Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

Wil je Madrid een keer op een andere manier beleven? Neem dan de Teleférico en bekijk Madrid vanuit de lucht! De kabelbaan brengt je vanaf het centrum naar Casa del Campo, ten westen van Spanje’s hoofdstad. En biedt prachtige uitzichten!

Ik heb hier praktische informatie over de kabelbaan en het Casa del Campo park voor je op een rijtje gezet. O.a. waar je de Teleférico van Madrid vindt, hoe je er komt, hoeveel een rit met de kabelbaan van Madrid kost en wat je kunt doen in het Casa del Campo park.

Prachtig uitzicht vanuit kabelbaan Madrid

Zeker als het mooi weer is, heb je fantastisch uitzicht vanuit de Teleférico! Tijdens de 11 minuten durende rit zie je het Koninklijke Paleis, de Almudena kathedraal, de Manzanares rivier en natuurlijk het gigantische Casa del Campo park. Dat vroeger het jachtgebied van Spanje’s koninklijke familie was. En dat met zijn 1700 ha een van Europa's grootste parken is. 

De Teleferico van Madrid - prachtige rit over Casa del Campo
Met sneeuw bedekte bergtoppen ten noorden van Madrid
De vier Torens van Madrid vanuit de kabelbaan

Als je vervolgens de kabelbaan terug naar Madrid neemt, kun je bijvoorbeeld de vier torens bij de Plaza de Castilla zien, een van de herkenningspunten van Madrid.

En toen wij in januari met de Teleférico gingen, zagen we bovendien nog met sneeuw bedekte bergtoppen ten noorden van Madrid…

Waar ligt de Teleférico van Madrid

De kabelbaan van Madrid ligt op de hoek van Paseo de Pintor Rosales, calle Marqués de Urquijo en Paseo de Camoens; op 5 minuten lopen van het Palacio Real van Madrid. 

Eerste tekenen van de kabelbaan van Madrid!
Wegwijzer naar de kabelbaan van Madrid
Ingang Teleférico Madrid

Als je vanaf het paleis komt, loop je langs de tuinen van het paleis (de Jardines de Sabatini - je laat de Almudena kathedraal en het paleis achter je) in de richting van de Plaza de España. Je gaat vervolgens echter niet het plein op, maar een park in (Parque del Oeste), langs de Debod tempel (een originele tempel uit Egypte). Al snel zie je aan de linkerkant de ingang naar de Teleférico aangegeven.

Als je met de metro komt, stap je uit bij station Argüelles en loopt van hieruit de calle del Marqués de Urquijo omlaag. Aan het einde van de straat kom je uit bij het park. Zodra je oversteekt en het park inloopt, zie je al de ingang naar de kabelbaan aangegeven.

Wat kun je doen in Casa del Campo?

Het Casa del Campo park is een prachtige plek om te wandelen of fietsen. Je loopt er o.a. door een prachtig dennenbos. Met oude dennenbomen van meer dan 18 meter hoog. Die stammen met diameter van 1,8 tot 3 meter hebben en kruinen met een diameter van 6 tot 13 meter! Prachtig!

Oude dennenbomen in Casa del Campo Madrid
Koninklijk Paleis van Madrid en Almudena kathedraal vanaf het meer van Casa del Campo
Het pretpark van Madrid in Casa del Campo

In het Casa del Campo park ligt ook El Lago, d.w.z. het meer. Van hieruit kun je de Almudena kathedraal en het Koninklijke paleis van Madrid zien liggen.

Veel Madrilenen gaan lunchen bij een van de restaurantjes aan het meer. Hier kan het zeker in het weekend dus behoorlijk druk zijn. Je kunt echter ook je eigen eten meenemen en een mooi plekje vinden om te picknicken.

In het Casa del Campo liggen tenslotte ook nog het pretpark van Madrid en de dierentuin van Madrid. Wil je hier naartoe, dan zou ik echter niet de kabelbaan nemen. Omdat je dan nog behoorlijk ver moet lopen. En dus pas laat aankomt bij de dierentuin / het pretpark.

Conclusie

De Teleférico van Madrid is een leuk uitstapje voor jong en oud vanuit Madrid! Waarbij je Madrid vanaf een andere kant ziet. En vervolgens heerlijk kunt wandelen onder prachtige oude dennenbomen, picknicken en/of lunchen in een van de restaurantjes aan het meer van Casa del Campo. 

Zeker bij mooi weer een aanrader voor een kindervakantie Madrid, maar ook voor als je alleen, met zijn tweetjes of met een paar vrienden of vriendinnen een stedentrip naar Madrid maakt!

Praktische informatie

Adres: hoek Paseo del Pintor Rosales, c/ Marqués de Urquijo en Paseo de Camoens
Openingstijden: april t/m augustus dagelijks 12-20 uur; september weekend 12-20 uur; oktober t/m maart weekend 11-18 uur (\november: gesloten)
Prijs enkeltje: volwassene €4,50 | kind 4-12 jaar/volwassene 65+ €4 | kinderen jonger dan 4 jaar gratis
Prijs retourtje: volwassene €6 | kind 4-12 jaar/volwassene 65+ €5 | kinderen jonger dan 4 jaar gratis
Kaartje: te koop aan de kassa van de kabelbaan van Madrid
Duur: 11 minuten
Dichtstbijzijnde metro: Agüelles
Website: https://www.telefericomadrid.es