Een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves met Van Dam Outdoor

Al eens gedacht aan een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves (Málaga, Andalusië), op minder dan 1,5 uur rijden van vliegveld Málaga? Met Van Dam Outdoor kun je onder professionele Nederlandstalige begeleiding mountainbiken, wandelen, rots klimmen en meer. Het Nederlandse Outdoor bedrijf organiseert zowel losse activiteiten als complete actieve vakanties in dit prachtige natuurgebied in Zuid Spanje. Solo- en groepsvakanties, maar ook speciale jongerenvakanties en gezinsvakanties.

Ik heb voor je uitgezocht welke losse activiteiten en complete actieve vakanties het Nederlandse Outdoor bedrijf Van Dam Outdoor aanbiedt in de Sierra de las Nieves in het binnenland van Andalusië.  

Lees snel meer over Van Dam Outdoor en het aanbod in:

Professionele Nederlandstalige begeleiding

Van Dam Outdoor is opgezet en wordt gerund door de Nederlanders Bert en Grietje. Twee actieve Nederlanders, die verliefd op dit gebied in Andalusië werden toen Grietje er op een yoga retreat was. En al snel besloten om het Outdoor bedrijf dat Bert in Nederland runde te verplaatsen naar Zuid Spanje. 

Bert is in Nederland 6 jaar werkzaam geweest als mountainbike instructeur, survival trainer en kliminstructeur. En Grietje is in Nederland 12 jaar docent op een VMBO geweest. Waarbij ze niet alleen les gegeven heeft, maar ook leerlingen  begeleid heeft. En regelmatig sportweken georganiseerd heeft. Bovendien is zij eveneens kliminstructeur. 

Dus als via Van Dam Outdoor een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves in de provincie Málaga boekt, ben je verzekerd van professionele Nederlandstalige begeleiding.

Actieve vakanties in de Sierra de las Nieves

Grietje en Bert organiseren verschillende soorten actieve vakanties in Andalusië: specifieke MTB vakanties (met ervaren Nederlandse instructeur of alleen met GPS) en Yoga vakanties (in combinatie met andere outdoor activiteiten). Maar ook Outdoor vakanties, waarbij je op talrijke verschillende manieren de prachtige natuur van de Sierra de las Nieves in het binnenland van de provincie Málaga beleeft: al fietsend of wandelend, maar ook via rotsklimmen, survival run en meer.

Je kunt met een aantal mensen komen. Maar je kunt bij Van Dam Outdoor boeken als je alleen op vakantie gaat. Voor gezinnen (met kinderen vanaf 12 jaar; ook 1-ouder gezinnen), jongeren (van 14 t/m 18 jaar) en scholen organiseert Van Dam Outdoor bovendien aparte outdoor vakanties. 

mountainbike vakantie Spanje met Van Dam Outdoor
yogavakantie Spanje met Van Dam Outdoor
actieve gezinsvakantie Spanje met Van Dam Outdoor

De actieve vakanties in de Sierra de las Nieves van Van Dam Outdoor zijn in principe allemaal vakanties van 6 dagen. Waarbij je verblijft in een 1-/2-persoons kamer of een gedeelde 4/5-persoonskamer in het huis van Grietje en Bert. En waarbij 3 gezonde maaltijden inclusief zijn (lunch is lunchpakket; en ’s avonds kook je met elkaar).

Wil je een langere actieve vakantie in de Sierra de las Nieves beleven? Of ergens anders verblijven tijdens je outdoor vakantie bij Van Dam Outdoor? Bespreek dan samen met Bert en Grietje wat jullie wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn voor een actieve vakantie op maat.

Outdoor activiteiten in Sierra de las Nieves

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens je vakantie in Andalusië een (of meerdere dagen) lekker actief bezig te zijn in de prachtige natuur van de Sierra de las Nieves. Je kunt onder professionele Nederlandse begeleiding: 

 • rots klimmen
 • mountainbiken
 • wandelen (o.a. de Caminito del Rey)
rots klimmen Spanje met Van Dam Outdoor
Adventure run Spanje met Van Dam Outdoor
survival run Spanje met Van Dam Outdoor

Daarnaast kun je samen met je gezin of met een groep vrienden een survival run op de survival trainingsbaan van Van Dam Outdoor maken.

Of een adventure run door de Sierra de las Nieves doen. Waarbij jullie met behulp van een kaart een bepaalde route diverse afleggen. En onderweg allerlei opdrachten oplossen.

Uiteraard kun je ook in je eentje trainen op de survival-baan van Van Dam Outdoor.

Ligging Van Dam Outdoor

Het Nederlandse Outdoor bedrijf bevindt zich 5 kilometer buiten het dorpje El Burgo, op 75 minuten rijden van vliegveld Málaga, aan de noordrand van natuurpark Sierra de las Nieves. Een uitgestrekte natuurgebied met bergen, kloven, rivieren en meer in het binnenland van Andalusië. 

Het huis van Bert en Grietje, van waaruit alle activiteiten van Van Dam Outdoor georganiseerd worden, staat midden in een olijfboomgaard, kijkt uit op de imposante rotsen bij El Chorro (het beginpunt van de Caminito del Rey) en wordt omgeven door groene bossen. 

En ideale omgeving dus om te ontspannen, op te laden en actief bezig te zijn in de natuur van Zuid Spanje. 

Bereikbaarheid Van Dam Outdoor

Met auto

Van Dam Outdoor bevindt zich op 75 minuten rijden van vliegveld Málaga. Vanuit het vliegveld neem je eerst de A-7052 in westelijke richting. En vervolgens de A-357 richting Pizarra en Ardales. Bij het dorpje Zalea sla je linksaf. En neem je de A-354 richting Casarabonela en Alozaina. In Alozaina rij je tenslotte naar rechts, richting El Burgo.

Met bus

Maar je kunt ook de bus naar Van Dam Outdoor nemen. Op het vliegveld van Málaga neem je dan eerst de bus naar Málaga’s busstation Maria Zambrano (bus vertrekt elke 20 minuten).

Van hieruit neem je vervolgens de bus naar El Burgo (een busrit van 1,5 uur), waar Grietjes of Bert je ophalen.

Met taxi

Wil je liever opgehaald willen worden op vliegveld Málaga (vliegveld of stad), dan kan Van Dam Outdoor een taxi voor je regelen (kosten ca. €100).

Conclusie

Dus heb je zin in een actieve vakantie in Spanje? Dan kan ik de outdoor activiteiten en actieve vakanties in de Sierra de las Nieves (Málaga, Andalusië) van Van Dam Outdoor warm aanbevelen. Het aanbod is divers en je bent er verzekerd van goede Nederlandstalige begeleiding. Bovendien biedt het Nederlandse Outdoor bedrijf ook speciale actieve gezinsvakanties en jongerenvakanties aan.

Meer weten of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over of een offerte aanvragen voor een actieve vakantie in de Sierra de las Nieves in Zuid Spanje? Vul dan onderstaand contactformulier in. Grietje en Bert van Van Dam Outdoor nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer