Bijzondere eetplekken in Bilbao (Baskenland, Noord Spanje)

Op deze pagina lees je alles over bijzondere eetplekken in Bilbao, die ik tijdens mijn vakantie in Baskenland gevonden heb. Want Bilbao heeft een voortreffelijke traditionele én innovatieve keuken, waarin traditionele smaken in een modern jasje worden gestoken.

Hou je van lekker eten, dan is een vakantie in Bilbao niet compleet zonder het proeven van de overheerlijke “pintxos” (=borrelhapjes van hoge kwaliteit). En een bezoek aan een van de haute cuisine restaurants die deze moderne stad in Noord Spanje rijk is...

Een bijzonder gerecht in een haute cuisine restaurant in Bilbao (Baskenland)

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Haute cuisine restaurants in Bilbao

Tijdens mijn vakantie in Baskenland heb ik een drietal haute cuisine restaurants in Bilbao mogen uitproberen. Het zijn voortreffelijke restaurants met een verrassende keuken, die ik stuk voor stuk warm aan kan bevelen:

Eten in sterrenrestaurant Yandiola in Bilbao (Noord Spanje)
 1. Bistró Güggenheim Bilbao - Dit haute cuisine restaurant in Bilbao is gevestigd in het Güggenheim museum. En heeft een informele uitstraling. Wij hebben er het “taster menu” gehad, met in totaal 5 kleine hapjes.
 2. Restaurante Etxanobe - Deze bijzondere eetplek in Bilbao bevindt zich op de bovenste verdieping van Palacio Euskalduna aan de Paseo de la Memoria en heeft verschillende internationale prijzen (onder andere een Michelin ster) gewonnen voor zijn voortreffelijke keuken.
 3. Yandiola restaurant - Het derde haute cuisine restaurant in Bilbao dat ik uitgeprobeerd heb bevindt zich in Alhóndiga, een vroeger wijnhuis dat tegenwoordig dienstdoet als sport- en cultuurcentrum. En serveert Baskische gerechten in een verrassend modern jasje. 

Een ander haute cuisine restaurant in Bilbao, waar ik niet heb gegeten, bevindt zich overigens in het Gran Hotel Domine. Hier kun je niet alleen genieten van fantastisch eten, maar ook van een onvergetelijk uitzicht op het Güggenheim museum...

TIP! Wil je tijdens je vakantie in Bilbao eten in een haute cuisine restaurant in Bilbao? Zoek dan ruim op tijd uit of je van tevoren dient te reserveren!

Pintxos bars in Bilbao

Wil je pintxos eten als je op vakantie in Bilbao bent? Dat kan zowel in de Zeven Straatjes in de oude binnenstad van Bilbao, als in de nieuwe Ensanche wijk. De beste pintxos bars in Bilbao vind ik:

Een prachtig opgemaakte pintxo
 • La Viña del Ensanche (in de Ensanche wijk, in calle Diputación)
 • El Globo (in de Ensanche wijk, in calle Diputación)
 • Bitoque de Albia (in de Ensanche wijk, in calle Diputación)
 • Gure Toki (In de oude binnenstad, aan de Plaza Nueva) 
 • Irrintzi (In de oude binnenstad, in calle Santa Maria)
 • Traditionele sidrería in Bilbao

  Een andere bijzondere eetplek in Bilbao is Sidrería Arriaga. Deze typisch Baskische eetplek bevindt zich in de oude binnenstad van deze stad in Noord Spanje. 

  Ook al maakt deze sidrería (=plek waar appelcider gemaakt wordt) niet zijn eigen appelcider, het schenkt wel cider uit traditionele kupelas (= gigantische houten vaten) en serveert hierbij het typische gerecht txuletón (in het Spaans: chuletón), oftewel biefstuk.

  Gastronomische vakantie Bilbao

  Maak een gastronomische vakantie naar Bilbao om de genoemde bijzondere eetplekken in Bilbao uit te proberen!

  En verken dan ook meteen de rest van deze verrassende moderne stad in Noord Spanje. Hier lees je wat je kunt zien en doen in Bilbao en welke charmante hotels Bilbao rijk is.

  Culinaire rondreis Baskenland

  Of maak een rondreis door Baskenland en andere delen van Noord Spanje. Dit kan een rondreis zijn die je zelf regelt. Maar je kunt ook een rondreis boeken, waarbij vlucht en accommodatie voor je geboekt zijn, een route uitgestippeld is en te bezoeken restaurants al gereserveerd zijn.

  De Nederlandse reisorganisatie AmbianceTravel organiseert de culinaire rondreis "Ontdek de smaken van Baskenland", waarbij je eet in een aantal van bovengenoemde sterrenrestaurants.
  Nieuwe pagina's

  1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

   Jul 14, 21 07:37 AM

   Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

   Lees meer

  2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

   Jul 02, 21 03:55 AM

   Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

   Lees meer

  3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

   Jul 01, 21 11:08 AM

   Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

   Lees meer