Wijnoogstfeesten in Castillië en Leon

Tegen de tijd dat de druiven rijp zijn om geplukt te worden, vinden er talrijke wijnoogstfeesten in Castillië en Leon, een uitgestrekte regio in Midden Spanje, plaats. In de wijngebieden van Ribera del Duero, Rueda, Toro, Cigales en meer.

Wijnoogstfeesten in Castillië en Leon (Midden Spanje)

Wil je Spanje op een andere manier beleven? Kom dan op in het najaar op vakantie naar Castillië en Leon in Midden Spanje. En neem deel aan een van de wijnoogstfeesten in deze regio ten noorden van Madrid.

Met hulp van de provincie Castillië en Leon heb ik een overzicht van wijnoogstfeesten in Castillië en Leon gemaakt. Wanneer zij ongeveer gehouden worden. En waar je kunt overnachten.

Wijnoogstfeesten in wijngebied Rueda

In wijngebied Rueda, dat bekend staat om zijn verdejo druif, vindt een drietal interessante wijnoogstfeesten plaats:

 • Het wijnoogstfeest van Rueda (begin oktober)
 • Het wijnoogstfeest van Serrada (half september)
 • Het wijnoogstfeest van La Seca (half september)

Wijnoogstfeesten in Toro

Een ander belangrijk wijngebied in Castillië en Leon is het Toro wijngebied. De wijnoogstfeesten die eind oktober in deze plaats in Midden Spanje gehouden worden, worden extra opgefleurd door Middeleeuwse feesten.

Daarnaast vinden er van half september t/m half oktober iedere zaterdag speciale activiteiten plaats op wijngoed Bodegas Pagos del Rey in Toro.

TIP! Bezoek ook Bodega Historica del Vino de Toro – een wijngoed waar je meer te weten komt over de wijngeschiedenis in Toro.

Wijnoogstfeesten in Ribera del Duero

In wijngebied Ribera del Duero, het voor mij bekendste wijngebied van Castillië en Leon, worden in talrijke plaatsen wijnoogstfeesten gehouden. En wel in:

 • Aranda de Duero (eind september)
 • Peñafiel (eind september)
 • Villanueva de Gumiel (begin oktober)
 • Quintanilla de Onésimo (half oktober)
Druiven stampen bij hotel bodega Tudanca in wijngebied Ribera del Duero in Castillië en Leon (Midden Spanje)

Daarnaast zijn er verschillende wijngoederen in dit gebied in Midden Spanje die extra activiteiten organiseren in de oogstperiode. Bijvoorbeeld:

 • Bodega Condado de Haza in Roa (eind september)
 • Bodegas Prado Rey buiten Aranda de Duero (begin oktober)
 • Bodegas Protos in Peñafiel (eind september)

Wijnoogstfeesten in Cigales

Ben je eind september op vakantie in Valladolid, ga dan naar de wijnoogstfeesten in wijngebied Cigales. Die gehouden worden in het gelijknamige dorp Cigales. Dat 15 kilometer ten noorden van de historische stad in Valladolid ligt.

Wijnoogstfeesten in Valtiendas

Een veelbelovend, relatief nieuw wijngebied in Castillië en Leon is het wijngebied van Valtiendas in het noordwesten van de provincie Segovia.

Hier wordt het jaarlijkse wijnoogstfeest half september gehouden rond de ondergrondse bodega’s van het Middeleeuwse dorpje Valtiendas.

Wijnoogstfeesten in El Bierzo

In het prachtige wijngebied El Bierzo in het noordwesten van de regio Castillië en Leon worden de wijnoogstfeesten gehouden aan het einde van de oogstperiode (meestal half oktober). En wel in het Palacio de Cañedo (Calle La Iglesia s/n, Cañedo).

TIP! Verblijf in het Palacio de Cañedo! Want het voormalige paleis in de provincies Leon, op 30 minuten rijden van de historische plaats Ponferrada, is naast wijngoed ook hotel. Met verrukkelijk restaurant...

Wijnoogstfeesten in de Sierra de Francia

In het wijngebied van de Sierra de Francia in het zuiden van de Spaanse regio Castillië en Leon wordt het jaarlijkse wijnoogstfeest gehouden op 12 oktober, tijdens de jaarlijkse feesten van het dorp San Martín de Castañar.

Hier viert men dus niet het begin, maar het einde van het druivenplukseizoen.

Wijnoogstfeesten in Arlanza

In wijngebied Arlanza, dat ligt ten noorden van wijngebied Ribera del Duero, worden naar mij bekend op twee plaatsen wijnoogstfeesten gehouden.

Namelijk in het prachtige Middeleeuwse plaatsje Covarrubias (eind september) en in het gehucht Valdecañas de Cerrato (begin oktober).

Vooral het wijnoogstfeest in Covarrubias, dat gehouden wordt tijdens de jaarlijkse feesten ter ere van de beschermheiligen van het dorp (San Cosme en San Damián) kan ik warm aanbevelen.

Wijnoogstfeesten in Tierra de León

In wijngebied Tierra de León worden de wijnoogstfeesten gehouden in Melgar de Abajo. Wil je dit wijngebied in het noorden van de regio Castillië en Leon beter leren kennen, kom dan eind september naar het wijnoogstfeest. En bezoek verschillende bodega’s en hun wijngaarden.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>


Slapen tijdens wijnoogstfeesten Castillië en Leon

Lijkt het je wat om naar een wijnoogstfeest in Castillië en Leon te gaan? Leuk! Zeker als je van plan bent om mee te feesten en wijn te drinken, is het handig als je daarna niet meer hoeft te rijden.

Dus overnacht als het kan in de plaats waar het wijnoogstfeest gehouden wordt. Of in de buurt ervan, zodat je een taxi kunt nemen.

Ik heb een paar sfeervolle slaapplekken voor je op een rijtje gezet. In plaatsen waar een wijnoogstfeest gehouden wordt. En op wijngoederen in de buurt van de wijnfeesten in Castilllië en Leon.

Pension Casa Lola in Rueda

Ben je van plan om naar de wijnoogstfeesten in Rueda te gaan? Dan kan ik het comfortabele, modern ingerichte Pension Casa Lola in Rueda aanbevelen. Vanaf het kleine hotel heb je uitzicht op wijngaarden.

Hotel Parador de Tordesillas bij Rueda

Ben je voor je bezoek aan de wijnoogstfeesten in Rueda op zoek naar een luxere slaapplek? Ga dan voor hotel Parador de Tordesillas. Het luxe Parador hotel met buitenzwembad en Spa is gevestigd in een oud herenhuis net buiten het historische plaatsje Tordesillas. En ligt 10 km ten noorden van Rueda.

Hotel Palacio Rejadorada in Toro

Ga je naar de wijnoogstfeesten in Toro? Kijk dan eens naar het centraal gelegen hotel Palacio Rejadorada in Toro. Het sfeervolle, in stijl gerenoveerde hotel in Midden Spanje is gevestigd in een vijftiende eeuws paleis. En heeft een Middeleeuwse inrichting…

Hotel Valbusenda Bodega & Spa bij Toro

Ga je voor luxe als je naar de wijnoogstfeesten in Toro gaat? En hou je van modern? Dan is Hotel Valbusenda Bodega & Spa iets voor jou. Het moderne 5-sterren hotel heeft diverse zwembaden en een fantastische Spa. Vanuit het hotel kijk je uit op de bijbehorende wijngaarden. En een taxi rijdt je in 15 minuten naar Toro.

Vakantiehuizen Casa Bodegas Marcos in Peñafiel

Wil je in stijl overnachten als je naar de wijnoogstfeesten in Peñafiel in wijngebied Ribera del Duero gaat? Dat kan in Casa Bodegas Marcos, op het wijngoed van Marcos.

Hier liggen 3 rustieke vakantiehuizen voor 4 en 6 personen. Die uitkijken op wijngaarden en het Peñafiel kasteel. Huisdieren mogen mee.

Hotel Spa Convento Las Claras in Peñafiel

Een andere bijzondere slaapplek in Peñafiel in wijngebied Ribera del Duero vind in het kloosterhotel Hotel Spa Convento Las claras in Peñafiel. Ook dit hotel kijkt uit op het kasteel van Peñafiel. Het hotel heeft een heerlijke Spa. En in de kapel van het 4-sterren hotel is een lekker restaurant gevestigd.

Hotel & Bodega Torremilanos in Aranda de Duero

Ben je van plan om naar het wijnoogstfeest van Aranda de Duero of Villanueva de Gumiel in wijngebied Ribera de Duero te gaan? En wil je overnachten in een bodega? Dat kan in hotel en wijngoed Torremilanos, een paar kilometer buiten Aranda de Duero. Een groot oud landgoed met wijngaarden, heerlijke wijnproeverijen en uitstekend restaurant.

Hotel & Bodega Area Tudanca Aranda

Je kunt tijdens de wijnoogstfeesten in Aranda de Duero of Villanueva de Gumiel in wijngebied Ribera de Duero ook overnachten op Hotel & Bodega Tudanca, een ander wijngoed buiten Aranda. Ook al ligt de bodega langs de snelweg, hier hoor en zie je niets van in het hotel. Je kijkt juist uit op wijngaarden. Groepstip: in het seizoen kun je er duiven plukken en je eigen druivensap maken…

Hotel & Bodega El Lagar de Isilla bij Aranda de Duero

Een beetje verder weg van Aranda de Duero ligt ook nog Hotel & Bodega El Lagar de Isilla. In een mini gehucht dat La Vid heet. Op 20 kilometer van zowel Aranda de Duero als Villanueva de Gumiel.

Het fantastische hotel in een oude bodega in wijngebied Ribera del Duero ligt midden tussen de wijngaarden. Een klein paradijs. Waar huisdieren zijn toegestaan.

Hotel Villa de Aranda

Verblijf je liever in het dorp zelf als je naar de wijnoogstfeesten in Aranda de Duero in wijngebied Ribera de Duero komt? Dan kan ik hotel villa de Aranda aanraden. Een schoon, modern ingericht hotel dat gevestigd is in een historisch gebouw in het centrum van het Castiliaanse dorp.

Hotel Posada de Aceña in Quintanilla de Onésimo

Wil je wijnoogstfeesten van wijngebied Ribera del Duero meemaken in Quintanilla de Onésimo? En overnachten in een bijzonder slaapplek in het dorp zelf? Dan kun je volgens mij nergens beter naar toegaan dan naar Hotel Posada de Aceña. Een 300 jaar oude meelfabriek die is omgetoverd tot modern minimalistisch hotel. Prachtig!

Hotel & Spa Castilla Termal Monasterio de Valbuena

Op minder dan 10 kilometer van Quintanilla de Onésimo ligt het verbluffende 5-sterren hotel Hotel Castilla Termal Monasterio de Valbuena. Zoals de naam al zegt is het hotel gevestigd in het klooster van Valbuena de Duero. Middenin een uitgestrekt druivenlandschap.Wat zijn historie en moderne tijd hier prachtig met elkaar verweven! En wat een prachtige Spa en buitenzwembad heeft het hotel in wijngebied Ribera del Duero!

Hotel & Bodega Abadia Retuerta LaDomaine

Al net zo geweldig vind ik het 5-sterren hotel Abadia Retuerta LaDomaine, op 5 kilometer van Quintanilla de Onésimo. Ook dit hotel is gevestigd in een prachtig opgeknapt klooster, dat midden tussen de druivenranken ligt. Ook hier kun je genieten van een geweldige Spa en zwembad, uitmuntend eten, voortreffelijke wijn uit de bijbehorende bodega en goddelijke kamers. Zeker als je met zijn tweeën op vakantie naar het Ribera del Duero wijngebied in Castillië en Leon gaat is dit een hemelse plek om te verblijven!

Hotel Pago de Trascasas bij Cigales

Wil je de wijnoogstfeesten in wijngebied Cigales van dichtbij meemaken? Hiervoor heb ik een prachtige hotel-bodega gevonden in een oude oude boerderij in het dorpje Cubillas de Santa Maria, op 10 kilometer van Cigales. De natuurstenen boerderij met ondergrondse wijnkelders en omliggende wijngaarden is tegenwoordig een klein ruraal hotel. En heeft een eenvoudige maar prachtige rustieke inrichting. Een topper!

Hotel & Bodega Palacio de Cañedo in wijngebied El Bierzo

Wil je de wijnoogstfeesten in wijngebied el Bierzo bezoeken? Dan kan ik een verblijf in Hotel & Bodega Palacio de Cañedo warm aanbevelen. Omdat het wijnoogstfeest in de bijbehorende bodega van het paleishotel gehouden wordt. En omdat het hotel in het achttiende eeuwse paleis van het dorpje Cañedo een sfeervol, uitstekend verzorgd hotel is met een warme, rustieke inrichting.


Keer terug van Wijnoogstfeesten Castillië Leon naar Vakantie Castillië Leon
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer