Tapas eten bij Spaans restaurant Destino in Rotterdam

Een keer in de zoveel tijd ga ik met een aantal Spaans sprekende meiden op stap. Om gezellig Spaans te spreken en een lekker hapje te eten. Deze keer hebben we afgesproken in het Spaanse restaurant Destino in Rotterdam. Een Spaans tapas restaurant met traditionele en moderne tapas...

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Druk bezocht

Als we om half zeven het modern ingerichte Spaanse restaurant in Rotterdam binnen komen, zit het restaurant al bomvol.

Ik denk in eerste instantie dat mensen er vroeg komen eten en ook weer vroeg naar huis gaan (iets wat me in Nederland is opgevallen), maar als wij na 11 uur vertrekken, is het nog steeds druk bij Destino. Waw!

Wat me wel opvalt, is dat er vooral Nederlands gesproken wordt.

Maandelijks wisselende tapas

In het Spaanse restaurant aan de Zaagmolenkade in Rotterdam worden vooral tapas geserveerd, die regelmatig variëren.

Want iedere maand is er een andere menukaart (een tapaskaart en een toetjeskaart), die zich aan de seizoenen aanpast.

Daarnaast worden er dagelijks nog andere wisselende tapas en nagerechten geserveerd.

Bekende en onbekende tapas

Op de menukaart van dit Spaanse restaurant in Rotterdam staan traditionele Spaanse tapas als jamón serano (=serano ham) en calamares fritos (=gefrituurde inktvisringen).

Maar ik vind er ook veel voor mij nog onbekende tapas. Het zijn verrassende tapas, die er aantrekkelijk uitzien en overheerlijk smaken.

Mijn favoriete tapas

We proberen een aantal traditionele tapas (tortillacroquetascalamares fritos en jamón ibérico) en een paar onbekende tapas: ensalada remolacha y coliflor (= bieten- & witlofsalade met appel en croutons) en mojama y aguacate (=gedroogde tonijn en avocado, met rode paprika en basilicummayonaise).

De bieten- & witlofsalade en gedroogde tonijn met avocado zijn mijn persoonlijke tapas toppers. Maar ook de tortilla, kroketten en gefrituurde inktvisringen waren overheerlijk en smaakten nét iets anders dan normaal. En zijn zonder meer aanraders.  

Als toetje nemen we vijf verschillende desserts: drie toetjes van de dag, drie verschillende soorten ijs en een witte chokolade-cheesecake. Het laatste toetje is voor mij de grote winnaar. Wat een smaak-explosie!

Gezichten achter restaurant Destino

Het Spaanse Restaurant Destino in Rotterdam wordt gerund door Nelleke en Niels. Twee Nederlanders, die een grote passie voor Spaans eten hebben. Nelleke is van beroep kok, dus het was een logische stap voor Nelleke en Niels om hun eigen Spaans restaurant te beginnen.

Regelmatig zijn ze in Spanje te vinden om inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten in hun restaurant. Zij geven vervolgens een persoonlijke draai aan de tapas in hun eigen restaurant, wat mij erg aan spreekt.

Receptenkaarten en restauranttips

Een leuk detail van dit Spaanse restaurant in Rotterdam vind ik overigens de kaarten met recepten en restaurantttips. Van restaurants die Nelleke en Niels aanbevelen in de Spaanse steden die ze bezocht hebben. 

De kaarten zijn te vinden in het kaartenrek dat ophangt in het halletje bij de toiletten.

Praktische info

Adres en bereikbaarheid Destino

Het Spaanse restaurant in Rotterdam is gelegen aan de Zaagmolenkade 37/38 in Rotterdam. En is met het openbaar vervoer te bereiken met tram 7 (richting Woudestein) vanaf Stadhuis; met tram 8 vanaf Rotterdam Centraal; en met bus 38 (richting Crooswijk) vanaf Rotterdam Centraal.

Openingstijden Destino

Het Spaanse restaurant in Rotterdam is van dinsdag t/m zondag open vanaf 17.30 uur. Op maandag is het tapas restaurant gesloten.

Reserveren Destino

Tot 18.30 uur kun je bij Restaurant Destino telefonisch reserveren voor groepen van 7 personen of meer (010-8422059). Na die tijd, en voor kleinere gezelschappen, kun je niet reserveren.
Nieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer