De Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza

Sinds 2005 rijdt er in het voor- en najaar iedere zaterdag een Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza. Een gezellige en levendige Middeleeuwse stad 150 kilometer ten oosten van Madrid. Onderweg vermaken mensen in Middeleeuwse klederdracht je met Middeleeuwse muziek en vertier. Om je vervolgens mee op avontuur te nemen in de Middeleeuwse stad in Midden Spanje.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Ik geef je hier uitgebreide informatie over deze Middeleeuwse trein in Spanje: over de periode, vertrektijden, prijs en meer.

Wat: Middeleeuwse trein (=Tren Medieval)
Waar: van Madrid Chamartín naar Sigüenza (Castillië la Mancha)
Wanneer: elke zaterdag van half april t/m eind mei & half september t/m half november

Een treinreis met Middeleeuws vermaak

Je dagje terug naar de Middeleeuwen begint al als je ’s morgens in Madrid op de trein stapt. Mensen in Middeleeuwse klederdracht heten je welkom op het perron. En troubadours, steltenlopers en jongleurs zorgen vervolgens voor Middeleeuws vertier onderweg.

Bovendien wordt je tijdens de 1,5 uur durende treinreis van Madrid naar Sigüenza getrakteerd op typische lekkernijen uit Sigüenza.

De treinreis alleen is al de moeite waard, vooral als je met kinderen op vakantie in Spanje bent!

Rondleiding door Middeleeuwse stad

Eenmaal aangekomen in Sigüenza krijg je een rondleiding langs de hoogtepunten van Sigüenza: het kasteel, de Plaza Mayor, de kathedraal, de gezellige Middeleeuwse straatjes en meer.

En kun je in een van de vele restaurants in deze Middeleeuwse stad genieten van de heerlijke gastronomie in dit gebied in Midden Spanje.

Periode en vertrektijden Middeleeuwse trein

In het voorjaar rijdt de Middeleeuwse trein iedere zaterdag in de periode van half april tot en met eind mei. En in het najaar van half september t/m half november.

De trein vertrekt om 10:05 uur ’s ochtends vanuit station Madrid Chamartín en komt om 11:25 uur aan in de gezellige Middeleeuwse stad Sigüenza.

’s Avonds vertrek je om 19:40 uur weer terug richting Madrid. Om er om 21:02 uur aan te komen op station Madrid Chamartín.

Prijs Middeleeuwse trein

In 2017 kost een kaartje voor de Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza 30€ voor volwassenen en 16€ voor kinderen (tot 13 jaar). In de prijs is inbegrepen:

 • de heen-en terugreis
 • een rondleiding met gids
 • entreeprijzen voor te bezoeken monumenten
 • het proeven van lekkernijen aan boord van de trein

Bovendien krijg je in talrijke restaurants in Sigüenza 10% korting.

Kaartjes voor Middeleeuwse trein

Lijkt het jou wat om een dagje terug naar de Middeleeuwen te reizen met deze Middeleeuwse? Je kunt van tevoren online kaartjes kopen. Let op: deze pagina is alleen in het Spaans. Kies in de rechterkolom bij fecha de salida de dag waarop je de trein wilt nemen en bij número de viajeros het aantal personen dat meegaat. En klik op comprar.

Vind je dit niet prettig, dan kun je ook kaartjes kopen op het station van Madrid Chamartín (aan het loket Ocio en Tren). Ik raad je aan om dit al de dag van tevoren te doen.


Middeleeuwse feesten in Sigüenza

Een andere manier om de Middeleeuwen te proeven in deze gezellige en levendige Middeleeuwse stad in Midden Spanje, is door naar de Middeleeuwse dagen van Sigüenza te komen. Die in het tweede weekend van juli gevierd worden.

De Middeleeuwse trein rijdt dan helaas niet. Maar je kunt wel een gewone trein van Madrid naar Sigüenza nemen. Die meerdere keren per dag rijdt.

Vakantie Sigüenza

Heb je langer de tijd? Dan is het zeker de moeite waard om een kleine vakantie in Sigüenza te houden. En van hieruit de prachtige omgeving van deze levendige Middeleeuwse stad in Castillië la Mancha te verkennen. Voor het laatste is een huurauto wel handig.

Sfeervolle accommodaties in Sigüenza en omgeving

Ben je van plan om te blijven slapen in deze Middeleeuwse stad in de buurt van Madrid? Kijk dan welke kleinschalige accommodaties in Sigüenza en in de omgeving van Sigüenza ik heb gevonden.

Andere thematische treinen in Spanje

De Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza is niet de enige thematische trein in Spanje. Zo kun je vanuit Barcelona een trein naar wijngebied Penedès nemen. En rijdt er in  Galicië een trein langs Romaanse bouwwerken in Lugo en omgeving.

Daarnaast zijn er thematische treinen in Spanje die je naar de attractieparken PortAventura (Barcelona), Ferrariland (Barcelona) en Parque Warner (Madrid) brengen. 

Kijk hier voor het aanbod van thematische treinen in Spanje.


Keer terug van Middeleeuwse trein Madrid naar Vakantie Madrid
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer