Silken Gran Hotel Domine in Bilbao -  een modern kunstwerk

Het luxe Silken Gran Hotel Domine Bilbao is een prachtig design hotel in Bilbao dat bovendien pal tegenover het Güggenheim museum ligt! Ideaal voor als je lekker lang van het wereldberoemde museum wilt genieten. Want wat een fantastisch uitzicht op het museum heb je vanaf dit design hotel in Baskenland (Noord-Spanje)!

Ik beloof je dat een verblijf in dit hotel een ervaring is die je niet snel zult vergeten...

Design hotel ontworpen door Mariscal

Het 5-sterren design hotel is ontworpen door de Spaanse architect Javier Mariscal en is één groot modern kunstwerk! Een kunstwerk dat vanaf het dakterras bovendien een spectaculair uitzicht op het Güggenheim museum heeft.

Het door Javier Mariscal ontworpen trappenhuis in Silken Gran Hotel Domine Bilbao

Als ik door dit 5-sterren design hotel in Bilbao loop, heb ik het gevoel dat ik in één gigantisch modern kunstwerk ben beland.

Overal om me heen zie ik de hand van de Spaanse architect Mariscal terug, met prachtige details: In het trappenhuis dat op een slak lijkt, in de cocktailbar met pilaren die dansende benen voorstellen en met prachtige felle stoelen, en in de schilderijen van Mariscal die door het gehele hotel te zien zijn. Wat een fascinerend geheel!

Met een vleugje Philippe Starck

Een door Philippe Starck ontworpen badkamer

Dit fascinerende geheel wordt nog aangevuld met een vleugje Philippe Starck. Deze bekende Franse architect en ontwerper heeft namelijk de badkamers van Gran Hotel Domine Bilbao ontworpen.

Een moderne, strakke, functionele combi van badkuip en douche naast elkaar, op een houten vlonder. Ik was ervan onder de indruk hoe praktisch en tegelijkertijd mooi en stijlvol het bad-&douchgedeelte was!

Philippe Starck heeft overigens nog een ander kunstwerk in Bilbao op zijn naam staan. Dat is El Alhondiga: een voormalige wijnopslagplaats, die verbouwd is tot Cultureel, Sport & Ontspannings centrum met vele verschillende faciliteiten. Van bibliotheek in de kelder tot zwembad op het dak...

Diverse eet- & drinkgelegenheden

Splash&Crash bar in Gran Hotel Domine Bilbao

Het Gran Hotel Domine Bilbao hotel heeft verschillende eet- & drinkgelegenheden. Op de begane grond bevinden zich het café “Le Café Metropol” en de cocktailbar “Splash & Crash”.

Het café is de gehele dag geopend, van 8 uur ´s ochtends tot 12 uur ´s nachts. Hier kan men terecht voor snelle doch kwalitatief goede maaltijden.

De cocktailbar, - een van de meest typerende vertrekken van Mariscal in het design hotel-, gaat om 18 uur open.

Wil je genieten van de verfijnde Baskische keuken? Dan kan je terecht in Restaurant Doma, waar Martin Berasategui, -een kok met maar liefst 7 Michelin sterren-, de scepter zwaait. Via vele kleine gerechten ervaar je hier de innovatieve keuken van Baskenland.

Dakterras met spectaculair uitzicht

Spectaculair uitzicht op Güggenheim museum vanaf het dakterras

Je begint de dag goed, met een ontbijt op het dakterras van het design hotel. Een dakterras met spectaculair uitzicht, dat de toepasselijke naam “Buenas Vistas”, oftewel “Goede Uitzichten” draagt.

Het moderne, minimalistische dakterras biedt namelijk een ongelofelijk uitzicht op het Güggenheim museum en op de Nervión rivier. Het stijlvolle dakterras is een deel van Restaurant Doma. Dus ´s avonds kan je er dineren, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. 

Onderdeel van Baskische Silken Hotels

Gran Hotel Domine Bilbao maakt overigens deel uit van de Silken Hoteles groep, een Baskische hotelketen met hotels door heel Spanje. En is het eerste 5-sterren hotel van Silken Hoteles.

Wil je in Madrid op vakantie in een design hotel? Kijk dan eens naar het Puerta América Madrid Hotel van Silken Hoteles. Dit is een meesterwerk dat 19 internationale top architecten en designers samenbrengt.

Gran Hotel Domine Bilbao boeken?

Lijkt het je wat om je tijdens je vakantie in Bilbao te verwennen in dit luxe design hotel tegenover het Güggenheim museum? Je kunt het hotel boeken via Booking.com.