Activiteiten op Mallorca: fietsen, klimmen, snorkelen en meer

Wat kun je veel gave activiteiten op Mallorca doen! Je kunt kiezen uit talloze watersportactiviteiten als snorkelen, duiken en peddelsurfen. Maar ook uit bergactiviteiten als klimmen of abseilen. En uiteraard kun je er ook eindeloos wandelen, fietsen en paardrijden. Of wat zeg je ervan om het Balearen eiland vanuit de lucht te bewonderen of juist het binnenste van het Spaanse eiland te verkennen?

Snorkelen op Mallorca (Balearen)

Doe hier inspiratie op over activiteiten die je tijdens je vakantie op Mallorca kunt doen. 

Want of je nu houdt van natuurbelevingen, adrenaline kiks, cultuur proeven of plezier in een waterpark, het kan allemaal op het grootste eiland van de Balearen!

Ik heb de activiteiten op gesplitst in:

Bergactiviteiten op Mallorca

Fietsen door de Serra de Tramuntana op Mallorca

Wist jij dat Mallorca één groot fietsparadijs is? Je kunt er pittige fietstochten door het Tramuntanta berggebied aan de westkust van het Spaanse eiland maken, maar ook ontspannen fietstochten door het binnenland.

Fietsen is zeker in de wintermaanden de belangrijkste activiteit op Mallorca. Maar je kunt er ook eindeloos wandelen of paardrijden.

En wil je een adrenaline kik krijgen, dan kun je er ook abseilen of aan klipspringen (cliff jumping) doen.

Tip: Je kunt de stad Palma de Mallorca ook op de fiets verkennen. Via het Nederlandse fietsbedrijf BajaBikes kun je fietsen huren om de stad op eigen houtje te verkennen. Maar je kunt ook meegaan met een Nederlandstalige fietstour door Palma.

Terug naar boven>>

Watersportactiviteiten op Mallorca

Ben jij een waterrat? Dan verveel je je niet als je op vakantie op Mallorca bent! Want je kunt er kiezen uit veel verschillende watersportactiviteiten.

Naast zwemmen in kristalhelder zeewater kun je er ook snorkelen, duiken, kajakken, aan canyoning doen en meer.

Terug naar boven>>

Dagtochten & excursies op Mallorca

Sóller

Daarnaast kun je ook prachtige dagtochten plus excursies op Mallorca maken, die je overigens eveneens via GetYourGuide kunt boeken.

Zo worden er vanaf verschillende plekken vanaf het eiland boottochten georganiseerd (bijvoorbeeld vanuit Palma de Mallorca of vanuit de haven van Alcudia). 

Maar je kunt bijvoorbeeld ook een excursie naar de grotten van Drach maken. Of een dagtocht over het eiland om een mooi beeld van dit prachtige Spaanse eiland te krijgen.

Zo kun je vanuit het zuiden een dagtocht maken naar het Tramuntana berggebied met de idyllische plaatsen Valldemosa en Sóller, maar ook vanuit het noorden een dagtocht naar de Serra de Tramuntana maken.

Tip: Verken het Tramunana gebergte vanuit de lucht tijdens een ballonvaart!

Terug naar boven>>

Kinderactiviteiten op Mallorca

Waterglijbaan in het Western Waterpark op Mallorca

Een activiteit op Mallorca die zeker bij kinderen goed in de smaak zal vallen, is verder een dag plezier in een van de waterparken die Mallorca:

  • Marineland Mallorca in Costa d'en Blanes, op 15 minuten rijden in zuidwestelijke richting vanuit Palma de Mallorca;
  • Aqualand El Arenal in El Arenal, op 20 minuten rijden in zuidoostelijke richting vanuit Palma de Mallorca;
  • Het Western Waterpark in Magaluf, op 20 minuten rijden in zuidwestelijke richting vanuit Palma de Mallorca.

Marineland Mallorca is overigens niet alleen een waterpark, maar ook een dierentuin, met dolfijnen, papegaaien en veel meer...

Een supergave kinderactiviteit op Mallorca vind ik verder ook een bezoek aan het klimbos Forestal Park bij Palma de Mallorca! Er zijn verschillende routes voor verschillende niveaus en kinderen vanaf ongeveer 6 jaar (>110cm) kunnen al deelnemen.

O ja, en houden je kinderen van tennissen, neem ze dan ook mee naar het interactieve museum van tennisspeler Rafal Nadal in zijn geboorteplaats Manacor!

Willen jullie tenslotte de stad Palma de Mallorca verkennen maar niet zo veel hoeven te lopen? Neem dan de Hop-on-hop-off bus door Palma de Mallorca, die je meeneemt langs de hoogtepunten van de stad.

Terug naar boven>>

Activiteiten op Mallorca boeken

Het merendeel van de bovengenoemde activiteiten op Mallorca kun je boeken via de gebruikersvriendelijke Nederlandstalige website van GetYourGuide. Als je via deze website boekt, kun je geboekte activiteiten tot 24 uur voor aanvang nog gratis annuleren.

Terug naar boven>>

Lees meer over Mallorca

*Tips*

Wil je het Spaanse eiland per auto verkennen, dan raad ik je aan om een auto te huren die all-risk verzekerd is.

Terug naar boven>>