Torre Nova Resort – Luxe appartementen bij wijnstreek Penedès (Catalonië)

Ik hou van kleine, duurzame en mooi gelegen vakantieverblijven in historische gebouwen! De appartementen van Torre Nova Resort in het binnenland van Catalonië zijn bij mij dan ook een schot in de roos. 

Torre Nova Resort met op de achtergrond het dorpje Torre de Claramunt

De comfortabele appartementen met Nederlandse eigenaren zijn gevestigd in een elegant, op de top van een heuvel gelegen herenhuis dat uitkijkt op het idyllische dorp plus kasteel van La Torre de Claramunt. 

Zij bevinden zich aan de rand van wijngebied Penedès, in een bosrijke omgeving op op 45 minuten rijden van Barcelona.

Vanuit het zwembad heb je bovendien een prachtig uitzicht op de zaagvormige Montserrat berg, die op 15 minuten rijden van het vakantieverblijf ligt.

Kleinschalig, duurzaam resort

Jacqueline en Geert, de Nederlandse eigenaren van Torre Nova Resort

Torre Nova is tegenwoordig een kleinschalig en duurzaam vakantieverblijf aan de rand van La Torre de Claramunt, een klein traditioneel bergdorp met kasteel in het glooiende groene binnenland van Catalonië. 

Het enorme herenhuis is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd door de jongste zoon van de markies van Claramunt op de heuvel pal tegenover het kasteel (La Torre) van het dorp, nadat de oudste zoon van de markies het kasteel had geërfd. 

Nadat het in de jaren 1980 leeg kwam te staan, is het in 2007 gekocht door de huidige Nederlandse eigenaren Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen. Zij hebben het statige gebouw zijn vroegere grandeur teruggegeven en tegelijkertijd comfort en duurzaamheid toegevoegd.

Zo maakt Torre Nova nu gebruik van zonne-energie voor warm water, vloerverwarming plus de verwarming van het zwembad in het voor- en najaar, komt het water uit een eigen bron en wordt het zwembadwater met zout in plaats van chloor schoongehouden.

Weg van het massatoerisme

Montserrat berg vanuit Torre Nova Resort

Vanaf een heuveltop aan de rand van wijngebied Penedès (provincie Barcelona) kijkt Torre Nova uit op het idyllische dorpje plus zijn kasteel en op een prachtig groen heuvellandschap dat ook wel het Toscane van Catalonië genoemd wordt.

Al bevind je je hier maar 45 minuten rijden van de drukke stad Barcelona, je merkt er totaal niets van massatoerisme en wordt er omgeven door rust plus een fantastische natuur die uitnodigt tot wandelen, fietsen en meer. Je kunt er dus werkelijk tot rust komen! 

Geniet er van de enorme tuin, het in het voor- en najaar verwarmde buitenzwembad en het fantastische uitzicht dat je vanuit je vakantiewoning op het dorp, het kasteel plus de vallei hebt. Proef verder ook het dorpsleven plus geniet van de lokale gastronomie in een van de restaurantjes in het dorp.

En verken de prachtige Penedés wijnstreek. De Montserrat berg met klooster liggen bovendien maar 15 minuten rijden van Torre Nova en de stranden van de Costa Dorada 30 minuten van dit historisch vakantieverblijf in Catalonië.

8 luxe appartementen

Een ruim en comfortabel appartement bij Torre Nova Resort

Je kunt bij Torre Nova Resort verblijven in een heerlijk ruim en comfortabel appartement (er zijn in totaal acht appartementen voor twee tot zeven personen) met hoog balkenplafond plus eigen terras of balkon, dat volledig uitgerust is en maximale privacy biedt. 

Verder delen de appartementen een prachtige grote tuin met zoutwaterzwembad, is er een kleine speeltuin voor de kleinere kinderen en is er een tafeltennistafel voor jong en oud.

Wat ik bovendien ook handig vind, is dat er een lift in het gebouw is en dat de appartementen ruime doorgangen plus geen drempels hebben, waardoor bijvoorbeeld ook rolstoelgebruikers er prima kunnen verblijven.

 Ook in voor- en najaar heerlijk

Het verwarmde zoutwaterzwembad van Torre Nova Resort

De appartementen zijn dus ideaal voor als je met zijn tweeën, met je gezin óf met een groep vrienden op vakantie naar Catalonië gaat. Ook als je minder goed ter been bent.

De meeste mensen gaan in de zomer op vakantie naar Catalonië. Maar wist je dat je er ook in het voor- en najaar heerlijk op vakantie kunt gaan? Het grote voordeel is dan bovendien dat het er een stuk rustiger is. En de appartementen van Torre Nova zijn dan aantrekkelijk geprijsd.

Bovendien zijn de comfortabele appartementen uitgerust met vloerverwarming, zodat ze in het voorjaar, het najaar en de winter heerlijk warm zijn, en wordt ook het buitenzwembad van het vakantieverblijf in het voor- en najaar verwarmd.

Bereikbaarheid Torre Nova Resort

Als je wilt, kun je vanuit Nederland of België met je eigen auto op vakantie naar Torre Nova gaan! Dit charmante vakantieverblijf in het binnenland van Catalonië ligt namelijk op 16 uur rijden van Utrecht en op ruim een half uur rijden in noordwestelijke richting vanuit Barcelona.

Maar je kunt natuurlijk ook naar Spanje vliegen en op het vliegveld een auto huren om de laatste kilometers naar Torre Nova af te leggen. Vanaf het vliegveld van Barcelona is het minder dan een uur rijden tot de vakantie-accommodatie.

Jacqueline en Geert kunnen je van een uitgebreide routebeschrijving voorzien.

Meer weten of boeken

Wil je meer weten over een vakantie bij Torre Nova of wil je er een appartement boeken? Als je onderstaand contactformulier invult, nemen Geert en Jacqueline zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen