Vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat in Spaanse Pyreneeën

Op een langgerekte rots aan de voet van de Spaanse Pyreneeën ligt  het bergdorpje Juseu, in een oase van rust en natuur. En aan de rand van dit vredige dorpje kun je tot rust komen in een van de vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren van Juseu Rural Retreat.

Wat een fantastische plek voor een retraite, ontspan- of actieve vakantie in Spanje is dit!

Juseu - een bergdorpje in Aragon aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Met veel plezier vertel ik je hier meer over deze landelijke vakantiehuizen met Nederlandstalige eigenaren die zich bevinden in de provincie Huesca, in de regio Aragón.

Wil je weten wat je kunt zien en doen in de omgeving van deze door natuur omringde vakantiehuizen? Lees dan meer over een vakantie in de provincie Huesca, een vakantie in de regio Aragón en/of een vakantie in de Spaanse Pyreneeën.

Duurzame vakantiehuizen in Pyreneeën

vakantiehuis Casa del Maestro van Juseu Vakantie & Retreat
Vakantiehuis Casa Milan van Juseu Vakantie & Retreat in Spanje

Juseu Rural Retreat bestaat uit twee duurzame vakantiehuizen in het bergdorpje Juseu (provincie Huesca, Aragón), die ieder afzonderlijk of samen gehuurd kunnen worden:

 1. Casa Milan – 8-persoons vakantiehuis in een 17e eeuws landhuis 100 meter buiten het dorp, op een landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen;
 2. Casa del Maestro – 2/4-persoons vakantiehuis in de voormalige onderwijzerswoning aan de rand van het dorp, in speelhuisje voor kinderen.

Juseu is een minuscuul dorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën, dat ligt op een langgerekte rots, op een hoogte van ongeveer 800 meter. En dat omringd wordt door een afwisselend glooiend en rotsachtig steil berglandschap met rivieren, meren, amandel- en olijfbomen, idyllische dorpjes, Romaanse kerkjes en verlaten kloosters.

VAKANTIEHUIZEN MET HOND! Je hond is van harte welkom in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat in Aragon.

Nederlandstalige eigenaren

Deze duurzame vakantiehuizen aan de voet van de Pyreneeën worden gerund door de Nederlanders Wiep en Kees. Die het bergdorpje in 1995 toevallig ontdekken tijdens een vakantie in Spanje.

In eerste instantie vinden ze in dit gastvrije bergdorpje in Aragón een plek om af en toe te ontsnappen aan hun drukke leven in Nederland. Steeds vaker keren zij terug naar deze rustgevende plek waar ze zich thuis en gelukkig voelen. Ze gaan er steeds meer in investeren. En vanaf 2001 wordt het hun vaste woonplek.

Zij kopen er enkele huizen aan de rand van en net buiten het dorpje, die zij restaureren en gaan verhuren als vakantiewoningen. De vroegere dorpsschool verbouwen zij vervolgens tot gemeenschappelijke ruimte met gezellig overdekte veranda plus een tuin eromheen, waar gasten kunnen luieren, lezen, internetten (wifi aanwezig) of elkaar kunnen ontmoeten.

Vakantie of Retraite

De vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat zijn een heerlijke plek voor een rustgevende vakantie of retraite in de Spaanse Pyreneeën. Alleen, met zijn tweeën of met je gezin.

Uitzicht vanaf vakantiehuis Casa del Maestro in Juseu
Uitzicht vanaf vakantiewoning Casa Milan in Juseu

Je wordt eromringd door een fantastisch natuurlandschap, dat uitnodigt om te wandelenzwemmenkanovarenpaardrijdenraften en meer. En cultuurliefhebbers kunnen authentieke dorpen in de omgeving verkennen, op zoek gaan naar Romaanse kerkjes of de steden Lérida, Huesca of Zaragoza bezoeken (op 1 tot 1,5 uur rijden).

Mediteren op de rots bij bergdorpje Juseu in Aragon

Regelmatig worden er in Juseu Rural Retreat in noordoost Spanje ook themavakanties voor kleine groepen van maximaal 12 personen georganiseerd. Bijvoorbeeld een yoga- of schildervakantie.

De deelnemers verblijven dan in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat en de oude school wordt dan gebruikt  als activiteitenruimte en eetzaal.

Hier vind je het overzicht van workshops op Juseu Rural Retreat. Wil je er zelf een themavakantie/workshop organiseren? Neem dan contact op met Kees en Wiep.

Tip voor wandelliefhebbers: bergdorpje Juseu ligt aan de GR-18 wandelroute.

Conclusie

Ik vind de vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat een prachtige bestemming voor een actieve vakantie óf een ontspanvakantie in het binnenland van Spanje. 

Daarnaast vind ik het een heerlijke retraite plek om je voor korte of lange tijd terug te trekken uit de drukte van alledag.

En tenslotte vind ik het een fantastische plek voor het organiseren van bijvoorbeeld een schilder- of yogavakantie.

Meer weten of boeken?

Lijkt het je wat om te verblijven in deze oase van rust? Op de website van Juseu Rural Retreat vind je nog meer informatie én kun je eventueel boeken. Maar je kunt natuurlijk ook een mail naar Kees en Wiep schrijven:

Naam: Juseu Vakantie & Retreat
Nederlandse eigenaren: Wiep en Kees
Adres: Calle Escuela 2, 22588 Juseu (Huesca, Aragón, Spanje)
Website: juseu.com
Mail: keesbolt@iuseu.com
Telefoon: +34 974 945 222 / +34 685 274 023
Nieuwe pagina's

 1. Vulkanen en middeleeuwse plaatsen in La Garrotxa (Catalonië)

  Nov 23, 21 04:27 PM

  In La Garrotxa in het binnenland van Catalonië vind je een uniek vulkaangebied, idyllische middeleeuwse plaatsen en indrukwekkende Romaanse bouwwerken. Meer>>

  Lees meer

 2. Teruel: mudéjar- en dinosaurusstad in het zuiden van Aragón

  Nov 22, 21 04:44 AM

  Tips over de stad Teruel in het zuiden van de regio Aragón, die bekend staat om zijn prachtige mudéjar bouwwerken plus overblijfselen van dinosaurussen.

  Lees meer

 3. Ribera del Duero: prachtige wijnstreek in Castillië en Leon

  Nov 18, 21 07:14 AM

  Ontdek Ribera del Duero, het bekendste wijngebied in Castillië en Leon, met zijn talloze wijnhuizen, middeleeuwse plaatsen en Michelin restaurants.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder