Casa da Cabaza – romantisch boutique hotel op platteland Galicië

Rust, natuur en comfort. Dit alles vind je in de Nederlandstalige B&B Casa Cabaza in het binnenland van Galicië. Een oude boerderij aan een meer, die omgetoverd is tot een klein romantisch hotel in Noord Spanje. En die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

LET OP: B&B Casa da Cabaza is tijdelijk gesloten. Maar gelukkig zijn er nog heel wat andere heerlijke hotels in Galicië om te overnachten...

Opgeknapte boerderij midden in natuur

B&B Casa Cabaza bevindt zich in het laatste huis van een bijna verlaten gehucht, in het zuiden van de provincie Lugo in Galicië (Noord Spanje). En is gevestigd in een prachtig opgeknapte boerderij met natuurstenen buiten- en binnenmuren, die ligt aan een meer, in een rustgevend heuvellandschap.

Het woonhuis, de hooizolder en de stallen van dit kleinschalig hotel in Noord Spanje zijn omgetoverd in 5 comfortabele rustieke kamers, een ontbijtruimte en een gemeenschappelijke woonkamer. Plus een appartement en studio waar Sietske en Tariq wonen en werken.

De gastenkamers op de eerste verdieping delen een balkon met uitzicht op het meer. En de grootste kamer op de eerste verdieping heeft zelfs een open haard.

Gastenkamer B&B Casa Cabaza in binnenland Galicië (Noord Spanje)
Woonkamer Casa Cabaza in Galicië
Balkon Casa Cabaza in binnenland Noord Spanje
Badkamer Casa Cabaza op platteland Galicië

Het landelijk hotelletje in Galicië heeft zijn naam overigens te danken aan de vroegere bewoonster van de boerderij, die door de dorpskinderen Tía Cabaza (=tante pompoen) werd genoemd, omdat ze altijd petticoats droeg.

Duurzaam Nederlands hotel in Galicië

Sietske - Nederlandse eigenaresse van Casa Cabaza

B&B Casa Cabaza wordt liefdevol gerund door de Nederlandse Sietske en Engelse Tariq. Die in 2016 de B&B hebben overgenomen. Omdat zij op zoek waren naar een rustiger en simpeler leven op het platteland van Spanje. 

Samen met hun twee paarden, drie katten en twee honden wonen zij tegenwoordig in dit paradijsje in het Groene Spanje. En zorgen zij ervoor dat het hun gasten aan niets ontbreekt.

Zo is er elke ochtend een vers ontbijt met zelf gebakken brood, zelf gemaakte jam en meer. Verder kun je een picknickmand meekrijgen voor onderweg.

En laat je het op tijd weten, dan kunnen zij ’s avonds ook heerlijk vegetarisch voor je koken of tapas voor je klaarmaken. De ingrediënten voor het eten komen zo veel mogelijk uit eigen tuin of zijn gekocht bij lokale boeren.

Actieve vakantie in B&B Casa Cabaza

Uitzicht vanuit Casa Cabaza in Galicië

Het aan een meer gelegen hotelletje in het binnenland van Galicië is een prachtige plek voor een actieve vakantie in Galicië.

Je kunt bijvoorbeeld kajakken op of zwemmen in het meer. En in het omliggende groene heuvellandschap kun je eindeloos wandelen, fietsen of paardrijden

Op een klein stuk rijden van de B&B bevinden zich bovendien de Courel bergen, biosfeerreservaat As Ancares en de Camino de Santiago.

En wil je even helemaal niets? Dan kun je je ook terugtrekken in de tuin en genieten van de rust en natuur om je heen.

Tip! Je kunt bij B&B Casa da Cabaza twee fietsen plus een kajak huren. En dichtbij het boutique hotel ligt een manege om te paardrijden.

Creatieve vakantie in Casa Cabaza

Hou je van fotograferen en creatief bezig zijn? Bij Casa Cabaza kun je ook terecht voor een fotografievakantie in Noord Spanje! Want Tariq is professioneel fotograaf plus kunstenaar en organiseert 2 soorten fotografie workshops: ‘zen & fotografie’ (waarbij je o.a. leert gevoel in foto's te leggen, zodat ze een bepaalde boodschap overdragen) plus fotogravure (een bijzondere print-techniek, die vergelijkbaar is met een ets).

Beide workshops kunnen op alle niveaus gegeven worden en vinden plaats in het Engels.

Heb je interesse in een creatieve vakantie bij B&B Casa Cabaza, laat dit dan in het contactformulier weten in het vakje "vragen/opmerkingen".

Omgeving Casa Cabaza

Ik vind Casa Cabaza ook een prachtige uitvalsbasis voor een vakantie in Galicië.

Het landelijk hotelletje in Noord-Spanje ligt namelijk op ongeveer 15 minuten rijden van de historische plaatsen Monforte de Lemos (in het zuiden) en Sarria (in het noorden).

En op maximaal 1,5 uur rijden van steden als Lugo, Ourense en Ponferrada, wijngebied Ribeira Sacra, het Playa de las Catedrales strand, de Costa da Morte plus talrijke oude kloosters en kerkjes.

Spanje’s bekendste pelgrimsplaats Santiago de Compostela ligt tenslotte op 2 uur rijden van Casa Cabaza. 

Cmbineren met Midden/Noord- Spanje

Als je op vakantie naar Casa Cabaza wilt gaan, kun je vanuit Nederland vliegen naar de vliegvelden van A Coruña en Santiago de Compostela in Galicië, die beiden op minder dan 2 uur rijden van dit Nederlandstalig hotel in Noord-Spanje liggen.

Maar je kunt je verblijf in dit romantisch hotel op het platteland van Galicië ook combineren met een rondreis door Noord- en Midden-Spanje. 

Zo zou je kunnen vliegen op Madrid en van hieruit via Ávila, Salamanca plus Zamora of via Segovia, Valladolid plus León in noordwestelijke richting rijden.

En vervolgens vanuit Casa Cabaza via Ponferrada, León plus Burgos of via Ponferrada, Oviedo plus Santander in noordoostelijke richting rijden, om terug te vliegen vanaf het vliegveld van Bilbao (Baskenland).

Conclusie

Ik vind het aan een meer gelegen kleine Nederlandstalige hotel Casa Cabaza in het glooiende groene binnenland van Galicië een absolute topper voor rustzoekers en natuurliefhebbers die een actieve vakantie, maar ook een cultuurvakantie in Noord-Spanje willen beleven! 

Het romantisch hotel is voor mij bovendien een prachtig voorbeeld van duurzaam toerisme, onder meer omdat de natuur gerespecteerd en de lokale bevolking betrokken wordt. Zodat iedereen er beter van wordt en ook de volgende generaties kunnen genieten van dit authentiek stukje Spanje.

*Praktische info*

  • Vanwege de ligging is een (huur)auto onmisbaar.
  • Er is internet, maar er is met opzet geen TV op de kamers.
  • Casa Cabaza is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.