Silken Gran Hotel Domine Bilbao-  verblijf in een kunstwerk!

Silken Gran Hotel Domine Bilbao ligt in Bilbao tegenover het beroemde Güggenheim museum. Als je de kans hebt, moet je hier zeker eens in verblijven.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Het 5-sterren design hotel is ontworpen door de Spaanse architect Javier Mariscal en is één groot modern kunstwerk! Een kunstwerk dat vanaf het dakterras bovendien een spectaculair uitzicht op het Güggenheim museum heeft.

Het door Javier Mariscal ontworpen trappenhuis in Silken Gran Hotel Domine Bilbao

Als ik door dit 5-sterren design hotel in Bilbao loop, heb ik het gevoel dat ik in één gigantisch modern kunstwerk ben beland.

Overal om me heen zie ik de hand van de Spaanse architect Mariscal terug, met prachtige details: In het trappenhuis dat op een slak lijkt, in de cocktailbar met pilaren die dansende benen voorstellen en met prachtige felle stoelen, en in de schilderijen van Mariscal die door het gehele hotel te zien zijn. Wat een fascinerend geheel!

Met een vleugje Philippe Starck

Een door Philippe Starck ontworpen badkamer

Dit fascinerende geheel wordt nog aangevuld met een vleugje Philippe Starck. Deze bekende Franse architect en ontwerper heeft namelijk de badkamers van Gran Hotel Domine Bilbao ontworpen.

Een moderne, strakke, functionele combi van badkuip en douche naast elkaar, op een houten vlonder. Ik was ervan onder de indruk hoe praktisch en tegelijkertijd mooi en stijlvol het bad-&douchgedeelte was!

Philippe Starck heeft overigens nog een ander kunstwerk in Bilbao op zijn naam staan. Dat is El Alhondiga: een voormalige wijnopslagplaats, die verbouwd is tot Cultureel, Sport & Ontspannings centrum met vele verschillende faciliteiten. Van bibliotheek in de kelder tot zwembad op het dak...

Diverse eet- & drinkgelegenheden

Splash&Crash bar in Gran Hotel Domine Bilbao

Het Gran Hotel Domine Bilbao hotel heeft verschillende eet- & drinkgelegenheden. Op de begane grond bevinden zich het café “Le Café Metropol” en de cocktailbar “Splash & Crash”.

Het café is de gehele dag geopend, van 8 uur ´s ochtends tot 12 uur ´s nachts. Hier kan men terecht voor snelle doch kwalitatief goede maaltijden.

De cocktailbar, - een van de meest typerende vertrekken van Mariscal in het design hotel-, gaat om 18 uur open.

Wil je genieten van de verfijnde Baskische keuken? Dan kan je terecht in Restaurant Doma, waar Martin Berasategui, -een kok met maar liefst 7 Michelin sterren-, de scepter zwaait. Via vele kleine gerechten ervaar je hier de innovatieve keuken van Baskenland.

Een Dakterras met spectaculair uitzicht

Spectaculair uitzicht op Güggenheim museum vanaf het dakterras

Je begint de dag goed, met een ontbijt op het dakterras van het design hotel. Een dakterras met spectaculair uitzicht, dat de toepasselijke naam “Buenas Vistas”, oftewel “Goede Uitzichten” draagt.

Het moderne, minimalistische dakterras biedt namelijk een ongelofelijk uitzicht op het Güggenheim museum en op de Nervión rivier. Het stijlvolle dakterras is een deel van Restaurant Doma. Dus ´s avonds kan je er dineren, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. 

Onderdeel van het Baskische Silken Hotels

Gran Hotel Domine Bilbao maakt deel uit van de Silken Hoteles groep, een Baskische hotelketen met hotels door heel Spanje.

Het design hotel in Bilbao is het eerste 5-sterren hotel van Silken Hoteles. In Madrid heeft Silken Hoteles ook een design hotel: Puerta América Madrid. Een meesterwerk dat 19 internationale top architecten en designers samenbrengt.

Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid.


Keer terug van Silken Gran Hotel Bilbao naar Vakantie in Bilbao
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer