Tapas smullen tijdens Wereld Tapas Dag

Een keer per jaar worden Spaanse tapas wereldwijd extra in het zonnetje gezet. Dit gebeurt tijdens de Wereld Tapas Dag. Die in 2017 gehouden wordt op 15 juni.

Van 12 t/m 18 juni kun je in veel restaurants en wijnlokalen in Nederland smullen van speciale tapas menu’s.

In 2017 wordt Wereld Tapas Dag wordt gehouden op 15 juni

Wat: Wereld Tapas Dag
Wanneer: derde donderdag van juni
Waar: in talrijke restaurants, wijnlokalen en eetwinkels in Nederland

De opmars van Spaanse tapas

Ga je op vakantie naar Spanje, dan zie je in vrijwel iedere bar tapas staan. Er zijn zelfs speciale tapas bars. En restaurants hebben tapas opgenomen in hun menukaart.

Want tapas eten is een gezellige manier van samen zijn en samen eten. En een handig tussendoortje. Iets wat niet alleen Spanjaarden vinden. Dit is te zien aan de tapas bars die in Europa en de rest van de wereld als paddenstoelen uit de grond rijzen.

Wereld Tapas Dag & Nationale Tapas Week

Om nog meer bekendheid aan de Spaanse tapas te geven, vindt er op 15 juni aanstaande de Wereld Tapas Dag plaats. Ook in Nederland.

In Nederland wordt zelfs een Nationale Tapas Week gehouden. Die dit jaar plaatsvindt van 12 t/m 18 juni. Vele restaurants en wijnlokalen bieden deze dagen speciale tapas menu’s of kortingen aan.

De Tapas Week zal dit jaar afgesloten worden in restaurant Valenzia in Eindhoven. Het nieuw restaurant van Adrián Zarzo, die eveneens eigenaar is van Michelin restaurant Zarzo in Eindhoven.

Andere activiteiten rond Wereld Tapas Dag

Daarnaast worden er rond Wereld Tapas Dag in talrijke wereldsteden wedstrijden, proeverijen en kookdemonstraties gehouden.

In Nederland worden in het kader van Wereld Tapas Dag onder andere de volgende activiteiten georganiseerd:

 • een Nationale Tapas Wedstrijd
 • de verkiezing Tapaswijnen van het Jaar
 • de competitie van Beste Tapas Restaurant

TIP! Je kunt meebeslissen wat het Beste Tapas Restaurant wordt. Dit kan online. Je maakt dan kans op een gratis tapas diner voor 2 personen.

Deelnemende restaurants WereldTapasDag

Wil je weten welke restaurants in Nederland meedoen aan Wereld Tapas Dag? Klik dan op het overzicht van deelnemende restaurants, wijnlokalen en eetwinkels. Wel even helemaal naar beneden scrollen.

Het hele jaar door tapas eten in Nederland

Gelukkig kun je niet alleen op Wereld Tapas Dag Spaasne tapas eten in Nederland. Want in heel Nederland zijn tegenwoordig tapas restaurants te vinden. Waar je het hele jaar door kunt smullen van Spaanse tapas.

Een aantal Spaanse restaurants heb ik zelf uitgeprobeerd. Te weten:

Meer over Spaanse tapas

Wil je meer over Spaanse tapas weten? Bijvoorbeeld over hoe ze in Spanje gegeten worden? En sinds wanneer er in Spanje tapas bestaan? Lees dan het artikel Tapas eten in Spanje – een oude traditie of niet.


Keer terug van Wereld Tapas Dag naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. B&B a-ti – luxe landelijke B&B bij Astorga (Castillië en Leon)

  Apr 16, 18 09:12 AM

  Op zoek naar een sfeervolle B&B in de regio Castillië en Leon in Midden Spanje? Lees waarom ik de Nederlandstalige B&B a-ti buiten Astorga een ideale accommodatie vind voor een actieve vakantie, cultu…

  Lees meer

 2. Glamping La Nogala – kindvriendelijke glamping in Alhaurín el Grande

  Apr 10, 18 01:21 PM

  Uitgebreide informatie over de Nederlandstalige glamping La Nogala in het binnenland van Malaga; een kindvriendelijke glamping met zwembad aan de voet van de Sierra de Mijas in de Guadalhorce vallei.

  Lees meer

 3. Glampings in de buurt van Barcelona

  Mar 28, 18 06:19 AM

  Op zoek naar een glamping in Barcelona? In de buurt van deze fascinerende stad in Catalonië heb ik verschillende campings aan zee gevonden, waar je luxe kunt kamperen…

  Lees meer