Vakantiehuizen op Canarisch eiland El Hierro in een oase van rust

Het Spaanse eiland El Hierro, het kleinste en meest westelijk gelegen Canarische eiland, richt zich op vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning en rust. Massatoerisme wordt daarom bewust gemeden, wat ook inhoudt dat er geen grote hotels of vakantieparken gebouwd mogen worden.

Tijdens een vakantie op El Hierro verblijf je dus in charmante kleine hotels of in authentieke vakantiehuizen, die liggen in authentieke dorpjes of stadjes of midden in de natuur.  

Karakteristieke vakantiehuizen op El Hierro die liggen in een oase van rust

De meeste vakantiehuizen op El Hierro zijn huizen in traditionele bouwstijl en hebben een rustieke inrichting. Maar er zijn ook vakantiehuizen met een moderne inrichting. En een aantal vakantiehuizen hebben zelfs een eigen zwembad.

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste vakantiehuizen op dit kleine Canarische eiland dat massatoerisme vermijdt. Kijk je met me mee naar mijn favoriete vakantiehuizen op dit Spaanse eiland?

NB. Verblijf je liever in een hotel, bekijk dan mijn favoriete kleinschalige hotels op El Hierro. En lees wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie op El Hierro.

Mijn favoriete vakantiehuizen op El Hierro

6-persoons vakantiehuis Casa Arteaga

Een van mijn favoriete vakantiehuizen op El Hierro is Casa Arteaga! Dit landelijk vakantiehuis voor 6-personen is gelegen in de gemeente Frontera in het westen van het eiland, op korte afstand van de natuurzwembaden van La Maceta, Los Sargos en el Charco Azul. En kijkt prachtig uit op de Valle del Golfo.

Het warm en comfortabel ingerichte huis heeft een grote tuin waarin zich een privé zwembad, BBQ, schommel en basketbalnet bevinden. Binnen staat bovendien nog een tafelvoetbaltafel.

Ideaal dus ook voor als je met kinderen op vakantie gaat!

2/4-persoons vakantiehuis Agua Nueva 53

Hou je van modern? Dan spreekt vakantiehuis Agua Nueva 53 je allicht aan! De moderne 2-tot 4-persoons bungalow is heerlijk rustig gelegen op een bananenplantage aan de westkust van het Canarische eiland. En heeft ook van binnen een strakke moderne inrichting

Dit vakantiehuis op El Hierro heeft geen eigen zwembad, maar wel een buitendouche om onder af te koelen.

Bovendien ligt de villa op maar drie minuten rijden van de natuurzwembaden van La Maceta en los Sargos.

3-persoons vakantiehuis La Casa del Risco

Een sfeervol en ontzettend rustig gelegen vakantiehuis aan de zuidoostkust van El Hierro vind ik het 3-persoons vakantiehuis La Casa del Risco, op 3 kilometer van El Pinar.

De comfortabele en warm ingerichte bungalow ligt aan de rand van een ravijn en biedt een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan. Bij goed weer kun je zelfs de eilanden La Gomera en Tenerife zien liggen.

Een goddelijke plek om tot rust te komen…

2-persoons vakantiehuis Casa Viges

Of wat zeg je van het 2-persoons vakantiehuis Casa Viges? Het van lavasteen gebouwde huis in het binnenland van El Hierro heeft een prachtige comfortabele en moderne inrichting, is heerlijk rustig gelegen en heeft door zijn hogere ligging nog steeds uitzicht op zee.

Ook deze bungalow vind ik ideaal voor rustzoekers. Het is heerlijk om van hieruit te gaan wandelen of fietsen, maar je kunt ook het huis ook prima als uitvalsbasis gebruiken om het Spaanse eiland te verkennen.

4-persoons vakantiehuis El Lagar del Norte

En wat een charmant vakantiehuis is El Lagar del Norte bij Erese, in het noorden van het Canarische eiland!

Dit 4-persoons vakantiehuis op Tenerife heeft een kleurrijke rustieke inrichting. En ligt op maar 10 minuten rijden van de hoofdstad én het vliegveld van het eiland.

Vakantiehuizen Puerto Escondido

In het midden van het Canarische eiland liggen het 2/3- persoons plus 4/5-persoons vakantiehuis van Casas Rurales Puerto Escondido, bij het plaatsje Tigaday.

De traditionele, van lavasteen gebouwde bungalows hebben een warme, comfortabele inrichting. En worden omgeven door wijngaarden.

En doordat ze zo hooggelegen zijn, heb je nog steeds uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Meer vakantiehuizen op El Hierro

Dit zijn natuurlijk lang niet alle vakantiehuizen die je op dit kleine en traditionele Canarische eiland kunt huren. Op de websites van Booking.com vind je nog veel meer vakantiehuizen op El Hierro.

Terug naar boven>>