Typisch Spanje – een boek dat Spanje's cultuur van alle kanten belicht

Vind jij Spanje ook zo een fascinerend land en wil je meer te weten komen over dit fascinerende land in Zuid-Europa? Dan raad ik je aan om het boek “Typisch Spanje – rondgang door een eigenzinnig land” te lezen.

Want of je nu veel of weinig weet van Spanje, ik weet zeker dat je nog iets nieuws kunt opsteken in deze gevarieerde verhalenbundel over architectuur, kunstenaars, bijzonder plekken en meer in Spanje…

Typisch Spanje - gevarieerde verhalenbundel van Frieda Kleinjan

Gevarieerde verhalenbundel over Spanje

Het boek Typisch Spanje is namelijk een verhalenbundel waarbij uiteenlopende onderwerpen, die samen de identiteit van Spanje vormen, belicht worden.

Je vindt er verhalen over bekende én minder bekende Spaanse personen, feesten, natuurgebieden, dorpen en steden. Plus verhalen over Spaanse kerkhoven, symbolen, kunstwerken en meer. Waarbij ieder onderwerp vanuit een interessante invalshoek belicht wordt.

Wist jij bijvoorbeeld dat Ecce Homo gezien wordt als het grootste Spaanse kunstwerk van de 21ste eeuw, dat de Stier die langs vele wegen pronkt oorspronkelijk een reclamebord van Osborne was en dat er onder de stad Granada een gigantisch netwerk van tunnels, kerkers plus catacomben verborgen ligt?

En heb jij al eens gehoord van de plaatsen Malpartida de Cáceres of Marinaleda?

Ik weet al veel van Spanje af, maar heb ook nog behoorlijk wat kunnen opsteken in dit boek!

Frieda Kleinjan – auteur Typisch Spanje

Het boek Typisch Spanje is geschreven door Frieda Kleinjan. In haar jeugd heeft Frieda een paar jaar op Mallorca gewoond. De Spaanse taal en cultuur heeft haar toen zo aangesproken, dat ze later Spaans is gaan studeren om zo Spaanse boeken te kunnen vertalen. 

Inmiddels heeft ze met veel plezier heel wat boeken vertaald. Bovendien heeft zij het Mediterrane land tijdens haar vele bezoeken helemaal doorkruist op zoek naar bijzonder plekken. 

Tegenwoordig vertaalt Frieda niet meer zo veel, omdat ze liever zelf wil schrijven plus research doen over dit fascinerende land in Zuid-Europa dat haar al sinds haar jeugd aan heeft getrokken.

Illustraties in Typisch Spanje

Een mooi detail van het boek vind ik overigens dat de illustraties die je in het boek Typisch Spanje ziet getekend zijn door Frieda’s 9-jarige kleinzoon. 

Ik vind het interessant om te zien hoe een 9-jarige een bepaald onderwerp in beeld brengt. En wat moet het een bijzonder project voor oma en kleinzoon zijn geweest om op deze manier samen een boek te kunnen maken!

Conclusie

Gezien de grote variatie aan onderwerpen plus interessante invalshoek bij ieder verhaal vind ik dit boek over Spanje een absolute aanrader voor iedere Spanje liefhebber. Want voor elke Spanje liefhebber valt er wel iets nieuws te ontdekken! 

Typisch Spanje bestellen

Lijkt het je wat om het boek Typisch Spanje te lezen? Je kunt de verhalenbundel bestellen via Bol.com:

Andere interessante boeken over Spanje