Casa da Cabaza – boutique agriturismo in Galicië

Rust, natuur en comfort. Dit alles vind je bij de Nederlandstalige agriturismo Casa Cabaza in het binnenland van Galicië, een prachtig opgeknapte boerderij met luxe appartementen. Die duurzaamheid bovendien hoog in het vaandel draagt.

LET OP: Het is helaas niet meer mogelijk om Casa da Cabaza via Spanjevoorjou.com te boeken. Maar gelukkig zijn er nog meer heerlijke vakantiehuizen in Galicië>>

Gastenkamer B&B Casa Cabaza in binnenland Galicië (Noord Spanje)

B&B Casa Cabaza bevindt zich in het laatste huis van een bijna verlaten gehucht, in het zuiden van de provincie Lugo in Galicië (Noord Spanje). En is gevestigd in een prachtig opgeknapte boerderij met natuurstenen buiten- en binnenmuren, die ligt aan een meer, in een rustgevend heuvellandschap.

Het woonhuis, de hooizolder en de stallen van dit kleinschalig hotel in Noord Spanje zijn in eerste instantie omgetoverd in 5 comfortabele rustieke kamers, een ontbijtruimte en een gemeenschappelijke woonkamer. Plus een appartement en studio waar Sietske en Tariq wonen en werken. 

En later zijn de kamers verbouwd tot luxe appartementen. Tegenwoordig kun je er dus op vakantie komen in een van de 3 appartementen die Casa da Cabaza rijk is.

Woonkamer Casa Cabaza in Galicië
Balkon Casa Cabaza in binnenland Noord Spanje
Badkamer Casa Cabaza op platteland Galicië

Op vakantie bij Nederlanders

Sietske - Nederlandse eigenaresse van Casa Cabaza

Casa Cabaza wordt liefdevol gerund door de Nederlandse Sietske en Engelse Tariq.

In 2016 hebben zij overgenomen, toen zij op zoek waren naar een rustiger en simpeler leven op het platteland van Spanje. 

Samen met hun twee paarden, drie katten en twee honden wonen zij tegenwoordig in dit paradijsje in het Groene Spanje.

Actieve vakantie in Casa Cabaza

De aan een meer gelegen agriturismo in het binnenland van Galicië is een prachtige plek voor een actieve vakantie in Galicië.

Je kunt bijvoorbeeld kajakken op of zwemmen in het meer. En in het omliggende groene heuvellandschap kun je eindeloos wandelen, fietsen of paardrijden. 

Op een klein stuk rijden van de Casa da Cabaza bevinden zich bovendien de Courel bergen, biosfeerreservaat As Ancares en de Camino de Santiago.

En wil je even helemaal niets? Dan kun je je ook terugtrekken in de tuin en genieten van de rust en natuur om je heen.

Tip! In de buurt van Casa da Cabaza ligt een manege waar je kunt paardrijden.

Omgeving Casa Cabaza

Ik vind Casa Cabaza ook een prachtige uitvalsbasis voor een vakantie in Galicië.

Het landelijk hotelletje in Noord-Spanje ligt namelijk op ongeveer 15 minuten rijden van de historische plaatsen Monforte de Lemos (in het zuiden) en Sarria (in het noorden).

En op maximaal 1,5 uur rijden van steden als Lugo, Ourense en Ponferrada, wijngebied Ribeira Sacra, het Playa de las Catedrales strand, de Costa da Morte plus talrijke oude kloosters en kerkjes.

Spanje’s bekendste pelgrimsplaats Santiago de Compostela ligt tenslotte op 2 uur rijden van Casa Cabaza. 

Combineren met Midden/Noord- Spanje

*Autoroute door Midden-& Noord-Spanje via Casa Cabaza*

Combineer je verblijf in deze duurzame boutique agriturismo met een rondreis door Noord- en Midden-Spanje!

Zo zou je kunnen vliegen op Madrid. En van hieruit via Ávila, Salamanca plus Zamora óf via Segovia, Valladolid plus León in noordwestelijke richting rijden.

En vervolgens vanuit Casa Cabaza via Ponferrada, León plus Burgos of via Ponferrada, Oviedo plus Santander in noordoostelijke richting rijden, om terug te vliegen vanaf het vliegveld van Bilbao (Baskenland).

Terug naar boven>>