Comfortabele wintersportcampings in de Spaanse Pyreneeën

Wil jij op wintersportvakantie in de Spaanse Pyreneeën? Overweeg dan ook eens om naar een camping te gaan! Want zowel in Catalonië als in Aragon vind je campings met comfortabele bungalows met verwarming en soms ook een gezellige kachel. Waar je ook in de winter heerlijk verblijven kunt.

Verneda Mountain Resort: comfortabele wintercamping in de Spaanse Pyreneeën

Het zijn veelal charmante kleine campings, die prachtig gelegen zijn in een vallei en/of aan een rivier. En die vaak liggen in de buurt van een skigebied.

En uiteraard kun je in de omgeving van deze campings niet alleen skiën of snowboarden in de winter, maar ook langlaufen of wandelen met sneeuwschoenen. 

Bovendien kun je bij campings die aangesloten zijn bij ACSI korting krijgen als je een ACSI Campingcard hebt. Dit kan inmiddels bij meer dan 500 campings in Spanje.

Op deze pagina deel ik mijn favoriete wintersportcampings in de Spaanse Pyreneeën met je. En op een andere pagina vertel ik meer over verschillende skigebieden in dit uitgestrekte berggebied op de grens van Spanje en Frankrijk. 

De 6 mooiste wintersportcampings in de Spaanse Pyreneeën

Camping la Mola (Espot, Catalonië)

Wintersportcamping La Mola in de Spaanse Pyreneeën

Zoek je een camping voor een wintersportvakantie (met skiën of langlaufen) in skigebied Espot? Dan vind ik Camping la Mola een aanrader. 

Deze vrij kleine wintersportcamping in de Spaanse Pyreneeën ligt op 5 minuten rijden van skigebied Espot, in het nationale park Aigüestortes. 

En beschikt over een aantal luxe bungalows met verwarming, die ideaal zijn voor een wintersportvakantie.

Verder heeft deze prachtig gelegen natuurcamping in het noordoosten van Spanje een, spellenkamer en een bar/restaurant. 

Nou Camping Bungalows (Àneu vallei, Catalonië)

Winter bij Camping Bungalows Nou in de Spaanse Pyreneeën

Een mooie en prachtig gelegen camping in de buurt van skigebied Pallars vind ik Nou Camping Bungalows, die gelegen is aan een riviermeer in de Àneu vallei, dichtbij natuurpark Aigüestortes. 

Deze vrij kleine natuurcamping in de Catalaanse Pyreneeën (168 plaatsen) heeft een spelletjes-ruimte, restaurant en comfortabele houten bungalows met verwarming.

In de zomer kun je er bovendien vissen in het meer en kun je even verderop kano's huren plus zwemmen in het meer.

Een leuke camping dus voor een wintersportvakantie in Spanje, ook met kinderen.

Verneda Camping Mountain Resort (Arán vallei, Catalonië)

Verneda Mountainresort: comfortabele wintercamping in de Spaanse Pyreneeën

Een andere heerlijke wintersportcamping in de Spaanse Pyreneeën vind ik de aan de Garona rivier in de Arán vallei gelegen camping Verneda Camping Mountain Resort.

De camping ligt dichtij skigebied Baqueira-Beret. En beschikt over prachtige bungalows (standaard en DeLuxe), geschakelde hutten (cabañas) en vakantiehuizen (Borda Suite). Met verwarming, gezellige kachel én denkens om gezellig onder te kruipen.

Bovendien is er een recreatieruimte met verschillende tafelvoetbal- en biljarttafels en een prima restaurant.

En in de omgeving van deze wintercamping kun je ook op sneeuwschoenen wandelen of op avontuur gaan in een hondenslee.

Camping Can Fosses (Ribes vallei, Catalonië)

Wintercamping Can Fosses in de Spaanse Pyreneeën

Hou je van kamperen bij de boer? Kijk dan eens naar Camping Masía Can Fosses in Planoles in de Ribes Vallei, op 19 kilometer van skigebied Vall de Núria.

Wat een gezelligheid straalt deze kleine camping in de Spaanse Pyreneeën uit! De camping bevindt zich bij een boerderij waar biologische veeteelt wordt bedreven.

En beschikt over een aantal comfortabele houten bungalows met verwarming.

Bovendien is er een gezellige multifunctionele ruimte met open haard, biljarttafel, tafelvoetbaltafel en speelhoek. Die eveneens dienst doet als restaurant.

Ook in de winter is het er dus heerlijk vertoeven!

Camping-Bungalows La Borda d´Arnaldet (Benasque vallei, Aragon)

Bungalows op wintercamping Borda d'Arnaldet in de Spaanse Pyreneeën

Een heerlijke wintersportcamping in de Benasque vallei vind ik Camping-Bungalows La Borda d’Arnaldet. 

Deze verzorgde, vrij kleine camping in de Spaanse Pyreneeën (191 plaatsen) is prachtig gelegen aan de Esera rivier, op 15 kilometer van het Aramón-Cerler skigebied.

En heeft comfortabele bungalows met verwarming plus een restaurant.

Een heerlijke plek dus voor een wintersportvakantie in het noordoosten van Spanje.

Camping Gavín (skigebied Panticosa, Aragon)

Camping Gavin (Spaanse Pyreneeën) in de winter

En dan is er nog camping Gavín bij het pittoreske plaatsje Biescas (provincie Huesca, Aragón), die 19 kilometer van skigebied Panticosa en 24 kilometer van natuurpark Ordesa y Monte Perdido ligt.

Op deze vrij kleine wintersportcamping in de Spaanse Pyreneeën kun je verblijven in een bungalow of appartement met verwarming.

Verder is er een binnenspeelruimte voor kinderen en kun je er ook eten in een restaurant.

ACSI-campings in de Spaanse Pyreneeën

Nou camping in de Pyreneeën van Catalonië - een van de vele ACSI campings in Spanje

Wist je dat er in de regio's Aragon en Catalonië bijna 60 campings aangesloten zijn bij ACSI Eurocampings

Op al deze campings krijg je in het laagseizoen korting als je een ACSI campingkaart (CampingCard ACSI) hebt. Dit kan een échte kaart zijn, maar ook een digitale kaart: de zogenaamde CampingCard ACSI Digitaal.

Met beide kaarten krijg je van de deelnemende campings dan ook uitgebreide informatie over het aantal staplaatsen, de faciliteiten, wanneer de campings open zijn, of en waar honden toegestaan zijn en meer.

Op de website van Eurocampings kun je zien welke ACSI campings in de Spaanse Pyreneeën liggen (in het noorden van de regio's Catalonië en Aragon):

Terug naar boven>>