Vis eten bij een chiringuito aan het strand van Torrox   

Het is vaak schipperen als we met onze kinderen op vakantie in Spanje zijn. Zo ook vandaag. De volwassenen willen door de bergen rijden. En de meiden naar het strand. Dus rijden we vanuit Frigiliana de kronkelende bergweg naar Torrox (wegnummer MA-5105). Om uit te komen bij het strand van Torrox.

vis aan spies bij Chiringuito aan strand van Torrox (Zuid Spanje)

Onze eerste indruk van Torrox Costa is niet erg positief. De plaats bestaat uit een langgerekte strook bebouwing (veelal flatgebouwen) aan een doorgaande straat, met zijstraatjes die op de hoofdstraat uitkomen. En als we de auto aan het strand van Torrox parkeren, is het eerste wat we zien een restaurant dat Bratwurst verkoopt.

Maar als we bij het strand van Torrox aankomen, zien we een heerlijk zacht zandstrand met gezellige promenade en een paar leuke restaurantjes. We hebben een heerlijke tijd aan het strand van Torrox Costa: we eten er heerlijke vis in een chiringuito en de kinderen amuseren zich op het uitgestrekte witte zandstrand!

Bovendien ontdekken we dat er een heerlijke resort én een gezellig appartementencomplex pal aan het strand van Torrox Costa liggen!

Een zandstrand met strandpromenade 

zacht en breed zandstrand bij Torrox Costa (Zuid Spanje)

Het strand bij Torrox Costa is een breed zandstrand met donkergrijs zand.

Het is zacht om op te lopen. En de kinderen kunnen er heerlijk graven en bouwen.

Bovendien ligt er een gezellige strandpromenade met restaurantjes en winkeltjes langs het strand. Om over te flaneren. Of om op een terrasje te genieten van een verkoelende tinto de verano…

Het enige nadeel van het donkergrijze zand op het strand bij Torrox is, dat het zand al snel heet wordt. Vandaag is het half bewolkt en schijnt de zon maar af en toe. Maar nu al verbranden we onze voeten zowat!

Zeker in de zomer moet het zand gloeiend heet worden. Denk er dus aan dat je slippers of strandschoenen meeneemt als je op vakantie gaat naar deze badplaats in Andalusië.

Gezellige appartementen aan het strand van Torrox

appartementencomplex Laguna Beach aan strand van Torrox (provincie Malaga)

Als we over de strandpromenade lopen, ontdekken we een aantal witte, lage appartementencomplexen.

De appartementencomplexen hebben leuke aangelegde tuinen en Mediterrane details.

Een van deze appartementencomplexen zijn de appartementen van Apartamentos Laguna Beach.

Dit ziet er veel beter uit dan de onpersoonlijke flatgebouwen aan het begin van Torrox Costa!

Mediterrane resort pal aan het strand van Torrox

Hotel Resort aan strand van Torrox (Andalusië)

Naast een van deze witte appartementencomplexen ligt bovendien een indrukwekkend Hotel Resort van Iberostar, pal aan het strand van Torrox: de Iberostar Malaga Playa resort.

De resort ziet er uit als een enorm Arabisch paradijs, dat beschilderd is in prachtige rode en gele terracotta kleuren.

We zien een gigantisch zwembad dat ligt in een enorme tuin met palmbomen.

Hier zou ik wel een keer prinsheerlijk willen slapen tijdens een van onze Spanje vakanties...

Vis eten bij een chiringuito 

sardientjes, inktvisringen en mini octopus in chiringuito aan strand van Torrox (Zuid Spanje)

Wat er nog meer aan het strand van Torrox ligt, zijn twee chiringuitos. Dit zijn strandtenten die hapjes en drankjes serveren. En vooral ook visgerechten.

Zodra ik de chiringuitos zie, weet ik waar we gaan lunchen!

We smullen er van sardientjes (sardinas) die aan een spies gegrild zijn, van gefrituurde inktvisringen (calamares fritos) en van gefrituurde mini octopus (puntillos fritos).

Met erbij een aardappel tortilla en een tomatensalade. Zo simpel, maar zo lekker! 

Na deze overheerlijke maaltijd rijden we met een voldaan gevoel terug naar ons appartement in Frigiliana. Deze keer over de snelle kustweg…

Kortom: leuk voor een strandvakantie!

wit huis in bergdorp Frigiliana (Zuid Spanje)

Ben je op zoek naar een strandvakantie in het rustigere deel van de Costa del Sol, ten oosten van de stad Malaga, dan kan ik een vakantie aan het strand van Torrox aanbevelen!

Want Torrox Costa heeft een breed zacht zandstrand en een gezellige promenade met winkeltjes en restaurantjes.

Bovendien liggen er een prachtige resort en gezellige appartementencomplexen pal aan het strand van Torrox.

En ligt Torrox Costa in een prachtige omgeving, die zeker de moeite waardd is om te verkennen als je op vakantie in Torrox bent.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar lieflijke witte bergdorpen als Torrox Pueblo, Cómpeta en Frigiliana in het omliggende berggebied de Axarquía. Of bezoek de steden Malaga of Granada.

En slenter door de smalle straatjes van De dichtbij gelegen kustplaats Nerja heeft verder een gezellig klein centrum met leuke winkels (ook ijswinkels!) en restaurants, een vrij groot zandstrand (het zogenaamde Burriana strand) en prachtige druipsteengrotten.

En liefhebbers van een actieve vakantie kunnen ook eindeloos wandelen of fietsen in de omgeving van Torrox.

*Goede Nederlandstalige reisgids*

Een goede reisgids voor als je tijdens je vakantie aan het strand van Torrox de omgeving wilt verkennen, vind ik de Reisgids voor de stad Malaga. In deze gids vind je naast uitgebreide informatie over de stad Malaga ook diverse routes door het Axarquía gebied ten oosten van deze stad, waarin Torrox Costa zich bevindt.

Terug naar boven>>