Restaurant la Tahona in Frigiliana – genieten van uitzicht, eten en gastvrijheid

Toen we in het Zuid Spaanse bergdorp Frigiliana op huizenjacht waren, hebben we gegeten in een klein familie restaurant met eenvoudig maar heerlijk dakterras. We waren meteen weg van de gastvrijheid, het eten en het uitzicht. En waren benieuwd wat onze meiden ervan zouden vinden.

Nu we met de kinderen op vakantie in Andalusië zijn, zijn we teruggegaan naar Eduardo en Maria’s restaurant in Frigiliana. Benieuwd wat wij en onze kids ervan vonden? Lees dan snel verder!

Café restaurant la Tahona boven in het witte bergdorp Frigiliana

Een spannende weg naar het dakterras

Restaurant La Tahona in Frigiliana ligt behoorlijk hoog in het oude deel van het witte bergdorp in Andalusië. Om er te komen, gaan we vanuit de calle Real (de hoofdstraat van Frigiliana) het trappenstraatje El Zacatin omhoog.

Het begin van trappenstraatje El Zacatin, waar familierestaurant La Tahona aanligt.

Dan staan we voor de ingang van de oude bakkerij van Frigiliana. En kan de “klimtocht” door het restaurant beginnen: een trap op naar de bar, vervolgens een trap op naar het eerste eetzaaltje van het restaurant, dan nog een trap op naar het tweede eetzaaltje, van hieruit een trap op naar buiten en dan nog een laatste trap op naar het dakterras. 

De meiden vinden het een spannend tochtje, waarbij hun nieuwsgierigheid bij iedere traptrede toeneemt…

Kindermenu en tekenen voor de kids

Op het dakterras aangekomen, vinden we een tafeltje met prachtig uitzicht over het bergdorp aan de Costa del Sol. Al snel komt Eduardo met de menukaart. En Maria met tekenpotloden voor de meiden. Ze betrekken de meiden, stellen hen vragen en maken grapjes met hen. Leuk!

Genieten van lekker eten en goed uitzicht in La Tahona in Frigiliana (Malaga, Andalusië, Zuid Spanje)

En het eten voor de kinderen? Dat is ook prima. Er is een kindermenu met frietjes, kip-nuggets en kroketjes, waar de meiden van smullen. En ook de tapas die wij bestellen, vinden gretig aftrek bij de kinderen: aubergines met rietsuikerstroop (berenjenas con miel de caña), garnalen ingerold in aardappelslierten (crujiente de patata y langostinos) en kippenvleugeltjes met rietsuikerstroop (alitas de pollo con caña de miel). Jammie!

De steenoven van de voormalige bakkerij

Als we al het lekkere eten hebben opgesmikkeld, is het tijd om te betalen. Dit moet helemaal beneden, in de bar. Begrijpelijk, want het zijn toch wel heel veel trappen die Eduardo of Maria anders op en af moeten met rekening, geld en wisselgeld.

Muntje gooien in steenoven van vroegere bakkerij La Tahona

Aan het einde van de bar staat de oude steenoven (la Tahona), waar het café restaurant in het bergdorp in Zuid Spanje naar vernoemd is. Tegenwoordig wordt de oven niet meer gebruikt om brood in te bakken, maar als “wens-put” (als je er een muntje in gooit, kom je nog een keer terug naar Frigiliana, net zoals bij de Trevi fontein in Rome). En als attractie voor (kleine) kinderen. Die van dichtbij een kijkje in de oven mogen nemen.

Cocktails

Je kunt er overigens ook voor een prima prijs heerlijke cocktails bestellen. Ik kan me helemaal voorstellen om op een heerlijke warme zomeravond op het dakterras van café restaurant La Tahona te genieten van een heerlijke Piña Colada. Terwijl een verkoelend briesje langs mijn gezicht waait. En ik wegdroom bij het prachtige uitzicht over Frigiliana…

Conclusie

Het rustieke, Spaans ingerichte familie restaurant La Tahona in Frigiliana is een schot in de roos voor onze familie. Eduardo en Maria laten gasten zich thuis voelen in hun kleine restaurant. En zorgen goed voor hen met eenvoudig, maar uitstekend eten, zonder veel poespas.

Restaurant la Tahona in Frigiliana - goedgekeurd voor en door kinderen;)

In de zomer is het dakterras ook een heerlijke plek om te genieten van een cocktail. Alleen als je slecht ter been bent, dan is dit restaurant met zijn vele trappen niet erg handig.

Praktische info restaurant La Tahona

Adres

Het adres van het kleine familie restaurant met gezellig dakterras in Frigiliana is El Zacatin 28.

Openingstijden 

De openingstijden van café restaurant La Tahona verschillen nogal gedurende het jaar. Grofweg gelden de volgende openingstijden:

 • In de zomer alleen ’s avonds (vanaf ongeveer 18.30 uur tot 23 uur);
 • Van november tot Pasen 13-18 uur;
 • September-oktober en tussen Pasen en juni van ongeveer 12.00 tot 15.30 uur en van 18.30 tot 21.30 uur. 

Keer terug van Restaurant La Tahona naar Ria's belevenissen
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. De Lecrin vallei in Granada (Andalusië): de Vallei van Geluk

  Apr 01, 20 10:12 AM

  De Lecrin vallei dichtbij Granada, de Sierra Nevada én de Costa Tropical: prachtige uitvalsbasis voor een Andalusië vakantie met cultuur, natuur én strand…

  Lees meer

 2. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 3. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer