El Torreon 109 – comfortabele B&B in Frigiliana (Zuid Spanje)

Midden in het historische centrum van wit bergdorp Frigiliana in Andalusië is sinds 2017 de luxe B&B El Torreon 109 gevestigd. Een comfortabele bed en breakfast in een prachtig opgeknapt oud pand. Met 6 unieke kamers en een dakterras met buitenzwembad en betoverend uitzicht. Ideaal voor een romantische vakantie voor twee in Frigiliana.

Een van de drie suites van de luxe B&B El Torreon 109 in Frigiliana (provincie Malaga)

Luxe B&B in Frigiliana

B&B El Torreon 109 is een luxe bed en breakfast in Frigiliana. Die in juli 2017 zijn deuren heeft geopend in Calle Real 109, de hoofdstraat die door het oude centrum van het Moorse dorpje kronkelt. En die gerund wordt door Maria, Isaac en Sara Navas. Die een privé woning heeft weten om te bouwen in zes paradijselijke 2-persoons kamers. Waarvan drie standaard kamers en drie suites met aparte zithoek.

Een van de drie standaard kamers van de comfortabele B&B El Torreon 109 in Frigiliana (Andalusië)

Iedere kamer heeft zijn eigen unieke inrichting. Die een combinatie is van modern en rustiek. Waarbij diverse elementen van de originele woning behouden zijn gebleven.

Men zegt overigens dat El Torreon vroeger een graanschuur is geweest. Al heb ik hierover geen officiële informatie kunnen vinden.

Dakterras met zwembad en droomzicht

Niet alleen de kamers van B&B El Torreon 109 vind ik fantastisch. Een andere absolute topper van deze comfortabele B&B in Frigiliana vind ik het dakterras.

Vanaf het dakterras kun je genieten van een overweldigend uitzicht op het Axarquía gebied. En …. afkoelen in een heerlijk buitenzwembad. Geweldig!

Afkoelen en wegdromen in het zwembad op het dakterras van B&B Torreon 109 in Zuid Spanje

Moderne sleuteloverdracht

De familie Navas heeft voor een moderne manier van sleuteloverdracht gekozen. Die beide partijen meer vrijheid geeft.

Via email ontvang je van tevoren een bericht waar jouw kamer ligt, waar je de sleutel kunt vinden en hoe je de box met de sleutel van jouw kamer open krijgt. Zo kun je aankomen wanneer je wil.

B&B El Torreon 109 ligt in de Calle Real, de hoofdstraat die kronkelt door het Moorse dorpje Frigiliana

Ontbijt in gemeenschappelijke keuken

Inchecken doe je vervolgens de volgende ochtend. Als de familie Navas in de gemeenschappelijke keuken van de luxe B&B in Frigiliana zorgt voor een heerlijk ontbijt.

Het is overigens niet de bedoeling dat je zelf kookt in de keuken. Maar dat is ook niet nodig, want je vindt meer dan 40 restaurants en bars in Frigiliana, waar je voortreffelijk kunt eten.

Genieten van een heerlijk ontbijt n de gezellige keuken van B&B El Torreon 109 in Frigiliana

Ideaal voor romantische vakantie voor 2

Dus ben je op zoek naar een sfeervolle accommodatie voor als je met zijn tweetjes op vakantie naar Frigiliana gaat? Dan vind ik B&B El Torreon 109 een absolute aanrader! De luxe bed en breakfast met buitenzwembad in Frigiliana is uniek ingericht en tip top verzorgd. Ligt midden in het historische centrum van het witte bergdorp in het oosten van de provincie Malaga. En wordt omgeven door heerlijke restaurants.
Nieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer