wilt overnachten.

Op de mini-camping van Chill-Outdoor, die beschikt over acht ruime staplaatsen plus vier glamping tenten, kun je met je eigen tent of caravan op vakantie komen óf verblijven in een 4/5-persoons safaritent.

Maar je kunt ook verblijven in een kleinschalig hotel, een vakantiehuis of een appartement in het dorpje Perarrúa of in de omgeving ervan.

Conclusie

Via de kleinschalige Nederlandse reisorganisatie Chill-Outdoor kun je niet alleen een onvergetelijke actieve zomervakantie, voorjaarsvakantie of herfstvakantie in de Spaanse Pyreneeën boeken, maar ook een actieve wintervakantie of een interessante cultuurvakantie.

Want Chill-Outdoor verzorgt het hele jaar door voor jong en oud en voor alle niveaus fantastische actieve vakanties én cultuurvakanties in de Spaanse Pyreneeën