Bijzondere eetplekken in Bilbao (Baskenland, Noord Spanje)

Op deze pagina lees je alles over bijzondere eetplekken in Bilbao, die ik tijdens mijn vakantie in Baskenland gevonden heb. Want Bilbao heeft een voortreffelijke traditionele én innovatieve keuken, waarin traditionele smaken in een modern jasje worden gestoken.

Hou je van lekker eten, dan is een vakantie in Bilbao niet compleet zonder het proeven van de overheerlijke “pintxos” (=borrelhapjes van hoge kwaliteit). En een bezoek aan een van de haute cuisine restaurants die deze moderne stad in Noord Spanje rijk is...

Een bijzonder gerecht in een haute cuisine restaurant in Bilbao (Baskenland)

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden (naar de rest van Spanje worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden)! Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Haute cuisine restaurants in Bilbao

Tijdens mijn vakantie in Baskenland heb ik een drietal haute cuisine restaurants in Bilbao mogen uitproberen. Het zijn voortreffelijke restaurants met een verrassende keuken, die ik stuk voor stuk warm aan kan bevelen:

Eten in sterrenrestaurant Yandiola in Bilbao (Noord Spanje)
 1. Bistró Güggenheim Bilbao - Dit haute cuisine restaurant in Bilbao is gevestigd in het Güggenheim museum. En heeft een informele uitstraling. Wij hebben er het “taster menu” gehad, met in totaal 5 kleine hapjes.
 2. Restaurante Etxanobe - Deze bijzondere eetplek in Bilbao bevindt zich op de bovenste verdieping van Palacio Euskalduna aan de Paseo de la Memoria en heeft verschillende internationale prijzen (onder andere een Michelin ster) gewonnen voor zijn voortreffelijke keuken.
 3. Yandiola restaurant - Het derde haute cuisine restaurant in Bilbao dat ik uitgeprobeerd heb bevindt zich in Alhóndiga, een vroeger wijnhuis dat tegenwoordig dienstdoet als sport- en cultuurcentrum. En serveert Baskische gerechten in een verrassend modern jasje. 

Een ander haute cuisine restaurant in Bilbao, waar ik niet heb gegeten, bevindt zich overigens in het Gran Hotel Domine. Hier kun je niet alleen genieten van fantastisch eten, maar ook van een onvergetelijk uitzicht op het Güggenheim museum...

TIP! Wil je tijdens je vakantie in Bilbao eten in een haute cuisine restaurant in Bilbao? Zoek dan ruim op tijd uit of je van tevoren dient te reserveren!

Pintxos bars in Bilbao

Wil je pintxos eten als je op vakantie in Bilbao bent? Dat kan zowel in de Zeven Straatjes in de oude binnenstad van Bilbao, als in de nieuwe Ensanche wijk. De beste pintxos bars in Bilbao vind ik:

Een prachtig opgemaakte pintxo
 • La Viña del Ensanche (in de Ensanche wijk, in calle Diputación)
 • El Globo (in de Ensanche wijk, in calle Diputación)
 • Bitoque de Albia (in de Ensanche wijk, in calle Diputación)
 • Gure Toki (In de oude binnenstad, aan de Plaza Nueva) 
 • Irrintzi (In de oude binnenstad, in calle Santa Maria)
 • Traditionele sidrería in Bilbao

  Een andere bijzondere eetplek in Bilbao is Sidrería Arriaga. Deze typisch Baskische eetplek bevindt zich in de oude binnenstad van deze stad in Noord Spanje. 

  Ook al maakt deze sidrería (=plek waar appelcider gemaakt wordt) niet zijn eigen appelcider, het schenkt wel cider uit traditionele kupelas (= gigantische houten vaten) en serveert hierbij het typische gerecht txuletón (in het Spaans: chuletón), oftewel biefstuk.

  Gastronomische vakantie Bilbao

  Maak een gastronomische vakantie naar Bilbao om de genoemde bijzondere eetplekken in Bilbao uit te proberen!

  En verken dan ook meteen de rest van deze verrassende moderne stad in Noord Spanje. Hier lees je wat je kunt zien en doen in Bilbao en welke charmante hotels Bilbao rijk is.

  Culinaire rondreis Baskenland

  Of maak een rondreis door Baskenland en andere delen van Noord Spanje. Dit kan een rondreis zijn die je zelf regelt. Maar je kunt ook een rondreis boeken, waarbij vlucht en accommodatie voor je geboekt zijn, een route uitgestippeld is en te bezoeken restaurants al gereserveerd zijn.

  De Nederlandse reisorganisatie AmbianceTravel organiseert de culinaire rondreis "Ontdek de smaken van Baskenland", waarbij je eet in een aantal van bovengenoemde sterrenrestaurants.
  Nieuwe pagina's

  1. Rust, comfort en zwembad in vakantiehuis van La Casita (Andalusië)

   Oct 23, 20 09:07 AM

   Een rustige vakantie in Andalusië? Kik dan eens naar de landelijke vakantiehuizen met zwembad van La Casita op 30-60min rijden van de Costa del Sol stranden.

   Lees meer

  2. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

   Oct 20, 20 07:40 AM

   Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

   Lees meer

  3. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

   Oct 19, 20 08:03 AM

   De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

   Lees meer