En nu naar Spanje – een boek met luchtige Spanje verhalen

Overweeg je om naar Spanje te verhuizen? En ben je benieuwd hoe het is om als Nederlandstalige aan de Costa del Sol in Spanje te wonen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de avonturen van een Nederlander in Spanje? In het luchtig geschreven boek “En nu naar Spanje” schrijft Jan van der Burg in geuren en kleuren over de Spanje ervaringen van hem en zijn vrouw.

Spanje avontuur van begin tot eind

Het buitenland avontuur van Jan van der Burg en echtgenote Joyo begint in Frankrijk. Waar ze een wonen in een huis in de omgeving van Bordeaux. Ze genieten er van de warme zomers. Maar de winters vinden ze er eigenlijk te koud. Dus gaan ze op zoek naar een zonnigere plek voor de wintermaanden. En begint hun Spanje avontuur.

In het makkelijk geschreven boek “En nu naar Spanje” schrijft Jan over hun eerste zoektocht in Spanje; hoe ze terechtkomen in Estepona; plaatsen en mensen die ze bezoeken tijdens hun autoritten tussen Nederland en Zuid Spanje; en hun belevenissen in en uitstapjes vanuit Estepona. Om af te sluiten met de verkoop van hun appartement in Estepona. Hun hele Spanje avontuur van begin tot einde dus.

Eetplekken, uitstapjes en meer

Ik ben al op heel wat plekken in Spanje geweest. En ben benieuwd of Jan in zijn boek voor mij nog onbekende plekken noemt.

De culturele uitstapjes die zij in het boek maken, blijken naar plekken te gaan die ik zelf al ken. Maar die zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld naar Jerez de la Frontera, Cádiz, de Caminito del Rey en Antequera's rotsformaties in Andalusië. Of Cartagena en Calpe aan Spanje's oostkust.

Waar ik vooral van geniet in “En nu naar Spanje”, zijn de eetplekken waarover Jan in geuren en kleuren vertelt. Want Jan en Joyo houden van lekker eten en een glaasje wijn. En hebben verrassende eettentjes ontdekt: een Italiaans restaurant in Puerto Banus, allerlei Ventas op het Spaanse platteland, een tot restaurant omgebouwd stationsgebouw, een kookschool in Benahavis en meer. Hier wil ik ook naar toe!

Spanje tips

Jan sluit het boek “En nu naar Spanje” af met het hoofdstuk “Tips en Trics”. Waarbij hij advies geeft over bijvoorbeeld de uitspraak van Spaanse letters, waar je op moet letten als je een huis in Spanje gaat kopen en verkeersovertredingen. Ik kan me voorstellen dat je hier iets aan hebt als je nog geen Spaans spreekt en nog nooit een vakantiehuis buiten Nederland hebt gekocht. Voor mij zijn de tips echter bijna allemaal open deuren.

Toch heb ik zeker ook een paar goede tips en wat inspiratie kunnen halen uit de talrijke anekdotes die Jan in zijn boek over hun avonturen in Spanje omschrijft.

Conclusie

Wil je graag weten hoe het is om aan de Costa del Sol in Zuid Spanje te wonen? Of vind je het leuk om inspiratie op te doen voor je eigen Spanje avonturen? Dan is het boek “En nu naar Spanje” de moeite waard om te lezen.

Het is op een luchtige toon en in eenvoudige taal geschreven. Waardoor het voor iedereen makkelijk leesbaar is.

En nu naar Spanje zelf lezen?

Wil je het boek “En nu naar Spanje” van Jan van der Burg ook lezen? Je kunt het makkelijk en snel bestellen via bol.com:

Andere interessante boeken over Spanje