Een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves met Van Dam Outdoor

Al eens gedacht aan een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves (Málaga, Andalusië), op minder dan 1,5 uur rijden van vliegveld Málaga? Met Van Dam Outdoor kun je onder professionele Nederlandstalige begeleiding mountainbiken, wandelen, rots klimmen en meer. Het Nederlandse Outdoor bedrijf organiseert zowel losse activiteiten als complete actieve vakanties in dit prachtige natuurgebied in Zuid Spanje. Solo- en groepsvakanties, maar ook speciale jongerenvakanties en gezinsvakanties.

Ik heb voor je uitgezocht welke losse activiteiten en georganiseerde vakanties het Nederlandse Outdoor bedrijf Van Dam Outdoor aanbiedt in het binnenland van Andalusië.  

Lees snel meer over Van Dam Outdoor's aanbod voor een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves in Andalusië:

Vakanties in de Sierra de las Nieves

Soorten actieve vakanties in Sierra de las Nieves

Het Nederlandse Outdoor bedrijf organiseert verschillende soorten actieve vakanties in Andalusië: 

 • MTB vakanties - met ervaren Nederlandse instructeur of alleen met GPS);
 • Yoga vakanties - in combinatie met andere outdoor activiteiten);
 • Outdoor vakanties - waarbij je op talrijke verschillende manieren de Sierra de las Nieves beleeft: op de fiets (=MTB), wandelend, via rotsklimmen, survival run en meer.
mountainbike vakantie Spanje met Van Dam Outdoor
yogavakantie Spanje met Van Dam Outdoor
actieve gezinsvakantie Spanje met Van Dam Outdoor

Duur en verblijf

Deze Nederlandstalige actieve vakanties in Andalusië zijn in principe allemaal vakanties van 6 dagen. Waarbij je verblijft in een 1-/2-persoons kamer of een gedeelde 4/5-persoonskamer in het huis van Grietje en Bert. En waarbij 3 gezonde maaltijden inclusief zijn (lunch is lunchpakket; en ’s avonds kook je met elkaar).

Wil je een langere actieve vakantie in de Sierra de las Nieves beleven? Of ergens anders verblijven tijdens je outdoor vakantie bij Van Dam Outdoor? Bespreek dan samen met Bert en Grietje wat jullie wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn voor een actieve vakantie op maat.

Actieve vakanties voor iedereen!

De actieve vakanties in de Sierra de las Nieves in het binnenland van Málaga zijn bedoeld voor iedereen! Zo organiseert Van Dam Outdoor ook specifieke:

 • single vakanties;
 • gezinsvakanties (voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar; ook 1-ouder gezinnen);
 • jongerenvakanties (van 14 t/m 18 jaar; waarbij jongeren alleen, maar toch nog onder toeziend oog op vakantie gaan);
 • actieve vakanties voor schoolgroepen;
 • actieve vakanties op maat.

Losse activiteiten in Sierra de las Nieves

Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens je vakantie in Andalusië één (of meerdere dagen) lekker actief bezig te zijn in de prachtige natuur in het achterland van de Costa del Sol.

Het Nederlandse Outdoor bedrijf biedt een groot aantal losse outdoor activiteiten in de Sierra de las Nieves aan: 

 • rots klimmen (met Nederlandse instructeur);
 • mountainbiken (met Nederlandse instructeur of alleen met GPS);
 • wandelen (o.a. de Caminito del Rey)
 • survival run op de survival baan van Van Dam Outdoor (samen met je gezin of groep vrienden)*;
 • adventure run door Sierra de las Nieves (met Nederlandse opdrachten onderweg).
rots klimmen Spanje met Van Dam Outdoor
Adventure run Spanje met Van Dam Outdoor
survival run Spanje met Van Dam Outdoor

* Je kunt ook (alleen of met meerdere mensen) komen trainen op de survival-baan van Van Dam Outdoor.

Professionele Nederlandstalige begeleiding

Van Dam Outdoor is opgezet en wordt gerund door de Nederlanders Bert en Grietje. Twee actieve Nederlanders, die verliefd op dit gebied in Andalusië werden toen Grietje er op een yoga retreat was. En al snel besloten om het Outdoor bedrijf dat Bert in Nederland runde te verplaatsen naar Zuid Spanje. 

Bert is in Nederland 6 jaar werkzaam geweest als mountainbike instructeur, survival trainer en kliminstructeur. En Grietje is in Nederland 12 jaar docent op een VMBO geweest. Waarbij ze niet alleen les gegeven heeft, maar ook leerlingen  begeleid heeft. En regelmatig sportweken georganiseerd heeft. Bovendien is zij eveneens kliminstructeur. 

Als je via Van Dam Outdoor een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves in het achterland van de Costa del Sol boekt, ben je dus verzekerd van professionele Nederlandstalige begeleiding.

Ligging Van Dam Outdoor

Het Nederlandse Outdoor bedrijf bevindt zich 5 kilometer buiten het dorpje El Burgo, op 75 minuten rijden van vliegveld Málaga, aan de noordrand van natuurpark Sierra de las Nieves. Een uitgestrekte natuurgebied met bergen, kloven, rivieren en meer in het binnenland van Andalusië. 

Het huis van Bert en Grietje, van waaruit alle activiteiten van Van Dam Outdoor georganiseerd worden, staat midden in een olijfboomgaard, kijkt uit op de imposante rotsen bij El Chorro (het beginpunt van de Caminito del Rey) en wordt omgeven door groene bossen. 

En ideale omgeving dus om te ontspannen, op te laden en actief bezig te zijn in de natuur van Zuid Spanje. 

Bereikbaarheid Van Dam Outdoor

Met auto

Van Dam Outdoor bevindt zich op 75 minuten rijden van vliegveld Málaga. Vanuit het vliegveld neem je eerst de A-7052 in westelijke richting. En vervolgens de A-357 richting Pizarra en Ardales. Bij het dorpje Zalea sla je linksaf. En neem je de A-354 richting Casarabonela en Alozaina. In Alozaina rij je tenslotte naar rechts, richting El Burgo.

Met bus

Maar je kunt ook de bus naar Van Dam Outdoor nemen. Op het vliegveld van Málaga neem je dan eerst de bus naar Málaga’s busstation Maria Zambrano (bus vertrekt elke 20 minuten).

Van hieruit neem je vervolgens de bus naar El Burgo (een busrit van 1,5 uur), waar Grietjes of Bert je ophalen.

Met taxi

Wil je liever opgehaald willen worden op vliegveld Málaga (vliegveld of stad), dan kan Van Dam Outdoor een taxi voor je regelen (kosten ca. €100).

Conclusie

Dus heb je zin in een actieve vakantie in Spanje? Dan kan ik de Nederlandstalige outdoor activiteiten en actieve vakanties van Van Dam Outdoor in de Sierra de las Nieves in Andalusië warm aanbevelen:

 • het aanbod is zeer divers;
 • de activiteiten en vakanties zijn voor alle niveaus;
 • je krijgt professionele Nederlandstalige begeleiding;
 • er zijn speciale single vakanties, gezinsvakanties en jongerenvakanties.

Meer weten of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over of een offerte aanvragen voor een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves in Zuid Spanje? Vul dan onderstaand contactformulier in. Grietje en Bert van Van Dam Outdoor nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Fietsen op de Spaanse vias verdes: voor- en nadelen

  Jan 22, 20 08:01 AM

  Via vías verdes kun je Spanje al wandelend of fietsen leren kennen. Niet alle paden zijn echter even goed. Lees de voor- en nadelen van vías verdes.

  Lees meer

 2. Hotel Ikos Andalusia – Spanje’s eerste all-inclusive 5-sterren hotel

  Jan 22, 20 05:53 AM

  Verwen jezelf in Hotel Ikos Andalusia aan de Costa del Sol, het eerste all-inclusive 5-sterren hotel in Spanje! Voor een ontspan-, strand- én kindervakantie.

  Lees meer

 3. Extremadura: het Afrika van Europa

  Jan 15, 20 06:27 AM

  Lees meer over ‘the big 5’ van Extremadura (Midden Spanje), die leven in de op Afrikaanse savannes lijkende dehesas en vlaktes met eeuwenoude steeneiken.

  Lees meer