Heerlijke grotwoningen en appartementen in het centrum van Granada

Je kunt tijdens je stedentrip Granada niet alleen overnachten in een vakantiehuis of appartement in het centrum van Granada, maar ook in de hogerop gelegen Moorse Albaicín wijk of zigeuner- en grottenwijk Sacromonte, die gesierd worden door steile, smalle straatjes en een bijzondere sfeer.

In het centrum van Granada en de Albaicín wijk heb ik heerlijke appartementen gevonden. En in de Sacromonte wijk prachtige grotwoningen. Ontdek hier wat mijn favoriete vakantiehuizen in de stad Granada zijn:

NB. Op aparte pagina's vind je mijn favoriete vakantiehuizen in de provincie Granada zijn en lees je wat je kunt zien en doen in de stad Granada en in de provincie Granada.

Appartementen in centrum Granada

Appartementen Palacio Almagra

In een gerestaureerd zeventiende eeuws paleis in het centrum van Granada vind ik de romantische appartementen van Palacio Almagra.

De 13 appartementen in de laatste Moorse stad van Spanje zijn warm ingericht, in allerlei tinten bruin.

Bovendien kun je kiezen uit diverse soorten appartementen, variërend van 1-persoons tot 6-persoons appartementen. Ik ben helemaal verkocht!

Appartementen Palacio Cabrera – Lillo

In een paleis uit de negentiende eeuw vind ik vervolgens de prachtige appartementen Palacio Cabrera – Lillo.

Vind jij de moderne, doch ook tikkeltje Arabische inrichting ook zo mooi?

Deze appartementen in Granada zijn bovendien rustig maar centraal gelegen. Een topper!

Appartementen Petit Palais 1829

Hou je van lichte en moderne appartementen? Kijk dan eens naar de smaakvol ingerichte appartementen van Petit Palais 1829.

Wat een warmte en charme stralen deze comfortabele appartementen in het centrum van Granada uit! Hoeveel klokken en uurwerken vind jij…?

O ja, er zijn appartementen voor 2, 4 en 8 personen.

Moderne appartementen in centrum Granada

En dat zijn niet de enige mooie appartementen die ik in het centrum van Granada gevonden heb.

Zoek je een verzorgd en modern ingericht appartement dat centraal gelegen is in het centrum van deze prachtige Moorse stad in het binnenland van Andalusië? Kijk dan ook eens naar:

Terug naar boven>>

Grotwoningen in Sacromonte wijk

Wist je dat je in de stad Granada ook in een grotwoning kunt overnachten? Deze bijzondere overnachtingen bevinden zich in de hoger gelegen zigeunerwijk Sacromonte:

Grotwoning La Constanza (5 personen)

De gezellige en verzorgde grotwoning La Constanza Casa Cueva heeft een kleurrijke keuken/kamer plus drie slaapkamers die geheel in de grot liggen. 

Bovendien ligt deze grotwoning in de Sacromonte wijk in Granada in een rustig straatje en heb je vanuit het balkon van je vakantiehuis een werkelijk adembenemend uitzicht op het Alhambra.

En voor het geval je je hond mee op vakantie naar Spanje neemt: je viervoeter is hier ook welkom.

Grotwoning Cueva de Lindaraja (6 personen)

Een andere mooie grotwoning in de Sacromonte wijk vind ik Cueva de Lindaraja.

Dit 6-persoons vakantiehuis met moderne inrichting beschikt eveneens over drie slaapkamers plus een terras.

En ook deze bijzondere overnachting heeft een spectaculair uitzicht op het Alhambra. Smullen...

Grotwoning Casa Cueva Lujo Sacromonte (5-9pers.)

Hou je van strak en minimalistisch? Dan is deze grotwoning met 4 slaapkamers allicht iets voor jou! 

Dit luxe vakantiehuis in de Sacromonte wijk van Granada is van alle moderne snufjes voorzien (smart-TV, airconditioning, gratis Wifi), beschikt over een strakke moderne keuken plus badkamer en heeft een terras met fenomenaal uitzicht op het Alhambra. Waw!

Terug naar boven>>

Appartementen in de Albaicín wijk

De Albaicín wijk in Granada blijft voor mij een heel bijzondere wijk. In deze wijk, die ligt aan de overkant van het Alhambra, woonde vroeger de Moorse bevolking van Granada. In kleine witgekalkte huisjes, die gebouwd zijn tegen en in een berghelling...

Appartementen Carmen de Ramilla

Vind je het lekker om na een dagje Granada af te kunnen koelen in een zwembad? En hou je van rustiek? Kijk dan eens naar de 2- en 3-persoons appartementen Apartamentos Carmen de Ramilla.

De vrij sobere appartementen hebben prachtige Andalusische details. En hebben bovendien een gezellige gemeenschappelijke tuin en buitenzwembad.

Appartementen Casa de los Neveros

Hou je van modern? Kijk dan eens naar de modern ingerichte appartementen van Casa de los Neveros in de Albaicín wijk.

Het oorspronkelijke houten plafond in combinatie met de groene kleuren geven deze zes appartementen in Granada een heel bijzondere uitstraling.

Het uitzicht vanuit het raam op het Alhambra maakt voor mij het geheel af.

Sfeervolle accommodaties in provincie Granada

Terug naar boven>>