Geniet van natuur en cultuur aan de Costa Blanca met PePe Travel

Toen wij jaren geleden naar Torrevieja in het zuiden van de Costa Blanca op vakantie gingen, belandden we in een Engelse kolonie waar mensen geen Spaans spraken noch contact hadden met de lokale bevolking.

We waren hiervan zo perplex, dat we geen oog hadden voor de mooie dingen in de omgeving van deze oude vissersplaats in het zuiden van de provincie Alicante. Maar die zijn er wel degelijk! Bijvoorbeeld de roodgekleurde zoutmeren van Torrevieja, die tegenwoordig een werelderfgoed zijn.

Een etentje met lokale producten aan het zoutmeer van Torrevieja

Bovendien is Torrevieja niet langer een Britse kolonie en is het een heel nieuwe look aan het krijgen, waarbij de focus ligt op kleinschalig duurzaam toerisme. Zo vind je er tegenwoordig een mooie boulevard en jachthaven waar talloze activiteiten plaatsvinden, vele leuke tapas bars en restaurants en leuke kleine musea. Bovendien zijn de zoutmeren bij Torrevieja beschermde natuurgebieden geworden en zijn de witte zandstranden geschikt gemaakt voor mensen met rolstoel of kinderwagen.

Verder kun je er via leuke kleinschalige activiteiten proeven aan lokale tradities en gastronomie. Denk bijvoorbeeld aan een je eigen vis vangen die je vervolgens op traditionele wijze in zout laat inleggen, om een dag later je zelf gevangen vis te eten tijdens een romantisch etentje aan de rand van het zoutmeer.

Lijkt het je wat om deze manier het authentieke Spanje te beleven in het zuiden van de Costa Blanca? Overweeg dan een vakantie op maat naar het zuidelijkste deel van de regio Valencia die verzorgd wordt door de Nederlandse reisorganisatie PePe Travel. Je zult versteld staan van de schoonheid van dit gebied!

Duurzame reizen naar onbekende plekken aan Costa Blanca

Biologische geitenkaas van kaasmakerij aan Costa Blanca Zuid

PePe Travel is gespecialiseerd in reizen naar onbekende plekken in en rond Torrevieja, in het zuiden van de Costa Blanca.

Louis, de Nederlandse eigenaar van PePe Travel, zet zich als "Lokale Held" samen met vele lokale bedrijven in om mensen op hun eigen manier kennis te laten maken met dit verrassende gebied in Zuid-Spanje.

PePe organiseert niet alleen wandelreizen, fietsreizen en culinaire reizen, maar ook mindfulness reizen, golfreizen en vakanties voor rolstoelgebruikers. En neemt je mee naar plekken waar je anders niet zou komen.

Individuele reizen op maat

Om je een idee te geven van de mogelijkheden heeft PePe Travel een paar voorbeeldreizen samengesteld die je kant-en-klaar kunt boeken of aan kunt passen aan je persoonlijke wensen. Maar je kunt ook kiezen voor een geheel andere reis.

Want alle vakanties van deze Nederlandse reisorganisatie aan de Costa Blanca Zuid zijn maatreizen:

Een wandelvakantie in/rond Torrevieja

Mooi aangelegd wandelpad bij Torrevieja

Wil je het zuidelijke deel van de Costa Blanca al wandelend verkennen?

PePe Travel kent talloze mooie wandelroutes voor elk niveau! In de directe omgeving van Torrevieja is het behoorlijk vlak, maar op 20 minuten rijden kom je al terecht in een glooiend berglandschap met toppen tot 1500 meter. 

Zo kun je heerlijk wandelen in Torrevieja rond de zoutmeren, bij het Pedrera stuwmeer, in de omgeving van Golfresort Las Colinas en meer.

Bij aankomst in je geboekte accommodatie vind je via een App de routekaarten.

Een hoogtepunt van een wandelvakantie in het zuiden van de Costa Blanca vormt een wandeling bij de zoutmeren van Torrevieja, die wordt afgesloten met lokale hapjes en drankjes direct aan het zoutmeer.

Terug naar reisaanbod PePe Travel>>

Een fietsvakantie in/rond Torrevieja

Fietsen in Torrevieja in Zuid-Spanje

Of wat zeg je van een fietsvakantie aan de Costa Blanca Zuid, waarbij accommodatie en huurfiets (gewone fiets, mountainbike, elektrische fiets of racefiets) voor je geregeld worden en je kunt kiezen uit allerlei verschillende fietsroutes?

Ook hier geldt weer dat PePe Travel voor ieder niveau een fietsvakantie samen kan stellen.

En zou je pech onderweg krijgen, dan is de lokale fietsverhuurder zo bij je om je verder te helpen. Je wordt dus helemaal ontzorgd bij deze fietsreis in Zuid-Spanje.

Terug naar reisaanbod PePe Travel>>

Een culinaire vakantie in/rond Torrevieja

Culinaire vakantie aan de Costa Blanca Zuid

Ik ben helemaal weg van de culinaire vakanties die PePe Travel in het zuidelijke deel van de Costa Blanca verzorgt!

Je kunt niet alleen een bezoek brengen aan een wijngoed of een lokale kaasmakerij, maar je kunt ook mee gaan vissen met een lokale visser en vervolgens je op traditionele wijze in zout inleggen, om een dag later je zelf gevangen vis te eten tijdens een romantisch etentje aan het zoutmeer van Torrevieja.

Of je kunt een wandeling maken in het natuurgebied bij een van de zoutmeren van Torrevieja en La Mata en afsluiten met lokale hapjes en drankjes direct aan het zoutmeer.

Aan jou de keuze wat je tijdens jouw vakantie aan de Costa Blanca wilt proeven en beleven…

Terug naar reisaanbod PePe Travel>>

Een golfvakantie aan de Costa Blanca Zuid

Golfbaan bij Golfresort Las Colinas in de provincie Alicante (Valencia)

Hou je van golfen? Laat PePe Travel dan een onvergetelijke golfweek naar de Costa Blanca voor je verzorgen, waarbij zowel accommodatie als greenfees voor je geregeld worden.

Tijdens deze 8-daagse golfreis verblijf je in golfresort Las Colinas in de buurt van Torrevieja, dat drie jaar op een rij is verkozen tot Spanje’s beste golfbaan én Spanje’s beste golfresort!

Je kunt er verblijven in luxe 6-persoons villa’s of appartementen met moderne inrichting. Sommige vakantiehuizen heb bovendien zelfs een privé zwembad…

Terug naar reisaanbod PePe Travel>>

Een mindfulness vakantie in/rond Torrevieja

Yoga op het strand

Een heel andere soort vakantie aan de Costa Blanca die PePe Travel met veel enthousiasme verzorgt, is een mindfulness vakantie.

Een week lang trek je je terug uit het drukke leven van alledag en mag je focussen op jezelf aan de hand van ademsessies, bodyscans, mindful bewegen in de natuur, stiltewandelingen, yoga aan het strand en fietstochten.

Je zult zien dat je na deze week de hele wereld weer aankunt…

Terug naar reisaanbod PePe Travel>>

Een rolstoelvakantie in/rond Torrevieja

Rolstoelvriendelijke stranden in Torrevieja en omgeving (Costa Blanca)

En wist je dat deze Spaanse Costa bij Torrevieja ideaal is voor een rolstoelvakantie? Zowel de boulevard als verschillende stranden van Torrevieja zijn rolstoelvriendelijk.

Zo zijn er aparte kleedruimtes en toiletten voor rolstoelgebruikers op het strand, is er een houten vlonder en een overkapping om schaduw te creëren en kan een badmeester je op aanvraag in een speciale waterrolstoel de zee in rijden.

Verder vind je er restaurants en bars die aangepast zijn op rolstoelgebruikers én zijn er zowel hotels als appartementen waar minder validen uitstekend kunnen verblijven.

PePe Travel kent de beste plekken en helpt rolstoelgebruikers graag met het samenstellen van een zonvakantie aan de Costa Blanca Zuid óf een sportreis naar Torrevieja ( hou er wel rekening mee dat een sportreis alleen voor een groep georganiseerd wordt).

Terug naar reisaanbod PePe Travel>>

Het verhaal achter PePe Travel

Louis van Nederlandse reisorganisatie PePe Travel aan de Costa Blanca Zuid

Sinds de zus van Mecheline, de partner van Louis, in 2006 naar de Costa Blanca verhuisde, zijn Mecheline en Louis meer en meer verliefd geworden op dit land aan de Middellandse Zee. Het begon met een paar vakanties naar Moraira, maar al snel begonnen zo ook naar andere plekken in Spanje op vakantie te gaan. En in ’s Hertogenbosch openden zij bovendien een Spaanse winkel met Spaanse wijnen, tapas, kookworkshops en proeverijen.

Intussen was bij beiden de wens ontstaan om de oude dag in Spanje door te brengen. Toen iemand hen in 2018 vertelde over de mogelijkheden in Torrevieja, gingen ze er een kijkje nemen, om met eigen ogen te zien hoe alles er aan het veranderen was. Dus toen ze er een huis met uitzicht op het zoutmeer vonden, sloten ze de winkel in Nederland en begonnen met het opzetten van hun reisorganisatie PePe Travel.

Door het uitbreken van de coronapandemie in 2020 kwamen vakanties naar Spanje een poos stil te liggen. Deze tijd gebruikten de Spanjeliefhebbers om nóg meer mooie plekken en activiteiten in de omgeving van de vissersplaats te ontdekken, zodat PePe Travel nu prachtige Spanje reizen kan aanbieden met unieke activiteiten die je naar plekken meenemen waar je anders niet komt.

Conclusie

Vis in zout inleggen bij het zoutmeer van Torrevieja

Ik vind de reizen van PePe Travel een fantastische manier om dit gebied in Zuid-Spanje écht te leren kennen!

Want of je nu houdt van wandelen, fietsen, ontspanning, zon en zee of lekker eten en drinken, jouw Lokale Held Louis zorgt voor een vakantie waarbij je de natuur én het leven in het zuiden van de Costa Blanca op een onvergetelijke manier leert kennen.

Bij de vakanties op maat van PePe Travel staat bovendien kleinschalig en duurzaam toerisme voorop en wordt de lokale bevolking zo veel mogelijk betrokken. Hier word ik blij van!

Lees meer over de Costa Blanca

Terug naar boven>>