Charmante kleine campings in de regio Valencia

Kleine campings in de regio Valencia met minder dan 100 kampeerplaatsen zijn vrij schaars, maar niet geheel afwezig. Zo ligt er in het binnenland van de provincie Valencia een fantastische mini-camping met Nederlandse eigenaren op een bergtop. En ook aan de Costa del Azahar plus de Costa Blanca heb ik een paar heerlijke kleinschalige campings gevonden. Kijk je met me mee..?

Camping l'Orangeraie (Costa del Azahar)

Wat een groene, gezellige en verzorgde camping is Camping l'Orangeraie buiten het plaatsje Càlig!

Deze kleine camping in het directe achterland van de Costa del Azahar (ca. 60 staplaatsen) in het noorden van de regio Valencia ligt op 15 minuten rijden van het strand en heeft verschillende zwembaden (ook kleuterbaden), animatie in hoogseizoen plus een verschillende moderne stacaravans en glampingtenten (tipitenten)!

Dit is voor mij een perfecte kindercamping: rustig plus overzichtelijk en toch met genoeg vermaak voor de kinderen!

Camping Ribamar (Costa del Azahar)

Wat ik vooral mooi vind aan Camping Ribamar in Alcossebre is de ligging. De goed verzorgde camping aan de Costa del Azahar in het noorden van de regio Valencia bevindt zich namelijk in natuurpark Serra d'Irta en kijkt prachtig uit op de bergen.

Door het buitenzwembad, de speeltuin, het sportterrein en de animatie (in het Engels) in het hoogseizoen is deze camping in Valencia bovendien ook een prima kindercamping.

Deze vrij kleine camping aan zee heeft rond de 100 kampeerplaatsen plus een aantal moderne houten bungalows. 

Mini-camping van Casas Benalí (provinsie Valencia)

In het piepkleine dorpje Benalí, dat ligt op een bergtop in de Sierra de Enguera in het binnenland van de provincie Valencia, kun je overnachten bij Nederlanders op de kleine camping van Casas Benalí.

De kindvriendelijke rustieke camping met zwembad, restaurant en speeltuin beschikt over 6 kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers.

Een paradijs voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een actieve vakantie, ontspanvakantie of kindervakantie in Spanje!

Camping Vall de Laguar (provincie Alicante)

Zoek je een kleine en rustig gelegen camping in het achterland van de Costa Blanca? Dan kan ik Camping Bungalows Vall de Laguar warm aanbevelen!

De kleine, 75 plaatsen tellende terrassencamping bevindt zich in de Laguar vallei, op ongeveer 20 minuten rijden van de zee, en ligt midden in de natuur. In de omgeving van de camping kun je dus heerlijk wandelen en fietsen; bijvoorbeeld door de Barranco del Infierno. 

De door bergen en bossen omgeven camping in de provincie Alicante beschikt over een eigen zwembad, een bar/restaurant plus een aantal eenvoudige bungalows. En verhuurt fietsen.

Bovendien is de camping het hele jaar open én mag je je hond er mee op vakantie nemen. Een fantastische bestemming voor rustzoekers, natuurliefhebbers en overwinteraars!

Camping La Bola (provincie Alicante)

Een kleine camping in de regio Valencia die ligt in het achterland van de Costa Blanca, is ook Camping Bola buiten het plaatsje Villena.

De 24 staplaatsen tellende camping met klein zwembad is heel eenvoudig. Wat deze camping in het noordwesten van de provincie Alicante echter bijzonder maakt, is het erbij gelegen huis Casa Bola, dat gebouwd is in de vorm van een bal en waarin zich het restaurant bevindt.

Plus de fantastische rustgevende omgeving waarin de hondvriendelijke camping zich bevindt.

Terug naar boven>>

Meer sfeervolle campings in de regio Valencia

Kijk ook eens naar mijn favoriete:

Wil je nog meer campings in de regio Valencia zien? Kijk dan eens op de website van AllcampsVacanceSelect of ANWB Campings.

Andere sfeervolle accommodaties in regio Valencia

Zien en doen in de regio Valencia

Wil je weten wat je kunt zien en doen in de regio Valencia? Lees dan verder op de pagina's over een vakantie in Valencia plus een vakantie aan de Costa Blanca.

Terug naar boven>>